Re: Patche - temat zbiorczy
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
i7 3,4Ghz, geforce GTX 560 1024mb, 8Gb ram.
W najgorszym razie, gdy jest dużo dymu i płonących strzał to spada do 20 FPS, gdy walczą na zbliżeniu FPS jest 25-35, to są te najgorsze momenty, a średnio jest 35-45 klatek.
Dzieki ze zadales sobie trud zeby mi odpisać, to mi napewno pomoze przy wyborze procesora, jaka dokladnie masz ta i7ke bo są rozne, powiedz mi jeszcze ile masz klatek (najmniej) na mapie kampani i podczas oblezen w czasie przepychanek pod brama.
Panowie, mam takie pytanie, a mianowicie jak kupilem romka tuz po tym jak wyszedł patch 1.8.0 to jak bym zainstalował GEM to by dzialala gra ? Bo slyszalem ze trzeba mieć rome od pierwszego patcha.
Spokojnie, steam pobierze Ci wszystkie wcześniejsze patche :)
Do zainstalowania tego moda wystarczy subskrypcja w warsztacie ?
Cytat:
Zamieszczone przez tusek21
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Dzieki ze zadales sobie trud zeby mi odpisać, to mi napewno pomoze przy wyborze procesora, jaka dokladnie masz ta i7ke bo są rozne, powiedz mi jeszcze ile masz klatek (najmniej) na mapie kampani i podczas oblezen w czasie przepychanek pod brama.
Posiadam i7 2600k. Co do klatek na mapie kampanii to nie wiem, nie sprawdzałem, ale mniej więcej od listopada NIGDY kampania nie miała problemów z płynnością. Obecnie chodzi tak dobrze, że chyba lepiej nie może, tury przewijają się 5-15 sekund średnio. Co do oblężeń to jeżeli faktycznie jest wielka masa wrogów w jednym miejscu to bywa gorzej, ale gorzej na tyle że nie przeszkadza to w graniu. W najgorszych przypadkach, co tyczy się też bitew w deszczu, wystarczy ustawić na chwilę efekty cząsteczkowe na średnie lub wysokie detale i jest git, trochę wojaków zginie i ponownie można to ustawienie podnieść.
Co do kolegi niżej, GEM instaluje się poprzez subskrybcję w Steam i następnie wykonanie kroków podanych na stronce GEM w warsztacie Steam. Kroki trzeba powtarzać po każdym nowym patchu do Rome, ale nie zajmuje to więcej niż minutę, wręcz kilka sekund.
Żeby samemu wgrać patcha 8.1 trzeba dać biblioteka >total war rome 2 właściwości > beta > Wybiesz betę w której chcesz brać udział >patch 8.1?
a trzeba wpisywać ten kod dostępu do prywatnych bet?