Fakt, różni się o rok. Nie wiem jakiś bug mały pewnie. Cos sam zmieniałesd w descr_strat znaczy np. timescale?
Wersja do druku
Fakt, różni się o rok. Nie wiem jakiś bug mały pewnie. Cos sam zmieniałesd w descr_strat znaczy np. timescale?
Tak tylko timescale. Z 1.0 na 0.50
Czyli sam to spowodowałeś. Gdzieś w temacie o SS czyli tu pisałem jak zmienić timescale by rok był prawidłowy, ale nie pamiętam dokładnie. Musisz poszukać. Jeszcze z campaign_script trzeba cos wykasować. sama zmiana timescale w descr_strat to za mało.
Dzięki za podpowiedź. Znalazłem ale tylko o starzeniu się generałów. Cały czas nie wiem jak zrobić by obie daty się zgadzały...
witajcie!
na nowo zainteresowałem się modami dla Medka. po Bellum Crucis wracam do SS. mam znowu tylko małe pytanko - wiem, że jest juz wersja 6.4. no ok, tylko pamiętam jak uwielbiałem kompilacje modów od Point Blank'a, najbardziej Real Combat ;) dla tych co grali - jest to RC\RR w wersji 6.4? tylko tyle chce wiedzieć, reszta jest luz ;)
pozdro!
W wersji SS 6.4 statystyki jednostek są opracowane wg systemu RR/RC.
Ponieważ "zwykły" medek jest dość prosty, a przede wszystkim mapa jest mała, niewiele frakcji, dłuuugo grałem w Third Age. Świetny mod, NIGDY nie wywaliło mi gry do pulpitu, po wywaleniu durnego garrison scriptu (ktoś na tym forum zamieścił odchudzony plik do podmianki) rundy idą błyskawicznie.
SS 6.4 (czyste bez niczego) ciągle mi się wiesza. Początki zawsze obiecujące, około 20 rundy pierwszy raz się wiesza, koło 40 rundy już nie da się grać, ciągle wywala, nawet save co rundę nie ratuje bo nie wiadomo kogo ruszyć żeby tura przeszła, a sama tura trwa i trwa. W sumie olałbym to i wrócił do TA ale uparłem się, że podbiję świat Portugalią na VH i powybijam tych zakichanych Maurów :)
Gra świeżo zainstalowana, do innego katalogu niż poprzednio. Nie zmieniałem timescale, jedynie koniec kampanii dałem na rok 2000 bo Portugalią nie tak szybko się podbija :)
Mój komp nie jest mocarzem, ale i bardzo słaby też nie jest.
Czy ma ktoś jakąś receptę na to wywalanie? Przejrzałem kawał tego tematu, ale nie znalazłem nic pomocnego. Oraz jeżeli to przez moją niewielką zmianę daty (wątpię) czy ktoś wie jak to zmienić, żeby gra mogła trwać dłużej oraz najlepiej odchudzić ten skrypt o jakieś zbędne rzeczy/ gotowy skrypt / instrukcję jak dla debila? Jak zacznę sam grzebać to pewnie coś popsuję. Nie wiem, czy wystarczy coś wywalić z pliku campaign script czy coś jeszcze trzeba zrobić. Nawet nie wiem co tam siedzi, a szczerze mówiąc jak będę tydzień sam dochodził co jest czym to na granie już ochoty nie będzie :)
Zamieść campaign_script kampanii w jaką grasz np. na sendspace to Ci go odchudzę w wolnej chwili. Popatrz na TWC może są jakieś fiksy do SS 6.4.
Zainstalowałem "jakieś fixy" na szybko, ale tylko popsuło wszystko, gra się wykrzaczała od razu. Chyba złe wybrałem na zbyt szybko :)
Tak czy inaczej. Na gołym SS 6.3 problem nie wystepuje, mam już prawie 50 rund, żadnego CTD. Niestety jest też łatwiej grać Portugalią, od 10 rund mam pokój z Maurami zamiast ciągłego oblężenia od samego początku tak, że nie można oddziału ruszyć To nie to samo :)
Czy gra może się wykrzaczać z powodu spolszczenia? Na 6.4 miałem wrzucone spolszczenie, na 6.3 nie. Pytam tak o wszystko, bo nie widzi mi się zaczynać w kółko od nowa żeby dowiedzieć się, że nadal nie działa.
Poszukam fixów konkretnych, zamieszczę campaign_script, albo skoro już wiem, że zmiany trzeba wprowadzić tylko w tym jednym pliku poczytam i się sam pobawię. Nietrudno zrobić kopię :)
Spolszczenie może powodowac ctd, ale nie wiem czy tu tak jest, nie gram w SS od dawna.