-
Re: Europa Barbarorum II
Witam, zadam małe pytanko, na które raczej (mam nadzieję) nie będzie problemu w odpowiedzeniu.
Czy mapy leśne które znajdą się w modzie będą wyglądały tak jak w EB? Z tego co pamiętam, widoczność z pozycji dowodzenia była tam tak okropna, że unikałem walczenie lasach jak ognia. :)
Pozdrawiam
-
Nie wiem jak w EBII, ale w EBI da się pozbyć dużych drzew i są po prostu mniejsze. Wystarczy przejrzeć wątek o sub-modach do EB, który na naszym forum jest chyba jednym z najlepszych pod tę modyfikację.
Pozdrawiam
-
Racja. Drzewa z EBI są spadkiem po RTW. Poprzednia ekipa nie mieszala w tych plikach. Jak chcesz bardziej realistyczne drzewa i przyrodę, to polecam submody z RS2. Jeśli chodzi o EBII, to drzewa będą takie same jak w M2TW, czyli lepsze od tego co zaserwowal nam romek. Nie mamy mocy przerobowych na zabawę z roślinnością, poza tym chyba nie do końca da sie ro zmienić.
-
Witam :) mam pytanie w sprawie kawalerii. W EB1 ciężka kawaleria np. katafrakci walczyli trzymając włócznię oburącz czy takie rozwiązanie będzie w EB2 czy raczej spodziewać się katafraktów walczących jak średniowieczni rycerze?
-
Podejrzewam że animacje będą nawet lepiej zrobione. Gdyż MtwII ma więcej do zaoferowania w tym temacie, wystarczy obejrzeć trailer Rzym vs Galowie i widać tam formacje greckiej falangi.
Dlatego domniemam że Katafrakci będę walczyć w taki sam sposób jak w EBI, jednakże silnik może udźwignąć więcej animacji i płynniej i ładniej będą wyglądać starcia.
Pozdrawiam
-
Strasznie jestem ciekaw jakie animacje stworzy ekipa, dość sporo już pokazali np. w filmikach, ci jeźdźcy fechtujący lancami ciekawe jakie rozwiązania w innych rodzajach kawalerii.
-
Z tego moda robi się na serio wspaniała praca. Panom z CA powinno być wstyd że jako profesjonaliści nie byli w stanie dojśc do takiego efektu. Gratuluje i powodzenia w dalszym rozwoju moda ;)
-
Mam nadzieje ze jesteście już bliżej końca niż dalej. Możesz nieco powiedzieć na jakim etapie są prace nad skryptem i sama kampą. Aha coś do zagrzania bojowego ducha na froncie pracy :D
http://www.youtube.com/watch?v=rpVMc7TeScU
-
Jesteśmy bliżej niż dalej. Prace nad kampanią i skryptami idą do przodu. Może nie tak szybko jakbyśmy chcieli, ale zmierza to w dobrym kierunku. Nie oznacza to, że nie potrzebujemy rąk do pracy :) Jeśli ktoś jest chętny i ma umiejętności modowania m2tw, to proszę o kontakt. Każda pomoc mile widziana :)
-
Robota jak zwykle bdb. Zastanawia mnie tylko, dlaczego członkowie CA nie potrafią z tego skorzystać? Tłumaczenie ich że nie mają nadgodzin w pracy jest usprawiedliwieniem lenistwa. Na TWC gdzie się ciągle członkowie CA wypowiadają wystarczy, że podejrzą EB2, gdzie jest masa obrazków źródłowych i mogliby nawet wzorować się na samych jednostkach. Jeśli chodzi o źródła czy inspirację to ktoś już ich to zrobił za nich. Wystarczy wejść na forum i się wzorować. Czy są na to za głupi czy zbyt leniwi?