Kilka turek jest blisko, także jakby doszły i bym wstrzymywał, to będą najprawdopodobniej w czwartek na wieczór, najpóźniej w piątek wieczorem. Proszę o cierpliwość.
Wersja do druku
Kilka turek jest blisko, także jakby doszły i bym wstrzymywał, to będą najprawdopodobniej w czwartek na wieczór, najpóźniej w piątek wieczorem. Proszę o cierpliwość.
Wolna jest na pewno:
- Gruzja w MKO 26 (o sytuację i hasło pytajcie Matiska)
Nie jestem pewien, ale możliwe że wolne są:
- Genua w MKO 26 (spytajcie GRUHĘ lub Maryniasza)
- Dania w MKO 23 (spytajcie Marata czy oddaje czy gra dalej)
No i Gruzja w wko35.
Nacje po Techniku do rozdania, z tego co ja wiem:
WKO 35 - Węgry - sytuacja dobra, sojusz min. z moim Mediolanem, w razie pytań gg/pw do mnie
WKO 32 - Gruzja - Wojna z Bułgarią, sytuacja chyba nie najgorsza
Wolny też Egipt w MKO 29, można sobie powalczyć :)
Brać póki można :D
Wolna jest Sycylia w wko 34. Sojusz z Mediolanem i Wenecją. Wojna z HRE i chyba Aragonią. Po hasło do mg(blackhand)
Z hre jak najbardziej można się dogadać (jeszcze wojna się nie zaczęła). Gram hre, więc pisać na pw. Ta wojna nie jest Sycylii, niepotrzebnie się wtrąca, bo nie mam przeciw niej "złych" zamiarów, a ugrać też wiele na tej wojnie nie ugra.Cytat:
Zamieszczone przez seba225
Może ugrać ;) Jak dobrze by to rozplanować to Sycylia mogła by wygrać tą wojne ;)
To rozplanujcie to tak :D
Tak zajmując całe Niemcy 14 jednostkami bez balist...Cytat:
Zamieszczone przez Krzywousty
Jedyne co Sycylia robi, to broni nieswoich ziem przed Cesarstwem, co nie daje jej nic, a mogłaby tą armie wysłać właśnie na Aragonię, z którą walczy.
Akurat jest tura Sycylii. Nowy gracz może sobie zobaczyć turę i zdecydować. Ja tylko piszę, że jestem skłonny podpisać pon, bo nie widzę sensu w walce (i nie dostrzegam go ze strony Sycylii). Jeśli nowy gracz zechce mnie atakować, to niech wie, że wtedy już nie pójdę na żadne ugody i będzie musiał walczyć do końca.
Swoją drogą Wenecja już padła praktycznie. Został Mediolan czyli Ty, który chcesz wykorzystać Sycylię do obrony.
Wenecja jeszcze będzie przez kilkanaście tur na mapce , obiecuje ;)