No właśnie! Zainstalowałem Radiousa i odniosłem wrażenie, że zoptymalizowano grę w tym modzie :P
Wersja do druku
No właśnie! Zainstalowałem Radiousa i odniosłem wrażenie, że zoptymalizowano grę w tym modzie :P
Wg mnie Radious jest o wiele lepiej zoptymalizowany niż podstawka. Gram też na Radious Total Units i bitwy są płynniejsze niż w podstawce przy zbliżonej liczbie walczących. Kampania tez lepiej śmiga, no jak się ma duże państwo i kilka submodów jak ja to już taki ekspres to nie jest. Ale i tak szybciej jak oryginał.
Nie walczyłem w bitwach, mówię o samej kampanii ;)
Mi teraz aktualizuje zainstalowane mody a jest ich trochę.Coś ze Steamu tylko mignęło na samym początku.Na TWC oraz TW cisza odnośnie jakichs patchy.Bardziej mnie martwi kompletny brak zapowiedzi kolejnych DLC z następnymi frakcjami chociaż po ostatnich owocach pracy moderów to dość zrozumiałe.
Araven ma racje co do optymalizacji Radiusa. Wszystkie jego mody są pozbawione pierdółek obniżających fpsy w grze ale praktycznie nie widocznych dla gracza :P
http://www.totalwar.org.pl/index.php/entries/view/4589
Ostatnio dokonywałem z Andrijem analizy odnośnie tego obrazka. Doszedłem do paru teorii związanych z DLC przyszłym:
I. Kampania Belizariusza w Italii - z tyłu posiadłość sugeruje nam rzymską budowę.
II. Okres Merowingów - strzelam, gdyż mogło by to być preludium do DLC z Arabami lub nacjami pustyni.
III. Tworzenie się państw w Hiszpanii z ludów gotyckich i Swebów - ten sam powód, co w II punkcie.
IV. Prawdopodobnie okres po upadku Cesarstwa Zachodniorzymskiego, czyli wiecie, Odoaker, te sprawy. Choć byłoby to dziwne ze względu na to, że mamy już bitwę historyczną o Rawennę.
Ogólnie coś widzę jakieś zmęczenie Attylą. Mimo dużo lepszego przyjęcia od Romka2 po 3 miechach z kawałkiem cichutko tu u nas. Pamiętacie co się działo 3 miesiące po premierze tak źle przyjętego tytułu? Ciągle kij w mrowisko! :cool:
Myślę że to raczej zmęczenie serią niż samym Attylą, a popularność Rome 2 nie dziwi bo wielu graczy zaczęło swoją przygodę od jego pierwszej części i widząc znajomą nazwę do razu dokonało zakupu.
Zależy kogo do czego bardziej ciągnie,ja mimo posiadania Attyli nie mogę wytrzymać bez R2 ,ponieważ jego okres bardziej przypadł mi do gustu.Chociaż ATW to lepsza gra.
Mnie Attyla wciągnął mocno, ale gram na Radoiusie teraz i kilku submodach jakie z nim działają. Rome II mam z kilkoma DLC ale jakoś mnie nie ciągnie, Attyla ma dużo lepszy interfejs i do niego się przyzwyczaiłem. Nużą mnei masowe rzezie pomału, ale walki obronne niewielkimi garnizonami z silnym wrogiem to jest fajne. Bitew w polu toczę mało raczej automatu używam.