Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 8 - EGIPT
Zapomniałeś dodać z makijażem godnym faraonów, książąt i elity dworskiej. Nawet w czasach Ramzesa wojacy nie malowali tak oczu, ale dobrze wiedzieć, że wieśniacy znad Nilu w epoce hellenistycznej malowali się niczym ciemiężyciele ich pradziadów kilkaset lat wcześniej. :lol:
Mówiłem na początku, żeby uważać na słowa CA i co się kryje pod nazwą "mix jednostek hellenistycznych i egipskich". :lol:
Jakikolwiek komentarz tylko podwyższy wartość tego co zostało pokazane, więc się wstrzymam!
Zdecydowanie popieram KLA, mapa i falanga to żart, makijaż pod oczami to mnie kompletnie rozwalił ;) Mam jeszcze jednak cichą nadzieję że dadzą "grecką" jednostkę - może chociaż na gwardię?
Bogu dzięki, ze się nie znam na historycznych jednostkach :)
Zmieńmy temat, bo i tak CA nie zmieni tych falangitów i na 99% zostaną w takiej formie.
Mnie zastanawia, co oznacza ostatnia frakcja? Na pewno chodzi o frakcję - logo ma kształt i wielkość frakcji, podobnie taki sam obok myślnik jak przy frakcjach i trzy kropki zamiast nazwy.
Początkowo myślałem, że to oznacza frakcję pre-order lub DLC. Jednak myślę, że tu chodzi o coś innego. Zwróćcie uwagę, że ten znak to nic innego jak symbol Rally Point. Czyżby szykowali nam niespodziankę sugerując że w najnowszym Rally Point zaprezentują frakcję? A może ciekawiej - w którymś Rally Point jest, będzie a może nawet była wskazówka jaka frakcja będzie 9. jako grywalna? Może po prostu zwykła wskazówka, że wtedy podadzą frakcję w DLC. Mam nadzieję, że nas zaskoczą i Seleucydzi będą 9. grywalną frakcją.
http://wiki.totalwar.com/images/f/f4/RP_Icon_Wiki2.png
http://wiki.totalwar.com/images/6/6c/Rallypoint_new.jpg
Dobrze że jakoś bardzo uwagi do jednostek nie przywiązuje, mi ci falangici wyglądają bardzo ładnie :D Tylko szkoda że 2 rodzaje hełmów...
A co do 9 frakcji mam nadzieje że w podstawce będzie i że to będą Selediukowie, tylko ciekawe jakie granice zrobią...
edit: SmokSmog, fajny awatar :D
Sam Craig TW potwierdził, że chodzi o Rally Point, pisaliśmy już o tym nasz Ty Kolumbie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Will
Cytat:
Craig, are you the rumored 9th faction??!? I don't know how I feel about this...
...but Egypt is looking great.
Just Craig? Am I so quickly forgotten?
Nie potwierdza, nie zaprzecza, ale też nie pomija, jak to zazwyczaj CA robi z niewygodną informacją. Więc ta jest wygodna, czyżby darmowa 9ta?
Może stwierdzili że wywołali burzę i ludzie nie odpuszczą im Seleucydów i wymyślili taki plan. ;) Mam przynajmniej taką nadzieję.
A może wrzucili 8 slotów żeby zbudować napięcie, wzbudzić dyskusje, a od początku planowali więcej?
Mniejsza z tym, nie ma nic gorszego od gdybania. Równie dobrze mogą ogłosić, że Selucydy będą płatne.
A już myślałem, że po publikacji ósmej frakcji będzie spokój :D Jednak się myliłem