Bardzo pozytywne zaskoczenie po 1 połowie. Pechowo stracona bramka ;/ Jest za co pochwalić naszych :D
Wersja do druku
Bardzo pozytywne zaskoczenie po 1 połowie. Pechowo stracona bramka ;/ Jest za co pochwalić naszych :D
Niech tylko wiecej bialo-czerwonych idzie do przodu bo Lewandowski przeciwko 3 lub 4 obroncom to duzo nie pokaze ;) Ale fakt chlopaki graja i biegaja ze chce sie ogladac ;)
Gra była znośna, choć momentami intrygująca (w samej końcówce meczu - cieszyli się przegraną tylko jedną bramką, że nie atakowali?). Czasami bardzo głupie straty, podania w takie miejsca, gdzie był tłok i pełno zawodników reprezentacji Algierii - kompletnie bezsensownie rozegrane akcje. Ale dla mnie jednak problem tkwi w powołaniach zawodników, nie mogę zrozumieć czemu Smuda jest uprzedzony do niektórych klubów. Jak dla mnie, to okazało się, że wzięcie tego trenera było na zasadzie "uda się, albo się nie uda", a przed taką imprezą trzeba było wziąć kogoś bardziej pewnego. Oczywiście okaże się za rok wszystko. ;)
Choć Polska przegrała po samobójczym trafieniu Mierzejewskiego to sama gra była nadwyraz ciekawa i kilka razy przetestowaliśmy też francuskiego bramkarza Smuda jak chce to potrafi wystawić grający a nie statystujący skład. Atak powinien być wystawiony z Brożkiem od początku bo widać że Lewandowski się dobrze rozumie z Brożkiem i ta dwójka może zrobić przewagę. Do tego jeszcze zdrowy Jeleń i będziemy mieć całkiem niezły atak na Euro. ;)
Beznadziejna gra: Murwaskiego, idiotyczny gol Jodłowca - w ogóle stoperzy to jest niewiadoma na Euro, słabo Obraniak, bezbarwna gra lewej obrony. Jedynie gra Kuby ( w drugiej połowie osłabł ale jak zwykle świetny mecz - kilka dorbych dryblingów, wrzutek, oby do Euro dotrwał w zdrowiu i formie ), Szczęsnego, Piszczka i staranie się Lewego można pochwalić; w sumie Mierzejewski też się starał, choć przyjęcia piłki i te strzały pozostawjąją wiele do zyczenia.. Co do reszty - biegali, wlaczyli i za to szacunek. Na tle 2 składu kolonii wypadliśmy bardzo przyzwoicie.
Ta chemia międzi Brożkiem i Lewym to też gruba przesada. Ze słabą Argentyną wychodziło ale z Francją Smuda się bał tego przetestować, dlatego co do tej 2 nie będę sie wypowiadał. 1 nieudane zagranie Lewego do Brożka i to tyle co w te 7 min stworzyli.
Bylem na meczu osobiscie i jak was czytam to chyba ogladalismy dwa kompletnie rozne mecze :shock: Polacy grali wczoraj beznadziejnie, jedynie Mierzejewski, Piszczek i Szczesny, ktory nas ratowal cos naprawde grali. Nasi byli przerazajaco ciezcy i powolni. Blaszczykowski jakby mial ciezarki na nogach, powinien byc zdjety juz po przerwie. Lewandowski tracil bez przerwy pilke.
Francja tez zagrala bardzo slaby mecz jak na sklad, ktory wystawili. Obrona chyba caly pierwszy sklad, atak mieszany. Ale jednak to zawodnicy o kilka klas lepsi, dziwie sie, ze nie dali rady nam czegos wbic. Mecz slaby dla obu druzyn
Nie przesadzajmy, że zagrali aż tak słabo. Owszem liczyłem, że przynajmniej strzelą gola na 1:1. Smuda wydaję się taki nie zdecydowany :? Za długo zwlekał ze zmianami. Muszą popracować nad atakiem oraz obroną i coś wyjdzie z tej reprezentacji ;)
Ja też nie rozumiem tych zachwytów. Co prawda oglądałem mecz w TV, a nie na stadionie, ale mankamenty były bardzo widoczne. Przede wszystkim przyjęcie piłki, dokładne podania i wykończenia akcji, to są elementy, które wydaje mi się, że były już od juniorów pomijane przez kadry szkoleniowe. W porównaniu do Francuzów te elementy wyglądały bardzo słabo. Z taktyką też na bakier. Francuzi równo w odstępach między sobą biegali i stosowali piękne krycie strefowe. Natomiast jak patrzyłem, gdy do ataku włączało się u nas dwóch zawodników, z czego jeden biegł gęsiego za drugim zamiast gdzieś obok żeby rozciągnąć akcję i rozmontować obronę przeciwnika no to jak to ma wyglądać...
Na plus Szczęsny i Mierzejewski (chociaż jemu też się zdarzały błędy).
Nieporozumieniem dla mnie był wczoraj Dudka.
---
Paulo Sergio 42 lata 8-)
http://www.youtube.com/watch?v=kk2mYhqwRFQ
Wszystkie opinie są prawdziwe, a dlaczego? Bo to był mecz towarzyski, a one są nieweryfikowalne odnośnie poziomu sportowego, prawdziwa drużyna tworzy się w spotkaniach o stawkę... :cry: Za rok się przekonamy, a co do Smudy,:DCytat:
Tak krawiec kraje jak mu materiału staje
Ta, zajmiejmy zaszczytne 3 miejsce w grupie i na tym się nasz udział w turnieju zakończy - mając w pamięci nasze występy w wielkich imprezach :lol:
ttaa 8-)Cytat:
Choć Polska przegrała po samobójczym trafieniu Mierzejewskiego
właśnie Kuba jest bez formy i oby ODBUDOWAŁ formę, a nie dotrwał z takową, przecież taki Wawrzyniak (piszesz o bezbarwnej lewej obronie) zagrał na podobnym poziomie, albo i lepiej.Cytat:
Jedynie gra Kuby ( w drugiej połowie osłabł ale jak zwykle świetny mecz - kilka dorbych dryblingów, wrzutek, oby do Euro dotrwał w zdrowiu i formie
[/quote:126trnbh][/quote:126trnbh]Cytat:
Bylem na meczu osobiscie i jak was czytam to chyba ogladalismy dwa kompletnie rozne mecze :shock: Polacy grali wczoraj beznadziejnie, jedynie Mierzejewski, Piszczek i Szczesny, ktory nas ratowal cos naprawde grali. Nasi byli przerazajaco ciezcy i powolni. Blaszczykowski jakby mial ciezarki na nogach, powinien byc zdjety juz po przerwie. Lewandowski tracil bez przerwy pilke.
Francja tez zagrala bardzo slaby mecz jak na sklad, ktory wystawili. Obrona chyba caly pierwszy sklad, atak mieszany. Ale jednak to zawodnicy o kilka klas lepsi, dziwie sie, ze nie dali rady nam czegos wbic. Mecz slaby dla obu druzyn
[quote:126trnbh]
to chyba gadałeś z kolegami zamiast oglądać, bo 1 połowa była świetna z naszej strony, w 2 gorzej, ale ogólnie na plus, Francja też ładnie grała, nie wiem, czego niektórzy oczekują :roll: jak to była beznadziejna gra, to ze średnią wygramy euro.
[quote:126trnbh]Ta, zajmiejmy zaszczytne 3 miejsce w grupie i na tym się nasz udział w turnieju zakończy - mając w pamięci nasze występy w wielkich imprezach :lol:
a Real wróci do zaszczytnego odpadania w ćwierćfinałach, c'nie?
W 1/8 :D.Cytat:
no tak, trochę go przeceniłem :D
No w drugiej połowie grał słabo ale w 1szej to praktycznie wiekszość akcji prawą stroną grane + kilka wejść z lewej Mierzejewskiego. Z Piszczkiem grali nieźle, + miał przeciwko sobie Evre więc może bez przesadyzmu ;)Cytat:
właśnie Kuba jest bez formy i oby ODBUDOWAŁ formę, a nie dotrwał z takową, przecież taki Wawrzyniak (piszesz o bezbarwnej lewej obronie) zagrał na podobnym poziomie, albo i lepiej.
Nie sądzę.Cytat:
Wielki plus naszym kadrowiczom ze w koncu zaczeli serce wkladac do gry.Podjeli walke,biegali i starali sie na miare swoich mozliwosci zwlaszcza ze bylo to spotkanie towarzyskie.Widac ze psycholodzy pracuja i chyba sam Smuda jakims cudem zaczal motywowac chlopakow do zaangazowania w gre ;)
Wielkimi brakami wciaz sa brak pomyslu na gre(wykop(podanie)na skrzydlo i szybki sprint w strone bramki to za malo),niewystarczajace wyszkolenie indywidualne pilkarzy(nie zauwazylem zeby nasi przytrzymali pilke na chociaz minute),brak wspolpracy poszczegolnych formacji(napastnicy atakuja bez wsparcia drugiej linii).Brakuje mi rowniez w grze bialo-czerwonych agresji,nieustepliwosci,uprzykrzania zycia rywalom i zawzietosci-bo tym mozna nadrobic braki techniczne w grze ;)
Generalnie cos sie ruszylo do przodu w tej kadrze niemniej potencjalu na wiecej anizeli trzy mecze na Euro2012 nie widze :?
Ku przestrodze naszych ochroniarzy :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=WNCCpSH8Vgc
Przypomnij sobie mecze z takimi Czechami, czy nawet Bułgarią, to zobaczysz, co to znaczy Kuba w formie.Cytat:
No w drugiej połowie grał słabo ale w 1szej to praktycznie wiekszość akcji prawą stroną grane + kilka wejść z lewej Mierzejewskiego. Z Piszczkiem grali nieźle, + miał przeciwko sobie Evre więc może bez przesadyzmu ;)
http://www.youtube.com/watch?v=idy-iIY9gYA - gdzie on teraz potrafi tak przyspieszyć? albo tak utrzymać się przy piłce jak w meczu z Czechami (nie mogłem znaleźć filmiku w dobrej jakości)?
Ciekawy film od Baginskiego odnosnie Euro2012 8-)
Zeby w takim tempie powstawaly u nas stadiony ze o takich pilkarzach grajacych w kadrzejuz nie wspomne :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=mpUqqFvpcQE
Filmik nawet niezły, chociaż trochę się zawiodłem; chodzi mi o sceny początkowe ;) Reszta spoko.
Ale Kuba jest po cięzkim sezonie + trochę kontuzjami dręczony. Nie ma co cudów na koniec sezonu od neigo wymagać. Jasne, że grał lepiej kiedyś ale na tle Evry i reszty naszych grajków sporo szarpał prawą stroną.
Dla mnie trochę dziwny :roll: Co to za dziki? Bo chyba nie Donek :lol:Cytat:
Ciekawy film od Baginskiego odnosnie Euro2012
Ten filmik jest dobry. Patrzcie ile czasu mija zanim ten koleś bierze się do roboty.
:lol: :lol: No. Ma cość z mentalności polskiej :lol:
hehe świetne :DCytat:
Zamieszczone przez Aquila
z naszych stron tez sa filmiki :D
http://www.youtube.com/watch?v=RpUebmyWYT0 Rodowici
do nas to sprowadzili chyba kibole Jagi :P
http://www.youtube.com/watch?v=XnU1YpgoQco
Niedlugo zamiast przyspiewek bedzie totalne techno party na trybunach :mrgreen: ;)
Tutaj jeszcze inna forma dopingu :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=I8Yb3cu31aM&NR=1
Ehh... jednak kasa kusi wszystkich...
http://www.ligamistrzow.com/aktualnosci/17011.html
Naiwny jesteś, że w to wierzysz. Nie minął jeden dzień, a:Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Amen. Wygląda na to, że przed Copa Libertadores nigdzie się nie rusza. I prawidłowo.Cytat:
- Nie ma kontaktu z Realem Madryt. W chwili obecnej nic mnie nie wyrwie z Santosu - stwierdził nastolatek.
denerwuje mnie juz ten z tym kogutem na glowie... maks powinien kosztowac do 10 mln euro. a gdzie 45 ? :lol:
powinno byc jakies ograniczenie dla pilkarzy z Ameryki, malo bylo takich co sie nie sprawdzilo ? bo plazy nie bylo w poblizu, albo za blisko nocne kluby itp.
http://www.youtube.com/watch?v=mit2UV3TgCE
Panowie co to za muzyczka powiedzcie mi prosze?
Nie wiem co to za utwór, ale filmik fajny. De Gea zaimponował mi w meczu Atletico - Valencia rok temu. Miał 19 lat, a bronił jak doświadczony golkiper. Dopóki jednak będzie grał Casillias to w reprezentacji Hiszpanii De Gea jeszcze na bramce nie zabawi :)
Casillas jest 10 lat starszy, De Gea ma czas :).Cytat:
Zamieszczone przez Nagano
Dzisiaj przyznawano licencję na grę w ekstraklasie dla ŁKS i Podbeskidzia. Podbeskidzie z racji nieodpowiedniego zaplecza zaplecza infrastrukturalnego oraz braku statusu spółki nie otrzymało licencji, a najbardziej rodowity z rodowitych Polskich klubów będzie grał w Bełchatowie, a nad finansami będzie czuwał PZPN. Oczywiście zrobią to co zawsze mają z przepisów i będą grać u siebie jak to bywało we wcześniejszych latach.
Kto będzie zatem grał w Ekstraklasie? Kolejne Flota i Sandecja odpadają, Piast ma stadion w budowie, kolejna jest Warta i jeśliby weszła mielibyśmy kolejne derby w Polsce.
EDIT: Zaszyłem się dokładniej w przepisy i w takim wypadku, w Ekstraklasie zostałaby przedostatnia drużyna w tabeli czyli Arka.
I to miałem na myśli :)Cytat:
Zamieszczone przez Czik
Te przyznawanie licencji to jest poryta rzecz.
Nie da się zaprzeczyć.Cytat:
Zamieszczone przez MateuszKL
Co sezon wciaz ta sama spiewka ktora tylko udowadnia jak chciwy i pazerny jest pzpn...szkoda ze tak regorystystyczni nie sa wobec licencji sedziowskich ;)Cytat:
Zamieszczone przez MateuszKL
Ljuboja w Legii.... no to jest nawet coś, chociaż to kolo z "charakterem" i już swoje lata ma.
Co do licencji to dajcie spokój i tak je kluby, które wywalczyły awans dostaną... odwołania, odwołania do odwołań itd ;)
Ogór, 4 bramki na sezon średnio, ale i tak lepsze to, niż drugi Ogbuke albo kolejny wieczny rehabilitant. Ciekawe, czy Skorża zorientuje się, że trzeba grać na 2 napastników teraz, bo taktyka "długa na Hubnika" nie przynosi wybitnych rezultatów :D. Ale ogólnie patrząc na poprzednie dokonania sztabu Legii z lat ostatnich, ten Ljuboja jest całkiem dobrym transferem, chociaż fakt, że konkurencji szczególnej nie ma. Że tak zacytuję komentarz kibica:Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
:DCytat:
Danijel - jesteś jedynym obcokrajowcem od paru lat, którego nie musimy sprawdzać w tranfermarktach czy innych wikipediach. My *...* wiemy kim jesteś. Siema, tam jest bramka i napierdalaj! Powodzenia!
Chociaż ja i tak wolałbym zostawić Mezengę - walnął 3 gole w 13 meczach grając praktycznie same końcówki, co IMO jest lepszym wynikiem niż 5 goli w 30, do tego jest młody i kiedyś byłby z niego zajebisty gracz. Z tym, że milion dolarów po ostatnim sezonie nikt za niego nie da :).
Wyłudzą parę łapówek i sprawa tajemniczo ucichnie :).Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
Mierzejewski poszedł do Trabzonsporu. Cena - 5,25 mln euro i nowy rekord sprzedaży w Ekstraklasie.
Ekscentryczna radość bramkarza.
http://www.youtube.com/watch?v=yCLVm3Im ... r_embedded
A Balazs Dzsudzsak poszedł do... Anży Machaczakała. Gość ma na prawde papiery na wielkie granie, a tu poleciał do jakiegoś gówna. Ja rozumiem, liga rosyjska rośnie w siłe, Anża ma kase i wielkie ambicje ale na prawde, dziwna decyzja. Może chce pograć chłopak z Roberto Carlosem, kapitanem Anży :mrgreen:
wczoraj ogladalem jakis meczyk Anży z CSKA i na prawde az zal bylo patrzec na Carlosa, ktory musi znosic porazke 3-0 w 50 minucie
super za to Wagner Love, ciagle cos szarpal itp