A DLC z celtami Ci nie starczy? ;) Co do reszty to grałem w mod Radiousa. Mi nie przypadł do gustu i raczej bym odradzał.
Wersja do druku
A DLC z celtami Ci nie starczy? ;) Co do reszty to grałem w mod Radiousa. Mi nie przypadł do gustu i raczej bym odradzał.
Pod tym linkiem znajdziesz kilka ciekawych modów poświęconych Celtom.Przeważnie są to modyfikacje dodające nowe jednostki oraz poprawiające wygląd już istniejacych:
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...Mody-do-Attyli
Nie, bo chodzi mi zromanizowanych Brytów (czyli Brytonów, chociaż nazewnictwo nie jest tutaj jednolite), a nie "czystych" Celtów. :p
edit: ok, nie wyraziłem się jasno. Tak czy siak, za linki dziękuję. ;)
Zatem odnajdż pod tym samym linkiem mod odblokowujący wszystkie frakcje i wówczas bedziesz mógł zagrać Brytami.
@Grogmir masz farta gdyż w Workshopie jest taki oto mod:
http://steamcommunity.com/sharedfile...21&searchtext=
Nie kocham chyba tej gierki :(
Kurcze, po zakupie grałem trochę, nastukałem 99 godzin, ale od ponad półtora miesiąca nie mogę się zmusić, żeby włączyć.
Romek był troszeczkę zawodem na kilku płaszczyznach, Attila spełnił praktycznie wszystkie niespełnione oczekiwania, ale romkowi poświęciłem 396 godzin, a następcy?
Heh, nie wiem, co o tym myśleć.
I tak naj naj naj najbardziej czekam na medka III...
Również nie czuję miety do TW Attila.To nie jest zła gra jednak brakuje w niej tego "czegoś" co ma Rome lub Medieval2 przez które z zapałkami w oczach szło się do pracy.
Dla mnie natomiast Attila to nie jest zła gra. Co prawda ma sporo plusów jak ot np. balans rozgrywki i armii, ale w trybie multi to wszystko niestety sprowadza się do gry na 1 kopyto. Jazda w tamtym okresie przecież tak silna jak w średniowieczu nie była. Wracając do plusów - ot np. muzyka, grafika i właśnie nacje są dużym plusem. Choć dobija mnie czasami to, jak AI lubi palić regiony, bo to pomaga i w ogóle. Ale punkty ruchu kradnie jak mistrz złodziejstwa. Niemniej jednak wolę bardziej Rome II o dziwo - co prawda ma też trochę minusów i brakuje jej tego czegoś, co miał Shogun 2, FotS, Medieval 2 i Napoleon, ale aż tak złą grą nie jest.
PS. Czekam na DLC do Attyli nowe i na Warhammera.
Ja nie powiedziałem, że gra jest zła, czy coś. Wprost przeciwnie! Uważam, że Attila jest bardziej dopracowany niż drugi Romek, zawiera większość elementów, których mi brakowało. Jako całość jest po prostu świetny, lepszy niż wspomniany Rome.
Tylko, że nie ciągnie do grania... Nie chce się i już. Chyba po prostu nastąpił przesyt tym klimatem, trzeba zgłodnieć i wrócić do tematu.
Albo poczekać na nową część...
Jeśli chodzi o ilość "wygranych" godzin to u mnie zwycięża zdecydowanie Medieval II. Bez konkurencji ;).
Czy ktoś z Was ma problem z uruchomieniem gry? Przez parę godzin robi mi się "Autoryzacja", trwa to szybko - ok. kilka minut zabiera dojście do końca... ale po tym ten proces zaczyna się od nowa i tak bez przerwy. Przez to nie mogę zaktualizować modów w steam workshop.
Sprawdziłem (dawno nie wchodziłem...) i wszystko ok, może wolniej otwiera się wszystko ale mam info o nieaktualnych sterownikach.