Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
zachowania policji to nawet nie komentuję zauważ.
chodzi mi bardziej o to, że jedyna reakcja świadków to robienie fotek- o komentujących idiotach na jutubie nie wspominając już...
czy w tym kraju nikomu nie zależy na normalności? czemu ludzie normalni nie świętują niepodległości? czemu są to jedynie nadęte obchody państwowe? oddano zupełnie inicjatywę skrajnym ruchom, aby akurat tego dnia mogły przenieść swoją wojenkę na ogólnopolskie media i co gorsza na ulice stolicy.
jesteśmy społeczenstwem uśpionym- nic już nas nie rusza- nawet własna historia. ale z drugiej strony w innych miastach działo się coś- były parady, ale stolicę oddano bez walki.
Cytat:
chodzi mi bardziej o to, że jedyna reakcja świadków to robienie fotek-
Tzn. postronni mieli się rzucić na policjantów :roll: :?: Czy płakać razem z Biedroniem(swoją drogą jak się rzuca na policjantów, to chyba nie liczy, że się z nim będą pieścić) :roll: :?: Robienie fleszów było niesmaczne, ale taka robota pismaków - takie rzeczy też muszą fotografować...
Cytat:
o komentujących idiotach na jutubie nie wspominając już...
Ci akurat nie zasługują na poważne traktowanie.
Cytat:
czy w tym kraju nikomu nie zależy na normalności?
Normalność w tym kraju by polegała na tym, że w święto odzyskania niepodległości świętować może każdy. "Narodowcy" również. W III RP normalność wygląda tak, że się z okazji święta niepodległości urządza marsze "przeciw faszyzmowi", które de facto wyglądają na wygwizdywanie tej niepodległości.
Cytat:
czemu ludzie normalni nie świętują niepodległości? czemu są to jedynie nadęte obchody państwowe?
Bo Polaków tego przez ponad 50 lat oduczano i zabraniano. A przez czasy III RP już nie zabraniano, ale podobnie jak "za komuny" traktowano to jako objaw "polskiego ciemnogrodu", "nacjonalizmu", "demona polskiego patriotyzmu", itd. Stąd u nas nie jest to takie święto, jak np. 4 lipca w SZA. Choć jest coraz lepiej i to święto zaczyna się pozytywnie zmieniać. Dobry przykład dawał np. tego roku Bronek z małżonką(akcja z kotylionami czysto symboliczna, ale pozytywna). Sam akurat żałuję, że nie byłem w Wawie 11.11., ale nie dlatego, że mógłbym sobie pomaszerować razem z JKM czy Ziemkiewiczem i ich poznać osobiście(choć to też by było pewnie ciekawe), ale np. dlatego, że Muzeum WP wystawiło swoje eksponaty na świeże powietrze, gdzie można sobie było pooglądać stary i nowy sprzęt wojskowy. Z czasem to święto może przybrać formę dużo bardziej pozytywną, jak Eurosojuz i rodzimy "antyfaszyści" nie zabronią ;)
Cytat:
oddano zupełnie inicjatywę skrajnym ruchom, aby akurat tego dnia mogły przenieść swoją wojenkę na ogólnopolskie media i co gorsza na ulice stolicy.
"Skrajne ruchy" to różne Blumsztajny czy ONR-y, czy jedni i drudzy :roll: :?:
Cytat:
ale stolicę oddano bez walki.
Co przez to rozumiesz :?:
Cytat:
Zamieszczone przez Elrond
Czy płakać razem z Biedroniem(swoją drogą jak się rzuca na policjantów, to chyba nie liczy, że się z nim będą pieścić) :roll: :?:
Ponoć z nagrań które uwieczniły całe zajście wynika że jego napaść na policjanta wyglądała tak że uderzył go brzuchem w kolano a potem nosem w pięść :lol:
Cytat:
Normalność w tym kraju by polegała na tym, że w święto odzyskania niepodległości świętować może każdy. "Narodowcy" również. W III RP normalność wygląda tak, że się z okazji święta niepodległości urządza marsze "przeciw faszyzmowi", które de facto wyglądają na wygwizdywanie tej niepodległości.
nikt nie wygwizdywał niepodleglosci. wygwizdywano tych co zagarneli sobie to swieto aby manifestować przeciw 'lewakom' czyli też w dupie tak naprawdę mają to swieto. i proszę nie pokazujcie mi tego pacana w brylach co mówil o narodzie jako o przeżytku...
chodzi mi o normalność czyli o swiętowanie normalnych ludzi. nie ma w ogóle takich?
Cytat:
"Skrajne ruchy" to różne Blumsztajny czy ONR-y, czy jedni i drudzy
może się zdziwisz, ale obie strony ;]
obie strony nie mogą bez siebie żyć hehe. jedna strona zjawiła się jako reakcja na pojawienie się drugiej. skrajność wyłazi własnie gdy mamy do czynienia z tłumami. wtedy rozsądek znika i ludzmi rządzą zwierzęce instynkty... takie starcia mogłyby się odbywać o każdej innej porze roku, ale najwidoczniej nikomu nie przeszkadzają żrący się Polacy akurat w tak ważną datę ;/
a co do blumsztajnów i biedroniów:
obecnie w mediach to wygląda jakby to oni sami blokowali marsz. blumsztajn był jedynym publicystą, a biedroń jedynym pobitym i zatrzymanym przez policję. najlepsze, ze ci co byli po lewackiej stronie nawet czasem nie kojarzą panów b.! a co gorsze wybiórcza nagle zaczęła przepraszać za antife. nosz ku*wa... za inicjatywą 11.11 stało wiele organizacji- mylnie niektórzy myslą, ze to jeden 'lewacki' ruch. teraz część z nich zaczyna przepraszać za 'przemoc i mowę nienawiści'...
za rok bez biedronia i blumsztajna ( i mam nadzieje, że i bez części skrajnych organizacji) zbierze się jeszcze więcej ludzi przeciw faszystom, bo wielu własnie nie chciało iść ze względu na 'towarzystwo'...
Cytat:
Co przez to rozumiesz
że nie było alternatywy dla onr i mw. gdyby zrobiono 'amerykanską' paradę ci idioci zginęliby w tłumie. było ich tylko parę setek, ale atmosfera podgrzewana przez media była taka jakby chodzilo o kilka tysięcy...
też mam nadzieję, że kiedyś to będzie pozytywne- ale wtedy chyba trzeba było odsunąć na bok różnice polityczne co w naszym narodzie jest niewykonalne... skoro potrafią się na siebie obrażać ludzie z po i pis, których więcej łaczy niż dzieli to co dopiero lewica z prawicą... ehh
Cytat:
Ponoć z nagrań które uwieczniły całe zajście wynika że jego napaść na policjanta wyglądała tak że uderzył go brzuchem w kolano a potem nosem w pięść :lol:
"Ponoć" :roll: Nie widzę opcji, by kogoś oskarżono o czynną napaść na funkcjonariusza, gdy wokół są świadkowie, kamery, aparaty i niczego się nie da sfingować(w piwnicach komendy jeszcze można próbować, ale nie podczas demonstracji ;) ).
Cytat:
takie starcia mogłyby się odbywać o każdej innej porze roku, ale najwidoczniej nikomu nie przeszkadzają żrący się Polacy akurat w tak ważną datę ;/
Biorąc pod uwagę naszą naturę, to Polacy napieprzający się w dzień swojego święta ani odrobinę nie dziwią ;)
Cytat:
że nie było alternatywy dla onr i mw. gdyby zrobiono 'amerykanską' paradę ci idioci zginęliby w tłumie. było ich tylko parę setek, ale atmosfera podgrzewana przez media była taka jakby chodzilo o kilka tysięcy...
też mam nadzieję, że kiedyś to będzie pozytywne- ale wtedy chyba trzeba było odsunąć na bok różnice polityczne co w naszym narodzie jest niewykonalne... skoro potrafią się na siebie obrażać ludzie z po i pis, których więcej łaczy niż dzieli to co dopiero lewica z prawicą... ehh
To dlaczego "GieWu" zamiast "skrzykiwać sms-ami młodzież" na demonstrację-wygwizdywanie niepodległości nie zrobiła alternatywnej :roll: :?: Dlaczego "antyfaszyści" nie zrobili własnego marszu i nie powiedzieli Warszawiakom: pokażmy że jesteśmy dumnymi Polakami i patriotami, do czego wcale nie jest potrzebny nacjonalizm i całe "bogoojczyźniane" zadęcie i patos :?: Dlaczego we Wrocławiu ludzie nie przyszli do rynku świętować niepodległości, tylko "protestować przeciw faszyzmowi" :?: Zamiast wspólnie zaśpiewać kibolom i ONR-owcom np. "Pierwszą Brygadę" i "Mazurka Dąbrowskiego", pokazać im, że nie są jedynymi ludźmi, którzy się na tym placu swojej polskości nie wstydzą, dęli w gwizdki jak stado baranów :?:
Otóż "to nie kryzys, to rezultat". Patriotyzm i uczucia narodowe, czyli rzeczy w 100% naturalne, jest ludziom od 20 lat przez środowisko "postępowe"(a przez jego protoplastów od czasów stalinizmu) obrzydzany i zohydzany. Do poziomu, w którym już nie tylko tępiony jest nacjonalizm(a endecja jest przyrównywana u nas przez idiotów do faszyzmu/nazizmu), a takiemu Dmowskiemu odmawia się miejsca w historii Polski. Osiągnięto już dużo dalszy poziom postępu i problemem są już teraz nawet "demony polskiego patriotyzmu". Więc spotkać można się z dwojaką reakcja: "przeciętni obywatele" zaczynają się trochę tego wstydzić i się nie afiszować, stąd "normalni nie organizują imprez z okazji dnia niepodległości", przynajmniej nie w miejscach publicznych. Z drugiej strony część zaczyna w odruchu przeciwnym gustować w nacjonalizmie.
Cytat:
Dlaczego "antyfaszyści" nie zrobili własnego marszu i nie powiedzieli Warszawiakom: pokażmy że jesteśmy dumnymi Polakami i patriotami, do czego wcale nie jest potrzebny nacjonalizm i całe "bogoojczyźniane" zadęcie i patos Dlaczego we Wrocławiu ludzie nie przyszli do rynku świętować niepodległości, tylko "protestować przeciw faszyzmowi" Zamiast wspólnie zaśpiewać kibolom i ONR-owcom np. "Pierwszą Brygadę" i "Mazurka Dąbrowskiego", pokazać im, że nie są jedynymi ludźmi, którzy się na tym placu swojej polskości nie wstydzą, dęli w gwizdki jak stado baranów
bo o wiele łatwiej i prościej pokazać swoją odmienność opierając się na kontrze... to proste ;)
Cytat:
Otóż "to nie kryzys, to rezultat". Patriotyzm i uczucia narodowe, czyli rzeczy w 100% naturalne, jest ludziom od 20 lat przez środowisko "postępowe"(a przez jego protoplastów od czasów stalinizmu) obrzydzany i zohydzany. Do poziomu, w którym już nie tylko tępiony jest nacjonalizm(a endecja jest przyrównywana u nas przez idiotów do faszyzmu/nazizmu), a takiemu Dmowskiemu odmawia się miejsca w historii Polski. Osiągnięto już dużo dalszy poziom postępu i problemem są już teraz nawet "demony polskiego patriotyzmu". Więc spotkać można się z dwojaką reakcja: "przeciętni obywatele" zaczynają się trochę tego wstydzić i się nie afiszować, stąd "normalni nie organizują imprez z okazji dnia niepodległości", przynajmniej nie w miejscach publicznych. Z drugiej strony część zaczyna w odruchu przeciwnym gustować w nacjonalizmie.
mnie się wydaje coś nieco innego... własnie z powodu tego, że pod patriotyzmem maskują się naprawdę pokraczne typy pokroju onru i nopu to ludzie nie chcą stawać obok nich. to nacjonalisci są najlepszą antyreklamą patriotyzmu. jeżeli np po koncercie wracam i pocę się jak mysz z obawy, że spotkam nie daj Boże kogoś z naszywką biało-czerwoną to coś tu jest nie tak... to takie doświadczenia najczęsciej rodzą 'antyfaszyzm', a nie pierdzenie wyborczej- to taka jest geneza powstania antify- ochrona imprez rozpędzanych dawniej przez naziolstwo. smieszne jakby ludzie identyfikujący się z kulturą niezależną, alternatywną czytywali i przejmowali się opinią oficjalnych mediów :lol:
(prędzej potrafią zadrwić z niej- choćby przypomnę zabawną historię jak anarchiści w poznaniu rozlepiali plakaty z matką boską trzymającą dwóch kaczynskich. wyborcza to podchwyciła chwaląc ich. gorzej jak ktoś uważniejszy dopatrzył się w matce boskiej mordy adama 'orla bialego' michnika ;] i pseudodziennikarz poleciał...)
naprawdę uważasz elrondzie, że jedyną ostoją niezależności i liberalizmu są hailujący łysi młodzieńcy i publicyści, którzy żyją z głoszenia kontrowersyjnych tez aka ziemkiewicz, który w przyszłym roku pewnie zapisze się do antyfaszystów jak wyborcza poprze marsz niepodległości, bo mu rzepa z pensji potrąci? :lol:
edit: oświadczenie ekipy sportowej: http://antifa.bzzz.net/site/index.php?o ... &Itemid=72
nie zdziw się jak zobaczysz tak kilka wspólnych między wami tez... ;)
obejrzałem też filmik z jkm co podałeś...
i dalej nie wiem jak on sobie tłumaczy fakt, że zwyczajnej oszukał inicjatywę Wolne Konopie idąc z ludźmi, którzy mają podobne, a nawet gorsze zdanie o palaczach marihuany co reżimowy rząd ;) w takim układzie jedyną nadzieją na legalizacje staje się sld... pięknie po prostu.
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,867 ... lnymi.html
Skomentowałbym, ale pomijając wyrazy niecenzuralne w sumie niewiele mam do powiedzenia :evil:
Cytat:
Zamieszczone przez Janek
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,8672185,Co_rzad_zrobi_z_otwartymi_fundusz ami_emerytalnymi.html
Skomentowałbym, ale pomijając wyrazy niecenzuralne w sumie niewiele mam do powiedzenia :evil:
Na tych funduszach nie jeden zbił majątek (pamiętam jak agenci latali i przepisywali, u mnie na podwórku mało co się dwóch nie pobiło). Polacy jak zwykle zostali oszukani przez swoich decydentów, kopnięci w d... a ich pieniądze prze.... :mrgreen: Zgoda buduje bo Polska jest najważniejsza...
Wycofanie się z OFE może być największym błędem rządów PO. Dla mnie to kuriozum, podobnie jak polityka oświatowa rządu Tuska (której tak naprawdę nie ma, sa tylko nieskoordynowane pomysły pani Hall). Problem polega na tym, że nasz system emerytalny ma np. na tym forum wielu wrogów, których jego losy mało co będą obchodzić (przykład zainteresowanie tematem - minimalne). Skutki tago moga byc opłakane... Tak to jest, gdy partia rządząca nawet za bardzo nie ma z kim przegrać wyborów a uwagę ludzi zajmują duperele lub różnego rodzaju fantasmagorie a nie rzeczy realne i aktualne.
Tak "trzymać" PO. Każdy kto widział wystawę z I i II wojny rosyjsko- czeczeńskiej nie nazwie tego człowieka terrorystą. ja widziałem, nie dziwią mnie reakcje tego narodu, pod światłym przewodnictwem Donalda, w tym kraju już "handluje się" wszystkim.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/prokurat ... omosc.html