Pełna zgoda, tylko kiedy była ta walka? W średniowieczu? Chyba jednak XVI i XVII wieku, a gra o ile mnie pamięć nie myli kończy się chyba w 1450.Cytat:
Zamieszczone przez ordenus22
Wersja do druku
Pełna zgoda, tylko kiedy była ta walka? W średniowieczu? Chyba jednak XVI i XVII wieku, a gra o ile mnie pamięć nie myli kończy się chyba w 1450.Cytat:
W 1453 roku - upadek Konstantynopola :)
Może ztąd coś uda się wybrać do Abbasydów...
http://iranpoliticsclub.net/flags/ethnic/index.htm
http://iranpoliticsclub.net/flags/colonial/index.htm
Ok, również pełna zgoda, dlatego też napisałem, że jest to późniejsza epoka:Mietek77, rób swoje, kawał roboty odwalasz, a tak przy okazji dałoby się wrzucić Polsce zakon krzyżaków z możliwością ich rekrutacji? W końcu to Konrad Mazowiecki ich do Polski sprowadził, gdzie byli przecież jego lennikami.Cytat:
Krzyżaków by spoko dało radę bez wielkich komplikacji, ale daliśmy Braci dobrzyńskich, w pliku export_descr_buildings i export_descr_unit kilka zmian i by byli i dla Polski.
Edit: Mietek77 mnie podoba się pomysł z prowincjami dla Gruzji.
Wybaczcie ze moje 90% postów to pytania ale uczę się grać :P
Czy żeby ożenic mojego dowolnego generała z księzniczką innego państwa musi on byc następcą tronu?
Tak albo królem. Wtedy ty wysyłasz do kandydatki dyplomatę, niekiedy ona przychodzi i sama proponuje ożenek z władcą. Jak obca księżniczka uwiedzie twego generała to go tracisz na rzecz kraju tej księżniczki co go uwiodła.
gram Poland na megasubmodzie III + spolszczenie historyczne + portrety. Mam 7 turę oblegam Pragę 2 armiami - 1 full, 2 -3 oddziały. Obok Cesarstwo stoi -2 armie po 2/3. Jego tura - atakuje moją slabszą armię -ja wycofuje się. Cesarstwo stoi. W tym samym czasie w okolicach Gdanska wyskakuje 2 kupców Gruzja i Anglia , a w centrum Lombardia. Zdobywam Pragę. Cesartwo dalej stoi . Mimo ze mam wojnę stosunki są na 5. Probuje negocjować zawiesznie broni - handel +mapa+ trybut. Nic nie przyjmujei nie oblega mi Pragi...
Czyżby jaki "bug" ?
Coś taki nerwowy, 7 tura, czai się, jak uderzy to Cię zaboli. Stosunki spadną z czasem, nie napisałeś jaki poziom trudności i jaka kampania.
Panowie czy ograniczona rekrutacja to nieodłączny element megasubmoda III?