a to właśnie wiem z rome total war a ostatnie pytanie jak jest na początku tury podsumowanie to na dole w tej karcie jest najpotęzniejsi czy coś takiego i npp mam wojsko 2 zielone ale finanse 2 czerwone to są jakieś straty i zyski czy co??
Wersja do druku
a to właśnie wiem z rome total war a ostatnie pytanie jak jest na początku tury podsumowanie to na dole w tej karcie jest najpotęzniejsi czy coś takiego i npp mam wojsko 2 zielone ale finanse 2 czerwone to są jakieś straty i zyski czy co??
Nie jestem pewny ale to chyba określenie czy w danym rankingu ostatnio spadłeś czy przesunąłeś się na wyższą pozycję. Zielony oznacza wzrost a czerwony spadek.
jeszcze o tym traktowaniu jeńców - mi się wydaje, że jak mam jeńców i przeciwnik nie zgodził się ich wykupywać to z automatu idą pod nóż i wtedy reputacja leci tak jak w przypadku od razu decydowania się na zabicie...
tak czy inaczej małe albo kiepskie (czyt. łatwe do ponownego rozbicia) armie warto wypuszczać nad dużymi i elitarnymi warto rozważyć rzeź - im rzadziej w sumie tym lepiej.
aha rozumiem a to w nawiasach co oznacza?? (to procentowe)
ile masz procent woja, popki, etc. do numer 1 w ranku.
np. finanse Ty 7 - 1200o (14%) - Papiestwo, znaczy, że masz 14% kasy jaką posiada papiestwo. To chyba zresztą dość łatwe do zrozumienia :P
no w sumie to tak ale dzięki!
proszę:)
czegoś jeszcze nie rozumiem gram Polską i wysłałem krucjate z najlepszymi wojskami a teraz okazuje się że co turę 5 oddziałów dezerteruje utrzymuje się tylko na najemnikach. Może mi ktoś powiedzieć od czego to zależy??
Od tego, czy zmierzasz w kierunku ceku krucjaty. Bo jak będziesz sobie chodzić ta armią po Europie, to ludzie będą uciekać. Dotarcie do celu na ogół nie zajmuje więcej, niż 5 tur, niezależnie od tego, skąd startujesz.
aha no to już wiem dzięki!