Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 7 - PARTI
Jednak Egipt. Spodziewałem się jako ósmej frakcji Seleucydów, aby więcej wycisnąć z DLC/edycji kolekcjonerskiej. Moim zdaniem dobrze, że dano teraz Ptolemeuszów.
A może faktycznie szykuje się niespodzianka w postaci większej ilości DARMOWYCH frakcji? Oby.
Cytat:
Zamieszczone przez Hades
A może faktycznie szykuje się niespodzianka w postaci większej ilości DARMOWYCH frakcji? Oby.
Nie "darmowych", tylko "w cenie podstawki" ;)
Obstawiam, że będzie 9 frakcji. Seleucydzi najprawdopodobniej.
Mnie tam właściwie różnicy nie robi, obydwie frakcje lubię, a Ptolemeusze mogą być ciekawi, zwłaszcza interesują mnie jednostki.
Będą rydwany i słonie afrykańskie, będzie też grecka taktyka. Na zdjęciu wojownicy jesli chodzi o tekstury tarcz i podarte materiały przypominają niestety Macedończyków, nie wiem też, czy jakieś zróżnicowanie nakryć głowy nie jest wskazanie. Wiecie może, czy taki makijaż był wtedy jeszcze powszechnie używany? Przez to trzech czy czterech wygląda trochę jak klony obok siebie. W tle widać za to miasto, które mi się strasznie podoba, na powiększeniu są przynajmniej dwie białe świątynie o greckim charakterze, wciśnięte między stare budownictwo. Jak dla mnie, obok Rzymu i Arwenów, najciekawsza frakcja do zagrania na początku.
A ja bym się zdziwił na Seleucydów. W podstawce też byli niegrywalni. Olbrzymia powierzchnia, zobaczcie ile miast ma Rzym, Egipt, Kartagina a ile musieliby mieć Seleucydzi? Powątpiewam i to bardzo mocno ze względu na balans. Liczę raczej na Pont.
-edit-
Chyba się wyjaśniło co oznacza ten znaczek po ósmej nacji http://www.twcenter.net/forums/showthre ... st12696574
W podstawce, czyli jedynce? Nie, tam byli grywalni (choć racja, mogę nie pamiętać, bo ostatni raz bez modów odpaliłem...6 lat temu? ) ;)
Ciekawe. W Empire Mongołowie też byli niegrywalni, możliwe, że mamy analogiczną historię.
Czyli w następnym Rally Point można się spodziewać (po raz pierwszy) czegoś wartościowego.
Teraz pozostaje czekać na kolejny odcinek Rally Point.. Zresztą ostatnio na oficjalnej stronie TW była ankieta o tych odcinkach. Porównałem teraz i jedna tarcza egipska jest identyczna z jedną z macedonskich- w sumie prawdopodobne, tylko czemu ten, który ten symbol nosi ma taki nieprzystający do macedońskiej mody strój.
Ciekawe ile jeszcze poczekamy na ósmą frakcje. XXXXX
Nikogo nie obchodzi jakie gry będą działać na twoim PC. Tym bardziej, że temat nie jest odpowiedni do zadawania takich durnych pytań.
-v
Mam nadzieje, że co jakiś czas będą pojawiać się nowe znaczki/miejsca na grywalne frakcje, które po krótkim czasie zmienią się w symbole frakcji. Taki ruch ze strony CA, by mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Spokojnie można dobić do 20 grywalnych frakcji, a mimo to zostałoby im jeszcze wiele na potencjalne DLC. I wszyscy byliby zadowoleni.