Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
marko1805, co tutaj tak Cię rozbraja? Jestem na takim etapie gry, że mogę w kilkanaście tur doprowadzić do:
1.Wzrost wpływów własnego stronnictwa do ponad 60%
2.Tutaj to w zasadzie mogę zrobić w kilka tur sytuację gdy "pozostałe rody" zdobędą ponad 60% wpływów
To wszystko przy bardziej rozwiniętym pasku imperium gwarantuje wybuch wojny domowej. Ściągnąłbym wojsko i floty pod Rzym, poprzez awanse własnego stronnictwa, adopcje, przekupstwa innych rodów doprowadził do wzrosto wpływów "pozostałych rodów" i miałbym wojnę domową na zawołanie. Przy max paska rozwoju imperium nie musi się długo czekać na wybuch wojny domowej a stopień wcześniej też jest bardzo iskrzący.
Doprawdy nie rozumiem Twojego rozbawienia, każdy ma swój plan na grę, ja miałęm właśnie taki i po wygranej wojnie domowej wybrałbym cesarstwo bo tak było w istocie a raczej w historii. Warunkiem tego wszystkiego byłby tylko spokój na moich rubierzach, żeby wszystkie siły militarne podciągnąć pod Rzym. Możę jeszcze jedno - jak wojna wybucha ponieważ przewagę w Senacie ma któreś z obcych stronnictw - rebelianci pojawiają się zawsze pod Rzymem. Jeżeli to my zdobywamy przewagę rebelianci mogą pojawić się gdziekolwiek i wtedy plan błyskawicznego zdławienia rebelii bierze w łeb.
Nie pozwalaj się więcej "rozbroić" takim postom, po prostu dopytaj i to wszystko.
Dzień dobry. Ja trochę z innej beczki. Mam duzo pracy w ciągu dnia ale wieczorami lubię sobie odpalić Roma i pograć. Grałem na Radiusie i fakt braku wojny domowej i fakt ze komputer nie zbudował na zachodzie żadnego dobrego państwa odsunął mnie od Radiusa. Dziś włączyłem Dei i jestem zadowolony ale do pełnej egzaltacji brakuje mi paru informacji na które od was liczę, a wiec:
1. Czy istnieje submod który nie koliduje z Dei i usówa agentów z gry? (gram na submodzie na nielimitowana ilość edyktow)
2. Co polecacie dorzucić do Dei aby upiekszyc interfejs lub mapkę. Bitwy i tak gram na auto przeważnie.
3. Wojna domowa jest włączona tak?
Z góry dziękuję za informacje i proszę o zrozumienie. Pracuje, i nie na rękę jest mi przeglądanie 40 stron. Jeszcze raz dziękuję.
Cytat:
marko1805, co tutaj tak Cię rozbraja?
Ten fragment Twojej wypowiedzi:
Cytat:
ale sądziłęm, żę wybuchnie wtedy kiedy będę chciał i będę na nią gotowy. Teraz jest dla mnie zbyt ciężkim ciosem
Dla mnie taka sytuacja jest wyzwaniem, a nie ciężkim ciosem dla którego trzeba zaraz szukać moda niwelujacego wojnę domową.
Cytat:
Doprawdy nie rozumiem Twojego rozbawienia, każdy ma swój plan na grę, ja miałęm właśnie taki i po wygranej wojnie domowej wybrałbym cesarstwo bo tak było w istocie a raczej w historii.
Ale, nie zawsze wszystko idzie tak jak byśmy tego chcieli :) , tak samo jak w realu.
Dobrze ze twórcy modów nie idą Twym tokiem rozumowania ;)
Cytat:
Możę jeszcze jedno - jak wojna wybucha ponieważ przewagę w Senacie ma któreś z obcych stronnictw - rebelianci pojawiają się zawsze pod Rzymem. Jeżeli to my zdobywamy przewagę rebelianci mogą pojawić się gdziekolwiek i wtedy plan błyskawicznego zdławienia rebelii bierze w łeb.
Potwierdzasz więc moją teorię.
Reasumując, obaj mamy zasadniczo inne podejście do tej gry. To co dla Ciebie jest przeszkodą, dla mnie jest wyzwaniem itd, itd.
Przepraszam , ale nie mogłem sie powstrzymać.
Ogłoszenia parafialne :)
Pojawiła się wersja Caesars Legions pod DeI
http://cloud-3.steampowered.com/ugc/...8.resizedimage
Lecz niech nikogo ten obrazek nie zmyli, legiony pojawiają się w głównej kampanii, z tego co wiem na trzecim poziomie baraków wojskowych.
Do pobrania:
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =221464302
Polskie tłumaczenie nazw jednostek i opisów:
http://www.mediafire.com/download/ceznh ... guage.pack
Modyfikacja nie jest jeszcze w pełni dopracowana, ale warto ją przetestować.
Koncepcja moda bardzo ciekawa, choć sam mod jest jeszcze w fazie wstępnej i wymaga dopracowania, co ciekawe autor przewiduje rozszeżenie go o kolejne legiony cesarskie. Jestem bardzo ciekawy jak będzie to się miało do reformy w wersji 0.8 DeI.
marko1805, może Cię nieco skrzywdzę ale mam wrażenie, że stałeś się złośliwy, w każdym bądź razie wycofuję się zdecydowanie z dyskusji z Tobą, nie będziemy psuć dobrego nastroju na forum.
Do wojny domowej wracająć, znalażłem 3 submody jej dotyczące, dwa opóźniają jej wybuch, jeden ma ją niwelować. Ten który ma ją niwelować u mnie nie działa, być może działą tylko na założonej od nowa kampanii.
Caesars Legions pod DEI b. dobra wiadomość, spolszczenie jeszcze lepsza.
Cytat:
Zamieszczone przez marengo
Ogłoszenia parafialne :)
Pojawiła się wersja Caesars Legions pod DeI
Wygląda fajnie - Ciekawe jak rozwiązali sposób werbunku. Czy raz przypisany legion do armii otrzymuje jednostki tylko z jednego "modowego"rodzaju legionu ?, czy może zależy to od rejonu werbunku jak to było w Roma Surrectum II, a armia może być zbieraniną różnych numerów legionów ??
Muszę sobie spróbować i obczaić sprawę.
Natomiast szykuje się modyfikacja do DeI z auxilliami - też wygląda super. O tyle fajnie, że ma być dodatkiem do standardowych wojsk pomocniczych a nie je zamieniać. Ciekaw tylko jestem co zrobią z ikonami jednostek :D ?
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... st13614368
Koncepcja Caesars Legions opiera się na założeniach ekipy Roma Surrectum 2, która wprowadziła do Rome 1 te legiony, przyznając im określone okręgi rekrutacji, zgodne z historycznym miejscem służby każdego legionu. Jednym z współautorów submoda jest ToonTotalWar (karty jednostek), którego All In One Mod zaprezentowałem na forum. Być może jeszcze dzisiaj będzie miał miejsce kolejny update AIO, zawierający 29 legionów ery republikańskiej oraz imperialnej, co będzie tematem mojej kolejnej notki.
Yolocaust, główny twórca Caesars Legions być może dostosuje wersję pod DeI do wymagań reform przygotowanych przez kompanię Selei, lub pozostanie przy założeniach RS2.
Objętość tłumaczenia wskazuje na to, że mamy do czynienia ze spolszczeniem Rafkosa plus dodatkowe linijki dotyczące nowych legionów, pewnie też jego autorstwa. To już on musi potwierdzić :)
witam a czy trzeba rozpocząć kampanię Rzymem na nowo? bo po wybudowaniu odpowiedniego budynku mogę rekrutować wszystkie legiony a nie przypisane konkretnie do danego rejonu. Chyba że to dlatego iż gram w podstawkę roma nie w DeI.
Mod jak wspomniałem, jest na razie stale under development, czyli w rozbudowie. Nie wszystko może właściwie działać.
Generalnie, potrzebujesz baraków wojskowych trzeciego poziomu w konkretnych regionach. Nie można tworzyć ich na całej mapie, zaś aby mieć wszystkie 15 legionów, budynki III poziomu muszą być postawione w każdej z wymienionych prowincji:
Legio I -> Italy
Legio II -> Italy
Legio III -> Gaul
Legio IIII -> Italy
Legio V -> Gaul
Legio VI -> Iberia
Legio VII -> Iberia
Legio VIII -> Iberia
Legio VIIII -> Iberia
Legio X -> Iberia
Legio XI -> Cisalpine
Legio XII -> Cisalpine
Legio XIII -> Cisalpine
Legio XIIII -> Cisalpine
Wersja dla podstawki i Radiousa jest w warsztacie. Wystarczy zasubskrybować. ;)
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =221448930