Aguero to taki wieczny talent, od dawna mówi się, że może być jednym z najlepszych napastników świata - najwyższa pora, żeby trafił do lepszego klubu i pokazał, ile naprawdę jest wart.
Wersja do druku
Aguero to taki wieczny talent, od dawna mówi się, że może być jednym z najlepszych napastników świata - najwyższa pora, żeby trafił do lepszego klubu i pokazał, ile naprawdę jest wart.
Ekstraklasa od kuchni czyli "Najlepsze sceny Ekstraklasy 2010/2011"
http://www.youtube.com/watch?v=H3W3Q--p ... eos_sports
No zobaczymy co z tym Aguero. Oby nie przyszedł za Higuaina bo Real by zrobił niezłą głupotę - lepszego napastnika zamienił na gorszego :roll:
Marmolada wymiata wszystkich :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Nagano
Czyzby Argentynczycy sie podlozyli dla buchmacherki :?: To moze przeciwko Smuda dream-team tez indentycznie postapia ;) :lol:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html
http://www.weszlo.com/news/7014
haha, coraz lepsze rzeczy wychodza o mieszancu.
Ciekawe ile z tego jest prawdą ;)Cytat:
Zamieszczone przez Aquila
Smuda powiedział:
Już za rok o naszych będzie się bił Real, Barca, Chelsea i City 8-)Cytat:
Rozmawiałem ostatnio z prezesem Piechniczkiem i uważam, że miał rację mówiąc, że zawsze na wielkim turnieju zjawia się jakaś drużyna bez wielkich nazwisk i z niej nagle odpalonych zostaje kilka gwiazd
widzę, że doczepić trzeba się do absolutnie wszystkiego.Cytat:
Już za rok o naszych będzie się bił Real, Barca, Chelsea i City 8-)
Mecz porywający nie był, ale nie było źle. Przede wszystkim Błaszczykowski wraca do formy, na początku jeszcze grał spokojniej, ale potem się rozkręcił i było więcej walki, akcji indywidualnych, rajdów, wystarczy porównać ten występ do kilku poprzednich meczy. Klopp obiecywał, że Kuba będzie na euro w szczytowej formie, jest szansa, że tak będzie. Lewy 1 połowa niezła, w drugiej trochę mniej aktywny, Mierzejewski całkiem spoko, Grosicki niestety podobny występ jak przeciwko bodajże Bośni i Hercegowinie, tam mógł na luzie walnąć hattricka, tu może nie, ale co najmniej jedną bramkę powinien walnąć. Brożek zrobił to, co do niego należało, w dwóch pozostałych sytuacjach imo dużo więcej zdziałać nie mógł, plus dobre podanie, które powinno się zakończyć asystą (chyba Mierzejewski wyszedł wtedy 1 vs 1?), Murawski na razie bez formy, Dudka przyzwoicie, zresztą we Francji ostatnio podobno dobrze grał, Jodłowiec lepiej niż myślałem, Wawrzyniak w sumie podołał, kto w końcu zawalił przy bramce dla Argentyny? Wojtkowiak? Bo tylko on wydawał mi się wyjątkowo drewniany, w sumie nic nowego.
btw http://sport.gadu-gadu.pl/5614721489537 ... -zenujacy1 tym co się stało? :search_neutral: artykuł jakbyśmy byli co najmniej reprezentacją Anglii, i nie kminie, jak można sprowadzić występ Kuby do potykania się o własne nogi :damn: czy pisać, że Dudka powinien dostać dożywotni zakaz gry w kadrze.
Co w tym rasistowskiego?Cytat:
Zaleciało rasizmem...
No szału nei grali ale kilkla ciekawych akcji ( 2 połowę widziałem ) choć na tle miernych grajków albicelestes wypadliśmy ciekawie. Kilka wejść ich jak w masło w naszą obronę nie napawa optymizmem. Generalnie: Kuba, Piszczek, Lewy na plus, Brożek strzelił, reszta bez porywów ale ogólnie przyzwoicie. Zobaczymy co chłopaki ugrają z reprezentacją byłych francuskich kolonii w Afryce - w czwartek. :lol:
Mi sie mecz z Argentyna podobal, bez szalu, zwykly sparing. Tak czy siak mam nadzieje, ze na czas Euro nasi kopacze osiagna swoja docelowa forme. Mogliby nawet nie wygrac meczu w grupie, bylbym zadowolony gdyby po prostu walczyli do konca zasmiast sie poddawac po 30 minutach gry 8-)
Wydawało mi się, że ten temat jest o piłce nożnej, a nie o rasizmie.... ale chyba coś mi się przywidziało, bo już nie ma żadnych postów nie na temat :mrgreen:
:lol: :lol: prosze jaki zartowniś.
Argentyna wyszła jakimiś lokami na nas. W sumei mogliśmy wygrać więcej. Zobaczymy czy z Francją ugrają coś dobrego. Ktoś się orientuje jakim składem przyjadą do nas koloniści? Podobno ma być gruba ekipa: Benzema, Nasri, Ribery, Loris, Abidal etc ale nie wiem czy to prawda :?
Prawda, ale kto wybiegnie na boisko to inna bajka...Mam nadzieję płonną że Smuda będzie trzymał się jakiejś logiki w wypuszczaniu zawodników na murawę, już czas zakończyć z eksperymentami.
Kupą mości panowie :lol: Kupą na wroga.
No to jak taka ekipa do nas wbija to będzie ciekawie :lol: A gdzie mecz? (Bo meczyk otwarcia stadionu w Gdańsku nie będzie w Gdańsku tylko w Wawie chyba. :lol: :lol: - co za kraj ).
Mecz otwarcia stadionu w Gdańsku (Polska - Francja) odbędzie się na Legii. W związku z opóźnieniami na Stadionie Narodowym, jego mecz otwarcia (Polska - Niemcy) też odbędzie się gdzieś indziej, możliwe że w Gdańsku :lol:
:lol: Nie no przecież to normalne. W każdym kraju takie mecze otwarcia danego stadionu rozgrywa się na innych obiektach. Europejski trend :lol: :lol: Nam miłościwie panujący Donald chyba nie widzi w tym nic dziwnego. :lol:
Z tymi stadionami to są jaja. Mecz otwarcia stadionu w Gdańsku w Warszawie :lol: Mam nadzieje że na Euro nie będzie wtop.
Oni wstydu nie mają? :?
Wszystko :lol: Dzis to byl material na pierwszych stronach gazet w calym UK :D 8 lat z zona wlasnego brata :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Sam Fisher
Serialu z klopotami polskich stadionow ciag dalszy
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-m ... omosc.html
Na Wiśle to ładnie zasuwają z budową tego stadionu :lol: :lol: Usadzili takiego paskudnego, betonowego kloca ( to tylko ten w Poznaniu może się równać brzydotą ) i jeszcze nie są w stanie tego skończyć. Imo tymi wszystkimi inwestycjami powinna się zająć prokuratura.
Wreszcie i do Polski zawitaly nowiny :lol:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html
Przed meczem z Francją impreza trwa w najlepsze. Nie ma to jak nasza kadra :D.Cytat:
Atmosfera w naszym zespole jest niezła. Zawodnicy dodatkowo ją poprawili niedzielnym grillem, podczas którego Franciszek Smuda pozwolił im na spożywanie alkoholu. Dzień później odwołano przedpołudniowy trening. Przyczyn nie podano.
Jeden z moich ulubionych zawodników kończy karierę...Szkoda, bo Brazylia której zawsze kibicuję, aktualnie nie ma takiego gracza...Trzeba uczciwie przyznać ma bardzo dobrych, ale daleko im do El Fenomeno :cry:
http://www.sport.pl/sport/1,65025,97455 ... zylii.html
Jakby nie chlał i nie żarł tyle to dalej by wymiatał, ale jak to wszyscy Brazylijczycy :mrgreen:
Jest to krzywdzące stwierdzenie, poczytaj trochę na jego temat, nie obrażaj go, był dokumentalny film o jego życiu i były poruszane sprawy związane z jego zdrowotnymi problemami...Niejeden z naszych kopaczy dawno by zawiesił kołki na wieszaku, będąc w takiej sytuacji...Cytat:
Zamieszczone przez kizi
Co do rozrywkowego trybu życia, są też inne nacje piłkarskie nie wylewające za kołnierz, oczywiście nie usprawiedliwiam w ten sposób Brazylijczyków, ale dają sobie na luz :D , jak już coś osiągną w tym sporcie, jak powiedział swego czasu Ronaldinho w wywiadzie, zarobiłem w tym roku 25 mln...., zdobyłem w swojej karierze mistrza świata...(...), gram dla własnej przyjemności- wywiad był w sezonie jak Barca zdobyła LM...
No właśnie, po tej kontuzji kolana nie sądziłem, że wróci. A tu wrócił i na Mudnialu lutowała bramę za bramą 8-) 2002, 2003 szczyt jego umiejętności. W Realu się trochę rozleciał mentalnie i gdzieś znikła wola bycia najlepszym jednak bramki z MU, Barceloną Atletico zawsze będe pamiętał.
R9, po Zizou mój ulubiony piłkarz :oops: ;)
Współczesny futbol to jednak nie to samo co pierwsza połowa tej dekady (a właściwie pierwsze 6 lat), fakt, Messi czy Cristiano są świetni, bardzo skuteczni etc., ale jednak takich graczy jak Ronaldo, Zidane, Ronaldinho w tych czasach nie ma.
Ronaldinho bym zaliczył już do współczesnych graczy ;)
No nie wiem, był świetny już za MŚ 2002, za czasów szczytu formy Ronaldo, a zaczął tracić formę po MŚ 2006, czyli wtedy, kiedy skończył grać Zidane...
No a Cannavaro, RvN, Raul za najlepszych lat? Nedved, Davids, Alan Shearer, Ballack, Scheva? Tez to był ich czas.
I juz niestety nie bedzie bo futbol ewoluowal a raczej dokonal regresu w strone mamony.Gdy przypomne sobie LM z lat 1995-2005 a wspolczesne rozgrywki to widac roznice...cos umknelo w pilce noznej to co nadawalo jej uroku i czynilo ja tak pasjonujaca dyscyplina sportowa.Cytat:
Zamieszczone przez Czik
Na chwile obecna to juz jest fabryka z wysoko wydajnymi pilkarzami(pracownikami) ktorzy chociaz sa utalentowani to jednak presja sponsorow wymusza na nich bycie najlepszymi a nie duch pilki noznej ;)
Zidane,R.Carlos,Kahn,Beckham,Mendieta,Valeron,Tris tian i wielu innych to generacja pilkarzy ktora nigdy sie juz nie pojawi na wspolczesnych boiskach.Pieniadz calkowicie podporzadkowal sobie futbol i odmienil jego oblicze na niekorzysc dla kibicow :?
Zas wracajac do mojego ulubionego(ostatnio) serialu z polskiego podworka to historii budowanych stadionow ciag dalszy :mrgreen:
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/adam ... tykul.html
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
Czy ktos sie orjentuje jak wyglada sytuacja z sama infrastruktura na Euro2012 :?: Mamy chociaz gotowe dworce kolejowe,porty lotnicze,hotele(pola namiotowe :lol: ) bo o autostrady sie nie pytam jako ze to nie jest zadna niewiadoma :mrgreen: :?:
Zaraz beda wybory i zapowiada sie kolejna przerwa w projektach...moze byc ciekawie 8-)
Nie jest to wynikiem po prostu tęsknoty za starymi czasami? Wielu starszych kibiców mówi dokładnie to samo co Ty teraz tyle, że wymienia nazwiska jeszcze starszych gwiazd piłki nożnej. Jestem pewny, że dzisiejsza młodzież będzie kiedyś wspominała "starego dobrego Messiego i Ronaldo" podobnie jak Ty wymieniasz Carlosa czy Kahna ;]Cytat:
I juz niestety nie bedzie bo futbol ewoluowal a raczej dokonal regresu w strone mamony.Gdy przypomne sobie LM z lat 1995-2005 a wspolczesne rozgrywki to widac roznice...cos umknelo w pilce noznej to co nadawalo jej uroku i czynilo ja tak pasjonujaca dyscyplina sportowa.
Masz prawo do takiej opinii. Tak jak każde pokolenie, które broni swoich czasów i jej znaków. Dla mnie to tylko takie gadanie i moim okiem piłka nożna dalej jest piękna i nie zważam na resztę.
Przypomniałem sobie że mamy od tego specjalny temat, więc tam odpowiedziałem na tego posta :)Cytat:
Zamieszczone przez zajac
zgadzam się z Wami, ze dzisiejsza pilka to sama komercha i modern football.
na szczescie u nas chlopaki smigaja na mecze od A-klasy po ekstraklase, od 50 km wyjazdy po 300 km. wiec byle do euro a potem bedzie dobrze.
Ciekawi mnie co dzisiaj pokaże moja ulubiona drużyna narodowa dawnych lat ;) Może będzie warto pooglądać.
Mam nadzieje, że wygrają albo chociaż zremisują. Francja, Ukrainę rozbiła 4:1 oby z nami tak nie było...
Wojciech Szczęsny - Jakub Wawrzyniak, Tomasz Jodłowiec, Grzegorz Wojtkowiak, Łukasz Piszczek - Dariusz Dudka, Rafał Murawski, Adrian Mierzejewski, Ludovic Obraniak, Jakub Błaszczykowski - Robert Lewandowski.
I jedziem z koksem :P
Chociaż livescore podaje, że będzie Brożek.
[spoiler:zx2m1tw9]1.
Wojciech Szczesny
2.
Lukasz Piszczek
3.
Grzegorz Wojtkowiak
20.
Tomasz Jodlowiec
4.
Jakub Wawrzyniak
5.
Dariusz Dudka
8.
Rafal Murawski
16.
Jakub Blaszczykowski
18.
Adrian Mierzejewski
8.
Pawel Brozek
9.
Robert Lewandowski[/spoiler:zx2m1tw9]
Francja
[spoiler:zx2m1tw9]1.
Cédric Carrasso
2.
Bacary Sagna
4.
Adil Rami
12.
Mamadou Sakho
3.
Eric Abidal
18.
Alou Diarra
17.
Yann M´Vila
26.
Charles N´Zogbia
25.
Marvin Martin
20.
Matthieu Valbuena
9.
Guillaume Hoarau[/spoiler:zx2m1tw9]
Nawet po nazwiskach widać, że sami ,,rodowici francuzi" tam grają :lol:
Mecz towarzyski jest zawsze meczem towarzyskim. Zawodnicy choćby nawet chcieli nie będą walczyć z pełnym zaangażowaniem, ryzykować kontuzjami czy coś takiego. Francja nie będzie grała swoim pierwszym składem, co było zresztą do przewidzenia. Wskutek tego wynik może być dla nas korzystny, ale tak naprawdę nie będzie odzwierciedlał niczego. Albo prawie niczego. Niestety, nasza reprezentacja od ćwierć wieku (czyli od MŚ w Meksyku) nie potrafi osiągać dobrych wyników w meczach, które naprawdę się liczą (nie uwzględniam wygranych z USA, Kostaryką i ukradzionego zwycięstwa z Austrią). Drużyna jest w stanie zagrać dobre eliminacje, dobre mecze towarzyskie, ale już nie dobry turniej. I to boli bodaj najbardziej.
Cóż, najlepszy zawodnik reprezentacji Francji ostatniej dekady, był Arabem, fakt że urodzonym już we Francji, ale skąd rodzice przyjechali? Z Algierii :DCytat:
Nawet po nazwiskach widać, że sami ,,rodowici francuzi" tam grają
Taki świat, wykorzystują na maksa zaszłości historyczne, a co powiedzieć o Holandii swego czasu? Jak zdobywali Mistrza Europy?
Co do ważności meczu, masz poniekąd rację, ale jak widać 71. miejsce w rankingu też świadczy o czymś...Mnie ciekawi jak nasi zagrają, a wynik Francji z Ukraina nie napawa optymizmem, co do wyniku.... :twisted:
Niech nawet przegraja ale pozostawiajac na murawie kawal swego zdrowia zeby nikt po meczu nie mowil ze bialo-czerwoni nie dali z siebie wszystkiego co mieli najlepszego ;)