Bibli nie odczytuje sié dosłownie.Cytat:
Zamieszczone przez Baal-Melkart
Wersja do druku
Bibli nie odczytuje sié dosłownie.Cytat:
Zamieszczone przez Baal-Melkart
Czy ta zasada dotyczy każdego fragmentu Biblii?Cytat:
Zamieszczone przez depus
Nie,ale przytoczony przez ciebie tak.
Dlaczego?Cytat:
Zamieszczone przez depus
Widzisz, wynaleziono nawet leki spowalniające chorobę, czy zmniejszające jej skutki, zdarzały się również przypadki osób wyleczonych z HIV ale tylko na początku jej rozwoju. Ostatnio wyleczono dopiero co narodzone dziecko, jedynie dlatego, że podano jej od razu leki antyretrowirusowe, inaczej choroba by się rozwinęła. Nie można od tak sobie lekceważyć środków antykoncepcyjnych ponieważ zakazał tego Kościół. Każdy głupi może zrobić dziecko to nie sztuka. Nie chcę Cię oświecać w materii co daje antykoncepcja, bo nie tylko zapobiega ciąży, ale kobiety stosują pigułki również po to by wyregulować swoje hormony (bolesne miesiączki) lub by ich dostarczyć. Poczytaj sobie jak można się zarazić najróżniejszymi paskustwami, może wtedy zmienisz zdanieCytat:
Zamieszczone przez depus
Ciekawe dlaczego słowo "onanizm" pochodzi od Onana, skoro on nie onanizował się, a jedynie uprawiał stosunek przerywany?Cytat:
Zamieszczone przez fenr1r
A jeśli chodzi o onanizm, to zdecydowana większość chłopców pierwszy raz onanizuje się w okresie 3 - 5 roku życia, ale czyni to w sposób nieświadomy. Później u większości chłopców następuje przerwa aż do okresu pokwitania. Ale są też wyjątki u których przerwa nie występuje i jeszcze przed okresem pokwitania onanizują się świadomie. Papież Jan Paweł II, Benedykt XVI i Franciszek też najprawdopodobniej się onanizowali w wieku 3 - 5 lat.
Organizm samca zaczyna produkować nasienie w 11 - 12 roku życia. We wcześniejszym wieku onanizm kończy się orgazmem, ale bez wytrysku.
Czy taki onanizm też jest potępiany przez Kościół?
Ale ty pieprzysz bezsensownie, żadnych argumentów a jedynie błędy ortograficzne.Cytat:
Zadna religia nie namawia do złego tylko jest zle interpretowana. Chrześcijaństwo tez nie zawsze się zachowywało przyzwoicie a w jej podstawie nie ma namawiania do złego.
Rozumiem że wierzysz w Boga katolików więc i zakładasz że akurat Biblia jest święta, nieomylna itd. Ale z jakiej okazji w stosunku do Koranu także wierzysz w jego "dobre intencje" tak jak i innych religii? Przecież w twoim mniemaniu je stworzyli ludzie.
Z pewnością dlatego że im też jakiś ksiądz sprzedał bajeczkę o jakimś proroctwie :roll: .Cytat:
P.S: a myślisz że dlaczego żaden papież nie nadał sobie imienia piotr ?
W Biblii pisze wiele rzeczy. Nie słyszałem żeby w Nowym Testamencie coś o niej było.Cytat:
1)Ja osobiście nie mam nic do antykoncepcji ale skoro piesze w Bibli że antykoncepcja jest zła to tak jest i trzeba się z tym pogodzić.
Czy to aby właśnie u podstaw "lewactwa" nie leży pchanie się w czyjeś sprawy?Cytat:
Ciekawe zjawisko, wyszło przy okazji konklawe. Sytuacją kościoła i papiestwa najbardziej wydają się być zatroskani ateiści i lewacy...
Sądzę, że dla PRAWDZIWYCH lewicowców te sprawy powinny być tak obojętne, jak dla katolików sprawa "latającego potwora spaghetti" :lol:... A tutaj się okazuje, że wśród lewaków, aż roi się od "reformatorów" kościoła :P.
W którym miejscu w Biblii jest napisane cokolwiek o antykoncepcji? :shock: myślałem że znam ją, a tu się okazuje że człowiek cały czas czegoś nowego się może dowiedziec :)
Sory że tak późny cytat, ale musiałem odpisać.Cytat:
Możesz sobie wierzyć, ale ja nie słyszałem o żadnym cudzie.Na potwierdzenia istnienia Boga tez nie masz żadnych dowodów, także głupot nie pisz. Wierz sobie w co chcesz, uznawaj, że nie potrzebujesz dowodów itd. Z tymi linkami to do faktu albo na pudelka. My tu o poważnych rzeczach dyskutujemy, a nie o o stornie "niewiarygodne".
Bo skąd się bierze takie gdybanie, typu "Skąd wiesz, że Bóg istnieje, widziałeś go kiedyś?" to tak samo jakbyś powiedział "skąd wiesz, że masz mózg, widziałeś go kiedyś?"
Poza tym, po co nam dowody na istnienie Boga, my WIERZYMY w niego, a chyba można w coś WIERZYĆ bez dowodu, prawda?