Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Ja tam chce jak najwięcej jednostek, to mi przypomina EB, tylko silnik Rome 1 miał ograniczoną liczbę jednostek.
Juz tłumacze dlaczego DeI ma taka różnorodność.
1) Jednostki maja limity, wiec nie możesz robić non stop np najlepszych szermierzy.
2) Niedługo będzie system AoR czyli rekrutacji w zależności od regionu i kultury, wiec nie będzie się dało robic wszystkich jednostek wszędzie.
3) NAJWAZNIEJSZE, niedługo wchodzą reformy wojskowe, czyli np tacy germanie po reformie stracą rekrutację wielu jednostek, a zyskają nowe.
Witam, czy tylko mi po ostatniej aktualizacji z dnia dziejszego DeI crashuje podczas tury Rzymu niezależnie od frakcji którą gramy?wersja 0.75a/[b]
Jutro wyjdzie poprawka dla tych co im wywala plus kilka innych aspektów :)
moze ktos mi powiedziec dlaczego w mod menadzeze mam 1 konflikt pomiedzy DeI a submod na nielimitowane edykty ???
Bo zmienia wartości z DeI, więc musi konfliktowac :)
hej
Ja jak zwykle z pytaniem do towarzystwa. Czy po nowej aktualizacji DEI nie można wybierać w custom battle takich nacji jak:
Syrakuzy
Pergamon
Armenia
nacje iberyjskie
etc.
?
Mogę tylko nimi odpalić kampanię główną.
Próbuję doprowadzić do wojny domowej. Moje stronnictwo ma wpływ 0%, Pozostałe rody - 65%, reszta po niecałe 20%. Głowa "Pozostałych rodów" ma ponad 200 gravitas i ambicję na poziomie 3. Mimo to ciagle nic się nie dzieje. Z nudów wdałem się w przepychanki z Kartaginą
Na którym poziomie jest Twoje państwo? Pytam, bo w DeI wojna domowa wybucha na dwóch ostatnich.
Biorąc pod uwage to ze określił 3 stronnictwa ("moje", "pozostałe rody", "reszta") i walczy z Kartagina to pewnie gra Rzymem ;)
Ja w swoich kampaniach zauważyłem że duży wpływ na wojnę domową ma wielkość państwa, wydaje mi się że ma większe niż poparcie senatu/wodzów/sędziów etc.
Zwiększ terytorium przejmując ziemie generałami "Pozostałych rodów" i wojna raczej przyjdzie. Niestety powiększenie państwa wiąże się ze zwiększeniem liczby dostępnych armii a to ciągnie za sobą dłuższe zmagania z buntownikami ;) No ale nie można mieć wszystkiego ;P