Taka rodzima Barca ;) :lol: ...oczywiscie @odi zaraz wyskoczy z tekstem ze dzialacze Dumy Katalonii narzucili swoje barwy slaskiemu klubowi :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
Wersja do druku
Taka rodzima Barca ;) :lol: ...oczywiscie @odi zaraz wyskoczy z tekstem ze dzialacze Dumy Katalonii narzucili swoje barwy slaskiemu klubowi :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
Ciekawi mnie co pokarzą w pucharach europejskich. Liczę, że któraś z tych drużyn powtórzy albo nawet przebiję osiągniecie Lecha ^^ Na prawdę się piłkarze rozkręcili w tych meczach :D
zajebista kolejka, prawie, bo Lech nie gra w pucharach, a było blisko, jak Ruch prowadził. 26 goli z tego, co liczę, świetny wynik, 3 wygrane po 4:0, jedna 5:0 :lol: Śląsk propsy, cudowna odmiana i zaczynam się przekonywać, że być może dobrze, że gra w pucharach, bo o ile Lenczyk zostanie, to faktycznie mogą kogoś tam zaskoczyć w eliminacjach. Za to po Jadze nie spodziewam się niczego, Probierz odejdzie, wzmocnień pewnie nie będzie, chyba że kupią jakieś pionki, ech. Wojciechowski może sobie pluć w brodę, że tak późno zatrudnił Ziela, bo ten po objęciu Polonii zmienił jej grę diametralnie, bilans 7 - 2 - 2 z tego co pamiętam, albo coś w tym stylu. Wisła myślami pewnie była już przy fecie, jestem dość spokojny o nią, btw co ten Siwakow robił na prawej obronie :eek: ? myślałem, że to pomocnik czy nawet napastnik. Zaskakująca decyzja o zostaniu Skorży, może ten Słowak faktycznie coś pokomplikował, ale w sumie od czasu wygrania pucharu, gdy zeszła presja, Legia grała naprawdę elegancko, dobre przygotowanie kondycyjne, dużo bramek, ostatnie 2 mecze to pokazały (wiem, że grali ze spadkowiczami, ale w ch*j zmobilizowanymi, przynajmniej teoretycznie) i być może w pucharach się nie skompromituje, nie pamiętam już, to Skorża prowadził Wisłę gdy grała z Beitarem i Barceloną? Bo wtedy przygotował ją do sezonu przyzwoicie, zobaczymy jak to będzie.
E, jak można "niestety" widywać dużo bramek :shock: ? że niby źle że pada dużo goli? bez jaj.Cytat:
Ja niestety widuję, od momentu jak zacząłem po jednym ze spotkań Widzewa na którym byłem, uważniej przyglądać się temu co dzieje się na boisku....Dla mnie nic zaskakującego, i tylko podtrzymuje moje zdanie o naszej lidze :(
btw dość pewne źródła mówią, że Wisła planuje transfer kogoś naprawdę grubego, zawodnika, jakiego polska liga jeszcze nie widziała. i ogólnie na transfery ma być wydane ok 6 milionów euro, choć w to akurat trudno mi uwierzyć, Basałaj czy jak on tam ma to nie Wojciechowski.
Ten męski element ciała w poście kosztuje Cię ostrzeżenie. Wystarczy tych wulgaryzmów. Inni też niech mają na uwadze, co piszą w postach, bo ja to wszystko widzę-Maharbal
Żadna z tych czterech drużyn nie pokona Juventusu ani Manchesteru City, prawdopodobnie nawet takiego Dnipropietrowska, są na to po prostu za słabe. ,,Już zaczynam drżeć", żeby nasze drużyny nie trafiły przypadkiem na kluby z Estonii, a już nie daj wiadomo kto-z Azerbejdżanu :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Aro137
Powiedzmy sobie szczerze-Lech nie zasłużył w tym roku na grę w pucharach. Grali przez cały sezon dużo poniżej oczekiwań, i o ile w rundzie jesiennej można to było usprawiedliwiać zmęczeniem grą na naprawdę porządnym poziomie w lidze europy, o tyle po odpadnięciu należało się spodziewać raczej serii zwycięstw w lidze i zażartej walki o (wciąż jeszcze realne natenczas) mistrzostwo. A może i dobrze się stało? Czas w końcu sprowadzić bramkarza klasy europejskiej, który będzie grał równo przez cały sezon, a nie ,,w jednym meczu bronię wszystko a w drugim szmaty puszczam" jak Kotorowski czy Burić.Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit
Wygląda na to, że Bakero się nie sprawdził w roli trenera klubu z takimi aspiracjami. Cóż, przyjdą inni. Może Probierz albo Lenczyk :?:
trenerem zostanie IVAN :mrgreen:
http://oi51.tinypic.com/2n03k7m.jpg
SZACUN MISTRZU, jedyny pilkarz z jajami, i na dodatek obcokrajowiec ( co prawda Serbów traktuje jak braci, ale mimo wszystko zagraniczniak) zaden z polskich pilkarzy nie mial odwagi zalozyc koszulki, co za piczki :|
To był jeden z ciekawszych sezonów, jakie miałem okazję obserwować. Od czego tu zacząć. Jestem w takim stanie, że pomimo ogromnego sukcesu mojej ukochanej drużyny, zacznę od smutków. Szkoda naszej Barcelony, czyli Polonii Bytom. Ich gol z meczu z "Lechem", czy, niestety, nie zakończona golem 100% akcja z meczu z, bodaj, Arką, przejdą do historii, jako jedne z lepszych akcji tego sezonu. Także Arka. Spadli, upokorzyliśmy ich na koniec. Wielka radość, zniszczony wróg. I wtedy obejrzałem to. http://www.youtube.com/watch?v=S1G2T6Pv ... r_embedded Też ludzie z ambicjami, marzeniami - i wszystko padło, smutek, płacz. Tyle o spadkowiczach. Jeżeli chodzi o walkę o puchary - trochę żałuje, że to tylko tyle miejsc w tej naszej lidze. Śląsk wykazał niesamowitą determinację w gonieniu czołówki i zasłużył na ten sukces, tak samo Jadze - w kontekście gry w całym sezonie - ciężko byłoby odmówić prawa do pucharów. To samo Wisła, Legia, a mimo to miejsca zabrakło dla "Lecha", czy Lechii. Warto też zwrócić uwagę na Widzew, który przed dzisiejszą kolejką miałem za mocnego przeciwnika na przyszły sezon (a oczywiście dzisiejszy dzień może być tylko "podwiniętą nogą" - ale jakże istotną), tak jak Górnik. To co oni teraz wyprawiają na swoim stadionie, to miazga. Poza tym wiadomo - zawsze może zaskoczyć w przyszłym sezonie Bełchatów, Ruch i oczywiście "Polonia", która chyba wreszcie trafiła na "tego" trenera i będzie się rozkręcać. Z Cracovią nic nie wiadomo, Kielce są teraz słabiuteńkie. O nowych członkach ekstraklasy nie chce się wypowiadać, bo, przez te wszystkie sprawy licencyjne, zwyczajnie nie wiadomo kto to będzie.
W każdym bądź razie sezon był niesamowity, wyrównany. Teraz najważniejsze by naszych 4 pucharowiczów godnie zaprezentowało Polskę, na co liczę, bo żadnej z tych 4 drużyn nie można zarzucić, że znalazła się tam przypadkiem.
Chodzisz na mecze? Nie mam zamiaru wszczynać sprzeczki....,gratulacje dla twego zespołu za zajęcie drugiego miejsca, bo chyba kibicujesz Śląskowi, ale póki korupcji się nie pozbędziemy z polskiej kopanej, to ja zawsze będę podchodził z dystansem do tego, co dzieje się na boisku...Cytat:
Zamieszczone przez MateuszKL
Szlachetny, wyniki jak zawsze zweryfikują, co dane zespoły sobą prezentują na tle zagranicznych, dlatego może trzeba liczyć ...na cud(a) :cry:
Tak jak pisałem:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
:shock:
Fajnie jakby tak się stało. Najwyższy czas, żeby reputacja naszej ligi wzrosła. Oprócz tego Wisła chce kupić króla strzelców ligi Serbskiej - Ivicę Iliewa z Partizana. Taki Serbski Frankowski - w swojej lidze strzelił 13 bramek, ale za granicą grał straszne ogony.
Śmieci ściągają; dać młodym chłopakom ( młodzieżówek lub niższych lig pogarać w piłe ) a nie ładować obcokrajowców co wiele się nie różnią od naszych piłkarzy. Ale jakby Wisła Ruda ściągnęła to hmmm 8-) Lans.
Prima Aprilis był już dawno, a co poniektórzy chyba o tym zapomnieli. W Polsce nie ma klubu, który zaspokoiłby żądania finansowe piłkarza takiego jak van Nistelrooy, a w każdym razie nie na dłuższą metę, to raz. Dwa-nasza ekstrak(l)asa piłkarsko ma dużo mniej do zaoferowania niż Bundesliga, więc po co miałby się stamtąd ruszać :?: Tak samo z Santa Cruzem.
Furory pewnie nie zrobi, mamy bardzo aktualny przykład Ubiparipa. Ile on tam strzelił? Dwie, trzy bramki przez pół rundy to raczej nie specjalnie wysoki wynik jak na króla strzelców ligi, z której przyszedł (jaka by ta liga nawet nie była). Z tym Iliewem może być tak samo.Cytat:
Zamieszczone przez Nagano
Zarząd komisaryczny wprowadzić na powrót, leśnych dziadków spakować i od razu na Rakowiecką i młodym chłopakom ułatwiać grę, a nie zniechęcać brakiem realnych perspektyw.
tzn kogo? takich śmieci jak Meliksona, Genkowa, Jeża czy któregoś z wymienianych powyżej?Cytat:
Śmieci ściągają; dać młodym chłopakom ( młodzieżówek lub niższych lig pogarać w piłe ) a nie ładować obcokrajowców co wiele się nie różnią od naszych piłkarzy. Ale jakby Wisła Ruda ściągnęła to hmmm 8-) Lans.
Wątpię, żeby 35 letniego gracza opłacać na dłuższą metę. Nie wiadomo, jakiś ciekawy transfer (w sensie hitowy, a nie jedyny) będzie na pewno, wszędzie już o tym wrze.Cytat:
Prima Aprilis był już dawno, a co poniektórzy chyba o tym zapomnieli. W Polsce nie ma klubu, który zaspokoiłby żądania finansowe piłkarza takiego jak van Nistelrooy, a w każdym razie nie na dłuższą metę, to raz. Dwa-nasza ekstrak(l)asa piłkarsko ma dużo mniej do zaoferowania niż Bundesliga, więc po co miałby się stamtąd ruszać :?: Tak samo z Santa Cruzem.
13 bramek jak na pomocnika to mało? jest królem strzelców w lidze serbskiej, która zła nie jest, więc musi być wzmocnieniem.Cytat:
Furory pewnie nie zrobi, mamy bardzo aktualny przykład Ubiparipa. Ile on tam strzelił? Dwie, trzy bramki przez pół rundy to raczej nie specjalnie wysoki wynik jak na króla strzelców ligi, z której przyszedł (jaka by ta liga nawet nie była). Z tym Iliewem może być tak samo.
to swoją drogą, kombinują już coś jeśli chodzi o szkolenie w Wiśle, w Jadze też, już jakiś czas temu o tym czytałem, i Zagłębie podobno również, a ich młoda drużyna wygrała młodą ekstraklasę.Cytat:
Zarząd komisaryczny wprowadzić na powrót, leśnych dziadków spakować i od razu na Rakowiecką i młodym chłopakom ułatwiać grę, a nie zniechęcać brakiem realnych perspektyw.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-e ... omosc.html
No to tylko Wisła ma tam jakieś szanse na awans ;)
Wichniarka, Ubipalipa, całą plejade czarnuchów, którzy w większości nic nie grają i tego typu tranfery.
Z resztą wyniki same mówią za siebie; do tej pory były 2 kluby, które jako tako potrafiły coś ugrać w pucharach (Lech i Wisła - z tym, że Wisła regularne baty zbierała) a teraz mamy 5 tak samo słabych. Się liga rozwija :roll:
Duży szacunek za to dla Djurdjevica. Ogólnie to podobało mi się to, jak "kibole" z wrogich klubów potrafili przedstawić jednolite, wspólne stanowisko... Z wyjkątkiem oczywiście kaespe, ale kto by się tam nimi przejmował :D. Szkoda tylko, że kiedy sprawy naprawdę się rozkręciły, skończyła się liga; w efekcie, wszystko zdąży ostygnąć i do startu ligi mało kto będzie się tym przejmował.Cytat:
Zamieszczone przez Aquila
A w Legii, kiedy wydawało się, że zatrudnienie Weissa jest już praktycznie pewne, trenerem pozostanie Skorża. Sam nie wiem co o tym myśleć - bo przez większość sezonu grali znacznie poniżej możliwości, a skład jest bardzo mocny - ale jeśli forma z końcówki ligi nie jest tylko chwilowym przebłyskiem i będą tak grać w następnym sezonie, pozostanie Maćka okazałoby się dobrą decyzją. Oby tylko udało się kupić naprawdę dobrego bramkarza i poprzedłużać co ważniejsze kontrakty. Wiadomo już, że wypożyczony Cabral zostanie pół roku dłużej minimum, a Mezenga, Kneżević i Szałachowski odejdą - szkoda tego ostatniego, bo pokazał w 2 ostatnich meczach, że potrafi być użyteczny. Duży znak zapytania wisi nad Borysiukiem, wokół którego było sporo spekulacji transferowych i najprawdopodobniej odejdzie na zachód. Pozostaje życzyć powodzenia.
Gorsze od porażki Manchesteru w finale jest koniec kariery Scholesa :(
http://devilpage.pl/index/news/komentar ... scholesem/
http://devilpage.pl/index/news/komentar ... _kariere_/
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
No już, pośmiali się? Nacieszyli się? To powracamy do rzeczywistości.
I jeszcze nowy stadion Juve, na którym zagrają w nowym sezonie. Oby wróciła dawna Stara Dama ;)
http://4.bp.blogspot.com/-B5yF56GtzeA/T ... +nuovo.jpg
mimo, ze starej pani powinienem zyczyc jak najgorzej, wiadomo czemu :mrgreen: to chcialbym zeby sie odrodzili w koncu i cos osiagneli w lidze mistrzow, a nie ciagle Barca i Barca.
chocby z szacunku dla Del Piero, Marat - zrobili jakies dobre transfery ?
jak nie mają nedveda i camoranesiego to se mogą :D
Nie. Juve to teraz jest średniak. A szkoda bo ich lubiłem. Kiedyś to była gruba ekipa z Nedvedem, Davidsem, Zidanem, Inzaghim, Cannavaro a teraz to jakieś śmiecie tam grają :cry:
A mnie tam pasuje taki słaby Juventus :twisted: 8-) Sprawiedliwości stało się zadość 8-)
Na celowniku Juve są Neymar i Aguero. Taki atak by wymiatał 8-)
Nie ma nawet odrobiny sprawiedliwości w tym co spotkało Juve.
http://www.pilka.pl/oficjalnie-calciopo ... ska-tytuly
Kara degradacji dla Juventusu była zbyt surowa, należało dać ujemne punkty, tak jak innym klubom. No ale mleko się rozlało.Cytat:
Bergamo potwierdził to, co powiedział cztery lata temu w początkowej fazie procesu Calciopoli. Działacz rozmawiał nie tylko z przedstawicielami skazanych: Juventusu, Milanu, Lazio, Fiorentiny i Regginy, ale i z szefami innych firm, takich jak Inter i Roma, które nigdy nie zostały pociągnięte do odpowiedzialności.
A co do transferów, coś tam się zaczyna dziać. Na razie przyszli za darmo Pirlo i Ziegler. Szwajcar to solidny boczny obrońca, jeden z lepszych w lidze. Z Pirlo nie wiąże zbyt wielkich nadziei, ale na lige powinien wystarczyć. Mówi się jeszcze o Bastosie z Lyonu i Liechtsteinerze z Lazio. Bastos chce do Juve, co wielokrotnie podkreślał, Lyon chce go opchnąć - choć to trochę dziwne, że nagle tacy chętni i wręcz sami zachęcają do kupna - może coś z nim nie tak, a może chcą wykorzystać ostatnią szanse na zarobienie kasy, bo gość ma już 28 lat i zostały mu dwa lata kontraktu. Transfer ma się dokonać na dniach, ale wczoraj pismaki coś donosiły, że nowy trener nie chce brazylijczyka. Pewnie to kolejne wymysły hien dziennikarskich. Zawodnik Lazio, kolejny solidny ligowy boczny obrońca, a na tych pozycjach Juve ma kłopoty od awansu do Serie A.
Na koniec coś z rodzaju science-fiction. Juventus chce Aguero. Fakty są na razie takie, że to tylko Turyńczycy wykonali jakikolwiek ruch i wysłali do Atletico fax z zapytanie o możliwość transferu. Na tym się na razie skończyło. Jeżeli jest coś na rzeczy, to obawiam się, że będą chcieli zbić coś z ceny, ale Atletico wyraźnie mówi, że za mniej niż 45 mln zapisane w klauzuli odejścia go nie puści. Skończy się pewnie tym, że wpadnie jakiś szejk i rzuci na stół 45 mln i będzie po zabawie.
Coś tam też się mówi o Dzsudzsaku ( moim faworycie na lewa pomoc ) i jeszcze o Becku, 23-letni obrońca i kapitan Hoffenheim.
To by było na tyle, wydaje się, że w końcu uda zbudować się solidny skład, który powalczy o awans do ligi mistrzów. Oczywiście o jakiejkolwiek walce z Barcą nie ma mowy, jeszcze trochę minie nim Juventus będzie mógł powalczyć o finał LM ;)
O Neymarze już chyba ucichło, ponoć jest dogadany z Chelsea. Teraz mówi się tylko o Aguero. Zresztą albo jeden, albo drugi, Juventusu nie stać na obu. Była też sprawa Teveza, ale ponoć odrzucił ofertę. Zarząd obiecał jakąś gwiazdę na otwarcie nowego stadionu. Pewnie skończy się na wypalonym Pirlo, albo gwieździe dla ubogich Bastosie.Cytat:
Na celowniku Juve są Neymar i Aguero. Taki atak by wymiatał
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html
:?Cytat:
16 osób, wśród nich byli piłkarze włoskiej Serie A oraz działacze sportowi, zostało aresztowanych w środę we Włoszech w rezultacie dochodzenia w sprawie zakładów piłkarskich i ustawianych meczów w drugiej i trzeciej lidze.
No oby kupili Aguerro bo go nie chcę w Realu - za słaby jest 8-) A co do reszty to fakt, ale w sumie dalej nie widzę środka pomocy w Juve i jakiegoś kolesia z jajem od rozgrywania piły... :roll:
no rzeczywiście, śmieci, weź trochę ogarnij się :roll: a taki Miloš Krasić to naprawdę dobry zawodnik, też liczę na jakieś transfery, bo Juve powinno znowu walczyć o majstra i co najmniej ćwierćfinały lmCytat:
a teraz to jakieś śmiecie tam grają :cry:
O Neymarze już chyba ucichło, ponoć jest dogadany z Chelsea. Teraz mówi się tylko o Aguero. Zresztą albo jeden, albo drugi, Juventusu nie stać na obu. Była też sprawa Teveza, ale ponoć odrzucił ofertę. Zarząd obiecał jakąś gwiazdę na otwarcie nowego stadionu. Pewnie skończy się na wypalonym Pirlo, albo gwieździe dla ubogich Bastosie.[/quote:38q8t3tl]Cytat:
Zamieszczone przez Marat
Nie to miałem na myśli. Ja w ogóle o tej sprawie zapomniałem :lol: :mrgreen:
W takim razie nie wiem co masz na myśli, raczej nic merytorycznego.
lol sam się ogarnij. Poza Chiellinim, Quagiarella i Milosem reszta jest do (...) - zupełnie nie ten poziom. Alex ciągle gra no ale ma już 37 lat więc nei jest to przyszłościowy zawodnik. Nawet Buffon ostatnie 3 sezony beznadziejne. Więc proponuje samemu trochę ogarniać temat a potem się innych czepiać...Cytat:
no rzeczywiście, śmieci, weź trochę ogarnij się a taki Miloš Krasić to naprawdę dobry zawodnik, też liczę na jakieś transfery, bo Juve powinno znowu walczyć o majstra i co najmniej ćwierćfinały lm
Myślę, że nie chciałbyś powiększyć konta o dodatkowe ostrzeżenie...? - Lena
Aguero a nie Aguerro.Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
A Juventus powinien stawiać na Giovinco, który jakiś czas temu zresztą wbił im gola, obijając się po wypożyczeniach...
A Matri, Pepe, Marchisio ? Wzmocnią ekipę, trafią z trenerem i wrócą na właściwy tor.
A w styczniu wepchnął dwie bramki ;) Niestety jest juz chyba wszystko przesądzone i Giovinco raczej nie wróci do Juve, a szkoda, bo jestem zwolennikiem jego talentu. Teraz to juz raczej nic z niego nie będzie, w tym wieku powinien juz grac pierwsze skrzypce. Pozostanie co najwyżej solidnym graczem.
Buffon miał 3 beznadziejne sezony? W tym to miał ponad pół roku kontuzje i po powrocie nic wielkiego nie grał, ale sezon temu akurat wielokrotnie ratował Juve przed strata punktów. Może nie w stylu Buffona z najlepszych lat, ale był kluczowym zawodnikiem. Zresztą jak tu trzymać formę, jak cała reszta gra padake, a na ławce trenerskiej siedzą debile albo amatorzy.
Juventus ma jeszcze kilku ciekawych graczy, także bez przesady. Nie każdy jest Realem i ma gwiazdy na ławce. Z obecnego składu, to chyba tylko Chiellini dałby rade Realu czy Barcy ( choć ten sezon był kiepski w jego wykonaniu ).
Jest jeszcze Melo, którego każdy pewnie pamięta z debilnego faulu na Robbenie podczas MŚ w RPA, ale w tym samym meczu zaliczył świetną asystę i dobrze się prezentował w całym turnieju. Jest Matri, całkiem dobry napastnik, Storari, który wybornie zastąpił Gigiego. Na obronie solidni Barzagli i młodszy Bonucci, który niestety nie zachwycił w tym sezonie, ale może coś z niego będzie. Do tego 19-letni Sorensen, mający również zadatki na świetnego obrońce. Jest Sissoko, który kompletnie się pogubił w ostatnich dwóch sezonach. Także bez przesady, da sie coś z tego zbudować. Ci piłkarze jak się zmobilizują, to potrafia ogrywać Inter, Milan czy Rome i walczyć z tymi zespołami jak równy z równym. Niestety potem przychodzi czas na ogórków ligowych i nie ma tej motywacji.
Pepe to co najwyżej ławka, bo to tylko rzemieślnik, ale woli walki i ambicji nie można mu odmówić, tacy też są potrzebni. Marchisio to dziwny gracz, w sumie to nie wiadomo gdzie on powinien grać, bo ani to rozgrywający, ani DM... W tym sezonie grał beznadziejnie momentami, był nieobecny na boisku, przechodził obok meczy.Cytat:
Pepe, Marchisio
I tu kłopot, bo nowym trenerem został Antonio Conte, który na razie może się poszczycić wprowadzeniem dwóch druzyn do Serie A. Oby to nie był nowy Ciro Ferrara...Cytat:
trafią z trenerem
Jakby to przełożyć na język Total War - war grievances :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Marat
Literówka.
Jak dla mnei to już od 2 lat jest średnim bramkarzem, 3 lata temu to jeszcze nieźle grał ale generalnie forma leci w dół. Nie śledzę poczynań Juventusu ale repre czasem oglądałem i zdarzały mu się buble i można powiedzieć szmaty zupełnie nie w jego stylu. Ale mam nadzieję, że jeszcze wróci stary dobry Gigi, choć fakt, że obrońców to za dobrych Juve nie ma więc i bramkarz cudów siłą rzeczy nie gra - poza ChielinimCytat:
Buffon miał 3 beznadziejne sezony? W tym to miał ponad pół roku kontuzje i po powrocie nic wielkiego nie grał, ale sezon temu akurat wielokrotnie ratował Juve przed strata punktów. Może nie w stylu Buffona z najlepszych lat, ale był kluczowym zawodnikiem. Zresztą jak tu trzymać formę, jak cała reszta gra padake, a na ławce trenerskiej siedzą debile albo amatorzy.
, który jest dobrym stoperem.Cytat:
. Z obecnego składu, to chyba tylko Chiellini dałby rade Realu czy Barcy ( choć ten sezon był kiepski w jego wykonaniu ).
Ale kto to w ogóle jest? Jakieś niewypały, młodziaki, zagubione talenty. Moim zdaniem za dużo takich kolesi w obecnej kadrze - typków co grają w kratkę; raz lepiej raz gorzej. Za mało kolesi faktycznie trzymających poziom i grających w miarę równo cały sezon a nie tylko spinających się na szlagiery. A jeśli nie chce im się grać to nie widze problemów, by trochę przerzedzić tą ekipę ;) Co do Melo to niezły gracz ale do Vieiry czy Emersona z 2004r to mu brakuje... Silny i solidny ale właśnie; często fauluje w głupi, brutalny sposób. Ma chłopak dobry przegląd i podanie, strzał też; on powinien pograć jeszcze w klubie.Cytat:
Jest jeszcze Melo, którego każdy pewnie pamięta z debilnego faulu na Robbenie podczas MŚ w RPA, ale w tym samym meczu zaliczył świetną asystę i dobrze się prezentował w całym turnieju. Jest Matri, całkiem dobry napastnik, Storari, który wybornie zastąpił Gigiego. Na obronie solidni Barzagli i młodszy Bonucci, który niestety nie zachwycił w tym sezonie, ale może coś z niego będzie. Do tego 19-letni Sorensen, mający również zadatki na świetnego obrońce. Jest Sissoko, który kompletnie się pogubił w ostatnich dwóch sezonach. Także bez przesady, da sie coś z tego zbudować. Ci piłkarze jak się zmobilizują, to potrafia ogrywać Inter, Milan czy Rome i walczyć z tymi zespołami jak równy z równym.
Gdyby wszystko od trenera zależało :roll: Juventusowi jest potrzebna przebudowa i kilka wielkich nazwiska na pozycjach: napadziora, pomocnika i stopera. Nawet najlepszy trener z gówna mało co ukręci, zwłaszcza, że Milan już chyba to zrozumiał i całej stawce ładnie z tranferami odjechał. Szykuje się hegemonia Milanu - o ile ustabilizują skład i ograją się. Juve nie ma na co patrzeć tylko kupować co jeszcze można.Cytat:
A Matri, Pepe, Marchisio ? Wzmocnią ekipę, trafią z trenerem i wrócą na właściwy tor.
Jeśli Milan podniósł się ze swojego kryzysu, Juve podniesie się ze swojego... Tylko pytanie; czy jeśli przyznają im spowrotem zabrane tytuły, jednocześnie stwierdzając, że nie byli winnymi w aferze, czy dostaną jakąś rekompensatę finansową? Bo straty mieli ogromne...[/color]
Ale przecież byli winni w aferze, temu nie ma co zaprzeczać. Tylko zostali za to ukarani zbyt surowo, tym bardziej, że niektórzy robili to samo i nie dostali żadnej kary.
Milan był w zupełnie innym kryzysie niż Juve. Stara dama straciła czas na odbudowę przez debilny zarząd i ludzi od transferów. Gdy Camor, Nedved, Treze i Alex byli jeszcze w formie, sprowadzano jakiś młotków pokroju Tiago, Poulsena czy "nowego Verona" Almirona i Amauriego który jest drewnem. Wydawano wielką kasę, dawano wysokie kontrakty, ale to nie byli prawdziwi mistrzowie. Nikt się nie sprawdził, a stare gwiazdy się wypaliły i nagle obudzono się z ręką w nocniku. A kupno takiego Melo to był totalny debilizm ( choć lubię tego gracza i uważam, że powinien zostać ) bo w tym czasie w Juventusie było dwóch DM-ów ( Sissoko, Poulsen ). Tak włąsnie wyglądały zakupy, kupowano piłkarzy bez konkretnego planu i trener miał to sobie poukładać. Do takiego burdelu dano Ciro Ferrare, który miał być turyńskim Guardiolom. No i wyszło jak wyszło, do tego przypłątała się plaga kontuzji i po zabawie. Teraz trzeba zaczynać od nowa, z poziomu gorszego niż po powrocie z Serie B. Nie ma już Camora czy Nedveda. Nie ma awansu do LM. Na arenie międzynarodowej blamaże z Bayernem, Fulham, Lechem czy Salzburgiem i to w pucharze gorszej kategorii, LE. Teraz trzeba stabilizacji, solidnych graczy i stopniowego podnoszenia poziomu.
Ci ludzie, pomieszani z nowym zaciągiem, powinni dać odpowiedni poziom, by zakwalifikować się do LM i wyjść tam z grupy. A takie tuzy jak Mou, Hiddink czy Boas zrobili by z nimi jeszcze więcej, ale niestety nikt taki nie przyjdzie na ławkę.Cytat:
Ale kto to w ogóle jest? Jakieś niewypały, młodziaki, zagubione talenty. Moim zdaniem za dużo takich kolesi w obecnej kadrze - typków co grają w kratkę; raz lepiej raz gorzej. Za mało kolesi faktycznie trzymających poziom i grających w miarę równo cały sezon a nie tylko spinających się na szlagiery. A jeśli nie chce im się grać to nie widze problemów, by trochę przerzedzić tą ekipę ;) Co do Melo to niezły gracz ale do Vieiry czy Emersona z 2004r to mu brakuje... Silny i solidny ale właśnie; często fauluje w głupi, brutalny sposób. Ma chłopak dobry przegląd i podanie, strzał też; on powinien pograć jeszcze w klubie.
Juventus jeszcze ma szansę na odrodzenie, bo jednak dalej ma wielką renomę, wyrobioną legendę; chociaż piłkarsko odstaje od elity, dalej jest do niej zaliczany, przez co ma szansę na dobre transfery i dobrych trenerów. No i dalej są dość mocni finansowo.
A Barca coraz bliżej zakupu Giuseppe Rossiego. Mam wątpliwości, czy się sprawdzi.
Teraz znów o Aguero się mówi.... dyrektor sportowy Atletico podobno jest w Barcelonie. Tak czy siak, w tym sezonie ani Aguero, ani Rossi są niepotrzebni, tylko mogą siać ferment w drużynie. Jeffren(oby tylko nie złapał kontuzji) da radę na skrzydle, na Bojana mniej liczę ale jako rezerwowy napastnik może być... Pomyśleliby o środku obrony bardziej(chociaż jest Fontas, Bartra i Muniesa, ale brak im ogrania), może o sprzedaży Maxwella i zakupie kogoś na jego miejsce i wystarczy, La Masia już w tym sezonie powinna się zacząć mocniej dobijać do pierwszego składu.
Z Aguero to jest telenowela, hieny dziennikarskie tym żyją. Ostatnio nawet pojawiło sie info, że Bayern chce Kuna. Niemcy, Włochy, Anglia, Real i Barca, dziennikarzyny mają pożywkę, nie przepuszczą takiej okazji ;)