To ludzie jeszcze nagrywają płyty w dzisiejszych czasach? :)
Jeśli dobrze pamiętam, pakiet Nero ma program diagnostyczny, więc jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś to sprawdź tam. Próbowałeś w innym programie do nagrywania? BIOS wykrywa napęd?
Wersja do druku
Jeśli dobrze pamiętam, pakiet Nero ma program diagnostyczny, więc jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś to sprawdź tam. Próbowałeś w innym programie do nagrywania? BIOS wykrywa napęd?
NaturalnieCytat:
Cytat:
Jeśli dobrze pamiętam, pakiet Nero ma program diagnostyczny, więc jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś to sprawdź tam.
Jeśli mam być szczery to bardzo słabo znam funkcje programu Nero.
Znalazłem takie coś:
http://images35.fotosik.pl/1699/a18c63ae88980529m.jpg
Wybaczcie za jakość
Wygląda na to, że samą nagrywarkę znajduje ale zapis z jakiś powodów jest niemożliwy.
Nigdy nie korzystałem w życiu z innego programu do nagrywania niż Nero :)Cytat:
Próbowałeś w innym programie do nagrywania?
Sam napęd działa bez zarzutu.Cytat:
BIOS wykrywa napęd?
Nie każdy ma super neta żeby na chmurke se pliki chować duże :lol:Cytat:
Zamieszczone przez fenr1r
Spróbuj czymś innym nagrać,nie mam innego pomysłu co tu robić :P
Zerknij na
http://www.dobreprogramy.pl/Nagrywanie- ... ws,32.html
Przejrzyj komentarze do programów, a znajdziesz coś odpowiedniego...
Czy ten komputer jesdobrym rozwiązaniem do kwoty 3000zł?
intel core i5 2500k-800zł -900zł
PŁYTA GŁÓWNA 1155 GIGABYTE GA-B75-D3V B75/DDR3/SATA3/GBLAN/4xUSB3.0/ATX -250zł
karta graficzna-Sapphire ATI Radeon HD7850 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC Full) -750
Ram-DDR3 12 GB 1333MHZ TRI CHANNEL GEIL VALUE PLUS 9-9-9 Cena
226,00 PLN
dysk-DYSK TWARDY SEAGATE USB 2TB EXPANSION 3.5" USB 3.0 BLACK -350 zł
ZASILACZ WHITENERGY 500W ATX 2.2 120 MM BOX BLACK LINE -90 zł
OBUDOWA COOLERMASTER ELITE 310 BLACK/BLUE B/Z. -120 zł
razem 2610
monitor Philips 236V3LSB -450zł
I jeszcze jaki zasilacz potrzebny na utrzymanie tegokompa?
No to tak:
-Ramu ci tyle nie potrzeba,z 8GB kup,oszczędzając nieco kasy z tych 4 gb mógłbyś kupić sobie troche więcej MHz w ramie,ale może lepiej przy tych 1333 zostań.
-Karta graf,niby dobra do gier itp.ale jak chcesz później się przesiąść np.na Linuxa,to ze sterownikami może być ciężko,więc ta opcja jest opcjonalna,to zależy od ciebie czy tylko przy windzie zostaniesz,czy chcesz poznawać systemy.Zamiast tego Radeona bym jakiegoś Gefora proponował,np.GTX 550,albo GTX 660.Raczej 550 żebyś się w 3000 zł zmieścił,jak by ci ona nie starczała ta 550 to byś sobie drugą dokupił(w płycie masz 2 wejścia PCI-E)
-Zasilacz serio 90 zł?To czyli chyba jakaś bomba zegarowa,zamiast tego chiefteca polecam,ile W nie powiem,bo ja sie akurat na liczeniu tego nie znam,oczywiście drożej,ale byś się nie martwił że ci wybuchnie czy coś.Jakieś może 750 W jakbyś chciał tą drugą grafe sobie dokupić.A,i jeszcze(to już twój wybór)jak zasilacz to albo zwykły albo modularny.W modularnym da sie kabelki zmieniać.
Reszta mi sie ok.wydaje.
Zna ktoś jakiś DOBRY program, który zwiększa wydajność sprzętu i tym samym poprawia grę (chodzi mi tu o M2TW i kilka jego modów). Gra chodzi mi na najwyższych detalach i na ogromnej skali jednostki płynnie ale czasem przycina w większych bitwach. Mam Game Booster'a 3 ale czy dużo poprawia? Hmm...
Proszę o odpowiedzi, pozdro.
Znając życie to te programy nic nie dają.Jak już ci tak przycina,a nie chcesz zmniejszać detali to weź sobie procesor podkręć(o ile ci zasilacz starczy,i to jeszcze od proca zależy)i ew.sterowniki nieoficjalne do swojej karty graficznej pobierz(Dodają nieco opcji do zabawy,ale samo podkręcanie grafy zawsze kończy sie wysypywaniem gry,więc co do tego to jak chcesz)
Ja bym jednak rozważył zakup Radka 7850 bo ta seria byłą zawsze konkurencyjna do Nvidii jeśli chodzi o tą kategorie cenową.Cytat:
intel core i5 2500k-800zł -900zł
PŁYTA GŁÓWNA 1155 GIGABYTE GA-B75-D3V B75/DDR3/SATA3/GBLAN/4xUSB3.0/ATX -250zł
karta graficzna-Sapphire ATI Radeon HD7850 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC Full) -750
Ram-DDR3 12 GB 1333MHZ TRI CHANNEL GEIL VALUE PLUS 9-9-9 Cena
226,00 PLN
dysk-DYSK TWARDY SEAGATE USB 2TB EXPANSION 3.5" USB 3.0 BLACK -350 zł
ZASILACZ WHITENERGY 500W ATX 2.2 120 MM BOX BLACK LINE -90 zł
OBUDOWA COOLERMASTER ELITE 310 BLACK/BLUE B/Z. -120 zł
razem 2610
monitor Philips 236V3LSB -450zł
Sam mam stareńkiego HD3850 i jeszcze daje rade na średnich detalach przy 1280x1024. +30 FPS w większości współczesnych gier.
W razie wątpliwości zawsze można wejść na benchmark.pl, albo http://www.tomshardware.com i porównać benchmarki.
Co do zasilacza za 90pln to bym też uważał.
Nie zawsze, zależy od modelu, ale to już trzeba troche pogrzebać po sieci. Ja moją grafe podkręciłem przy pomocy dedykowanych sterowników z 680 proc i 700 ram na 720/880. Chłodzenie pudełkowe. Nic się nie wysypuje. Zawsze to kilka klatek więcej.Cytat:
ale samo podkręcanie grafy zawsze kończy sie wysypywaniem gry,więc co do tego to jak chcesz
A wiec Feniorze powiedz jaki zasilacz będzie potrzebny żeby unieść to cacko.