Zlac to:P
fajna fota;)
http://img840.imageshack.us/img840/4587/cavec.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Wersja do druku
Zlac to:P
fajna fota;)
http://img840.imageshack.us/img840/4587/cavec.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Chyba olać :P no fajne zdjęcie.
Są dużo lepsze zespoły grające metal ambitnie i technicznie niż MH, uwierz mi ;) Szczególnie że MH zbyt ambitne i techniczne nie jest...Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Zwykły, nu metalowy shit, nawiązując do tematu "hit czy shit".Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Wg mnie w żadnej muzyce nie chodzi o to, żeby zagrać coś jak najbardziej technicznie. To nie my uznaliśmy Venom za "klasykę", to prawie 30 lat historii metalu po wydaniu pierwszych płyt Venom o tym świadczy :)Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Co do zdjęcia - nie wiedziałem, że z Nicka Cave'a taki metalowiec ;) A ten pan po prawej z piwem to Zakk Wylde?
A nie Rex Brown? Bo na pewno nie Zakk;) Ja obstawiam Rexa, bo jak jest Phil to... ;)Cytat:
Co do zdjęcia - nie wiedziałem, że z Nicka Cave'a taki metalowiec A ten pan po prawej z piwem to Zakk Wylde?
Strzelałem ;)
Dziś pierwszy raz przesłuchałem Final Frontier. Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii na temat tej pytki.
Podgatunek metalu ;)Cytat:
nu-metal, czyli ciezki rock z roznymi nalecialosciami;)
Jeżeli tak do odczuwasz - spokoCytat:
Nie mow do mnie jak do dziecka:P widze, a raczej slysze, kto lepiej technicznie tylko co z tego? Venom ma jaja, a Mudvayne nie. Zreszta jako gotarzysta powinienes wiedzec, ze technika to nie wszystko. Gitara, i chyba kazdy instrument, ma wyrazac cos wiecej niz "technike". Ja wiem, ze venom akurat jest kontrowersyjny i nie kazdemu sie spodoba, ale ja tam mam szacunek do nich, za energie jaka wokol siebie tworza i to jaki wplyw wywarli na scene metalowa. To tez trzeba umiec;)
Dobra, moja wina ;)Cytat:
Nie nadinterpretuj. Skad taki wniosek wysnules? Zreszta popatrz na mojego lasta i przeanalizuj co lubie, a nie wyciagasz bledne wnioski.
Stary. Osłuchałem się już wywodów gitarzystów, którzy powtarzali w kółko, że liczy się wyczucie, dusza, improwizacja, 'zlanie duszy z gitarą' itp. Wszystko ok, tylko bez odpowiedniej techniki to można sobie tworzyć do woli na pentatonice blusowej przez całe życie. Ja wychodziłem ( jak jeszcze grałem ambitnie ) z założenia, że bez odpowiednio rozwiniętej techniki, nie będę mógł odpowiednio 'siebie wyrazić' poprzez muzykę. Już nawet nie wspominam o tym, że granie w zespole wymaga OGROMNEGO treningu i doskonałych umiejętności technicznych. To się tak wydaje, że jest perkusja, że jest 4/4 i lecimy rock&rolla. Bynajmniej.Cytat:
Dziwny jestes;) Taki Kiss (choc to nie metal), ma bardzo proste posienki, a mimo to tworza swietna muzyke. Nie wspominajac juz o ich kulcie. Dziwi mnie na prawde, ze ktos kto gra na gitarze, jest tak slepo zapatrzony w sama technike.
Stary ;) To jest onanizm gitarowo-perkusyjno-klawiszowo-basowy ( kolejność ma znaczenie ). Posłuchaj sobie bitów i przejść jakie perkusista zapodaje. Posłuchaj jak Portnoy operuje podwójną stopą. Posłuchaj solówek klawiszowych, a jak masz odpowiednio dobre głośniki to wyłap motywy jakie basista wplata w całość. To jest czysta zajebistość.Cytat:
To jst onanizm gitarowy. No to jest metal, ale takiego "grania" nie lubie. Przerost formy nad trescia, zreszta taki sam jak bardziej znany projekt tych panow czyli Dream Theater. Jest ogrom lepszych, zespolow progresywnych.
A co do Dream Theatru ;) nie musisz mówić fanowi o tym zespole.
Green Day to chłam ? Brzmienie Green Daya jest nie do podrobienia. Znajdź mi drugi taki zespół, z tak charakterystycznym wokalem, tak rewelacyjnymi w swojej prostocie rifami i całkiem dobrą sekcją rytmiczną ( jak na punk-rocka ).Cytat:
No wiesz Volomirze nie każdy punk jest niskobudżetowy są też chłamy jak Green Day itp.
Nikt nie gra tak jak oni. Wielu próbowało, nie udało się nikomu.
Ja wiem, że są. Porównywałem MH do tego co uznaliście za 'klasyk metalu'. Ale odnośnie samego MH, to faktycznie, wszystko oprócz perki jest normalne, w sensie na poziomie, bo perkusista wymiata jak cholera. Koleś ma tak bombowe pomysły do piosenek metalowych tego typu, że szok. Po prostu jak słucham Imperium i tego głównego motywu na perkusji, to dostaje niemal orgazmu. Nie mogę sobie teraz przypomnieć piosenki, w której tak dynamiczna wymienność stopy z tomami bardziej wpadła mi w ucho.Cytat:
Są dużo lepsze zespoły grające metal ambitnie i technicznie niż MH, uwierz mi ;) Szczególnie że MH zbyt ambitne i techniczne nie jest...
Bez komentarza... Nie pytam nawet co sądzisz o G3. To pewnie też banda nu metalowych oszołomów grających shit :lol:Cytat:
Zwykły, nu metalowy shit, nawiązując do tematu "hit czy shit".
Majkę Jeżowską też uznajesz za klasykę popu, tylko dlatego że gra 30 lat ?Cytat:
Wg mnie w żadnej muzyce nie chodzi o to, żeby zagrać coś jak najbardziej technicznie. To nie my uznaliśmy Venom za "klasykę", to prawie 30 lat historii metalu po wydaniu pierwszych płyt Venom o tym świadczy :)
Jak uważacie Venom za klasykę metalu, to ciekawi mnie, czy Black Sabbath uznacie za coś bardziej godnego podziwu, czy może kolejno pseudo-metalowy, pop-rockowy zespół
Bo IM od dawna zjada swoj ogon. Ile mozna grac jeden utwor? To juz wole jak Meta pikuje w beton poziomem plyt, a potem troche sie podnosi;) Przynamniej nie jest monotonnie:P
Kurde Witia, tragicznie sie z Toba gada:/ Chlopie, rzucasz takie teksty ni z gruchy ni pietruchy... ale od poczatku
mhm, a swinka morska to podgatunek wieprzowiny :roll: nu metal to podgatunek rocka, ktory ma tylko elementy metaluCytat:
Podgatunek metalu
Jesli Ty tego potrzebujesz zeby sie wyrazic to luz, ale niektorz wola wlozyc w to wiecej serca niz techniki i tez im swietne muzyka wychodzi. Zreszta sama technika to mozesz dawac koncerty kameralne dla innych gitarowych onanistow;)Cytat:
Stary. Osłuchałem się już wywodów gitarzystów, którzy powtarzali w kółko, że liczy się wyczucie, dusza, improwizacja, 'zlanie duszy z gitarą' itp. Wszystko ok, tylko bez odpowiedniej techniki to można sobie tworzyć do woli na pentatonice blusowej przez całe życie. Ja wychodziłem ( jak jeszcze grałem ambitnie ) z założenia, że bez odpowiednio rozwiniętej techniki, nie będę mógł odpowiednio 'siebie wyrazić' poprzez muzykę. Już nawet nie wspominam o tym, że granie w zespole wymaga OGROMNEGO treningu i doskonałych umiejętności technicznych. To się tak wydaje, że jest perkusja, że jest 4/4 i lecimy rock&rolla. Bynajmniej.
Nie, to jest wlasie pusta technika bez polotu. Nie lubie tego, tak samo jak scierpiec nie moge nudy bijacej z kazdej strony DT. W sumie z tej calej bandy to jak dla mnie tylko Petruci sie wybija. Reszta nie jest lepsza od typowych progresywno metalowych grajkow;)Cytat:
Stary To jest onanizm gitarowo-perkusyjno-klawiszowo-basowy ( kolejność ma znaczenie ). Posłuchaj sobie bitów i przejść jakie perkusista zapodaje. Posłuchaj jak Portnoy operuje podwójną stopą. Posłuchaj solówek klawiszowych, a jak masz odpowiednio dobre głośniki to wyłap motywy jakie basista wplata w całość. To jest czysta zajebistość.
wez mnie nie oslabiaj... GD te pop-rockowe dzieci MTV sa dla mnie na poziomie Avril. Smieszne melodyjki, bezjajeczne utwory. Punk to punk, w tej muzyce nie ma miejsca na cieple kluchy pokroju GD.Cytat:
Green Day to chłam ? Brzmienie Green Daya jest nie do podrobienia. Znajdź mi drugi taki zespół, z tak charakterystycznym wokalem, tak rewelacyjnymi w swojej prostocie rifami i całkiem dobrą sekcją rytmiczną ( jak na punk-rocka ).
Nikt nie gra tak jak oni. Wielu próbowało, nie udało się nikomu.
Malo chyba dbrych palkerow metalowych slyszales;) Koles grana podobnym poziomie co reszta zespolu, czyli dobrze (technicznie) i nic poza tym.Cytat:
bo perkusista wymiata jak cholera.
I ja sie teraz zapytam, co K**** ma G3 do Mudvayne :? To jak porownywac, kurde nie wiem sam, wieloryba z orlem. No prosze Cie :roll:Cytat:
Bez komentarza... Nie pytam nawet co sądzisz o G3. To pewnie też banda nu metalowych oszołomów grających shit
Brak slow. Mozna nie lubic Venom, luz, ale to jest klasyka, bo zaczeli 30 lat temu i do dzis ogrom ludz slucha ich plyt. To dzieki nim powstal black metal, thrash metal, death metal. To oni stworzyli stylistyke, z ktorej korzysta mnostwo zespolowmetalowych. Sa jednym z najbardziej wplywowych zspolow metalowych.Cytat:
Majkę Jeżowską też uznajesz za klasykę popu, tylko dlatego że gra 30 lat ?
No i Twoja koncowka mnie zmiotla :roll: Skad takie wnioski bierzesz? Bo raczej nie znaszych postow.Cytat:
Jak uważacie Venom za klasykę metalu, to ciekawi mnie, czy Black Sabbath uznacie za coś bardziej godnego podziwu, czy może kolejno pseudo-metalowy, pop-rockowy zespół
Metalica to dobry przykład klasyka metalu ( skoro już jesteśmy w temacie klasyków ). Sprawili, że brzmienie metalu znów wróciło do swojej surowości, mimo oplatającego wszystko popu.Cytat:
Bo IM od dawna zjada swoj ogon. Ile mozna grac jeden utwor? To juz wole jak Meta pikuje w beton poziomem plyt, a potem troche sie podnosi;) Przynamniej nie jest monotonnie:P
Ale powiem Ci, że z Metaliki słucham tylko tych piosenek, w których sekcja rytmiczna robi coś poza napierdzielaniem 'werbel-stopa' przez całą piosenkę ( ala Black Metal Venomu ;) ). Po prostu takie zagrywki mnie irytują.
Swoją drogą, co sądzisz o piosence Cyanide ?
Prochu nie odkryles:PCytat:
Metalica to dobry przykład klasyka metalu ( skoro już jesteśmy w temacie klasyków ). Sprawili, że brzmienie metalu znów wróciło do swojej surowości, mimo oplatającego wszystko popu.
Czyli? Bo tak na marginesie perka to najslabszy punkt mety:PCytat:
Ale powiem Ci, że z Metaliki słucham tylko tych piosenek, w których sekcja rytmiczna robi coś poza napierdzielaniem 'werbel-stopa' przez całą piosenkę ( ala Black Metal Venomu ). Po prostu takie zagrywki mnie irytują.
Ujdzie, ale do starych nagran nie ma startuCytat:
Swoją drogą, co sądzisz o piosence Cyanide ?