Czy mod nadpisuje oryginalne pliki gry? Czy jak dobrze przeczytalem, ze wypakowuje sie on do glownego katalogu Medieval II?
Wersja do druku
Czy mod nadpisuje oryginalne pliki gry? Czy jak dobrze przeczytalem, ze wypakowuje sie on do glownego katalogu Medieval II?
Instalacja:
- mod wymaga Medieval`a 2 wraz z dodatkiem Kingdoms (najlepiej z patch`em 1.5)
- ściągamy wszystkie pliki m oda (części 1-6) i wrzucamy do jednego folderu, a następnie uruchamiamy instalator SS6.3.exe (nie trzeba nic rozpakowywać)
- instalujemy do folderu głównego Medka2
- następnie pobieramy Stainless Steel 6.4 i instalujemy do folderu SS6.3, który znajduje się w folderze mods
- Gotowe
Nie nadpisuje plików Medka. Dopiero na SS 6.4 zainstaluj moda Battle for the Baltic, link podawałem w odpowiedzi na Twego posta w Grodzie. Najpierw jednak zainstaluj SS 6.3, na SS 6.4 zagraj kilka tur i potem submoda i fiksa do niego. Po instalacji submoda można grać też w kampanie SS 6.4 oraz w nową Bałtycką jaką dodaje submod. Oto ponownie link do submoda: http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1808
Wielkie dzieki za info, wlasnie sobie sciagam to wszystko, pozdrawiam.
Mam taki problem sciagnelem wszystkie czesci moda w v.6.3 sciagnelem ich 5, a na pierwszej stronie tego tematu jest ze jest ich 6. Nie wiem czy ja za malo sciagnelem , czy moze zle napisano, ze jest ich 6. ? Kolejna rzecz, gdzie mam znalezc ten instaltor ss6.3.exe??
Szósta część to własnie plik instalacyjny (exe) oto link. http://www.gamefront.com/files/21013408/SS6.3.exe Jakby nie dzialał na pierwszej stronie tego tematu sa inne linki do pliku exe. Pozdrawiam.
Wielkie dzieki. Wszystko dobrze zainstalowalem i chodzi SS6.4 i chodzi tez submod Baltic. Mod ma super mapę, o takie coś mi chodziło :)
Troche juz pograłem i mod bardzo mi się podoba. Mam juz chyba z 40 ture i nie mialem żadnego wywalenia do windowsa. Jezeli chodzi o ai kompa to wybralem sobie ten model pośredni miedzy duża agresja i lagodnościa , i jest calkiem ok, nie ma za lekko, ani tez za jakos bardzo trudno. Mysle ze pozniej pogram tez na tych innym warintach ai. Jedyna rzecz, która mnie troche irytuje, to wielki wzrost Cesarstwa Niemieckiego, ktore nie ma zadnych wrogow na zachodzie swoich granic i mocno prze na wschód, gdzie prawie juz podbilo cała Polske. Szkoda, ze w modzie nie ma Czech (sa prowincje czeskie, ale jako buntownicy na poczatku gry), które moglyby byc jakas wieksza przeszkoda dla Niemiec.
U mnie pojawia sie komunikat: not enough campaigns or files missing... , spotkal sie juz ktos moze z tym?
Jaka wersja SS, masz jakieś submody? Mod działał kiedykolwiek u Ciebie i przestał? czy nie działa od początku? Jaki system operacyjny i czy gra zainstalowanan na partycji systemowej czy innej?
Medek zainstalowany na partycji nie systemowej,wersja moda 6.4,zadnych submodow,nigdy wczesniej go nie instalowalem,medek tez czysty swierzo zainstalowany po dwoch latach przerwy.Win 7 64
Pierwszą kampanię odpal nie ze skrótu a za pomocą setup.exe ustaw język i rodzaj kampanii i ai i ew. inne opcje sobie pozmieniaj. Dopiero po ustawieniu w setupie można odpalać ze skrótu.