A oni nim bum szsz... systkie młosty, Co jam ucynił, hic, od tego casu pije.
Wersja do druku
A oni nim bum szsz... systkie młosty, Co jam ucynił, hic, od tego casu pije.
Anna de Loiret
Stoczyłeś się dziadu, ja też winnam się zachlać w trupa bo mi ród wybili prawie cały, gardze tobą. Alessio, ta gildia ma jakąś siedzibę w Miragliano? Chyba powinniśmy tam pójść.
Alessio
Ma i jest dość wpływowa, no i bardzo zgrana,a wysadzenie mostów pozwoliło tym bydlakom całkowicie uzależnić miasto od transportu gondolami - tu walnął pięścią w otwartą dłoń.
Anna de Loiret
Wspomnę o tym w rozmowie z władzami miasta, chodź zjemy coś i się napijemy, z pustymi brzuchami ciężko się myśli. Karczmarzu, dwa wytrawne obiady z popitką dla mnie i kompana!
Alessio
Ano coś by się przydało zjeść, a ten człowiek byłby przydatnym świadkiem, ale w jego obecnym stanie w tą historię nikt wiary nie da,zatem rodzi się pytanie, czekamy aż wytrzeźwieje czy od razu po obiedzie ruszamy do rady miejskiej?
Sto dwie złote monety, wytawniejszego krasnoludzkiego obiadu nigdzie indziej Pani nie znajdziesz odrzekł krasnolud stojący za szynkwasem.
Anna de Loiret
Wiary nie da mu nikt i tak, zwykły kupiec. Tak się zastanawiam... Bardzo wpływowa ta gildia? Jak jej przedstawiciele zasiadają w radzie możnych to lepiej nie wspominać o tym wcale, mamy ważniejsze zadanie niźli porywanie się na gildię oszustów.
Do karczmarza:
- ILE?! 5 złotych monet za jedną osobę i ani miedziaka więcej! Masz coś za tyle?
No dla dwóch osób miało być i wykwintne prawda? - odparł karczmarz.
Na mój kost hic, dla syskich! wydarł się nagle Marco.
Karczmarz szybko się uwinął i każdemu przyniósł twardy jak kamień bochenek chleba i antałek piwa. Chleb w piwie trzeba maczać, inaczej dojdzie koszt wyrwania resztek zębów.
Anna de Loiret
Ekhem karczmarzu, mogę wiedzieć co w tym obiedzie warte jest aż tyle? Czerstwy chleb i piwo!?
Alessio
Patrzył wciąż lekko zszokowany to na karczmarza,to na kupca który tak kasą szasta, to na Annę to znów na wielką ilość piwa jaką im podano, po chwili zebrał się jednak w sobie i odparł - Jedna z bardziej wpływowych w całym mieście, a teraz po wysadzeniu tych mostów to już w ogóle. Na pewno mają przedstawicielstwo i to solidnie reprezentowane w radzie miejskiej, a pieniędzy i siły przekonywania by dodatkowe głosy zebrać im nie brakuje...