Do wczesnego nie ma co porównywać. Za to współczuję wam wyjść z nami na bohurt :D
Wersja do druku
Do wczesnego nie ma co porównywać. Za to współczuję wam wyjść z nami na bohurt :D
A ja bym chciał uwierz mi :D
Nigdy jednak mnie to niestety nie spotkało...
Nooo, dziekujemy za wyrazy wspolczucia! Masz racje, nie jest dla nas przyjemne jak walka konczy sie nasza wygrana bez spocenia nawet:( Troche glupi argument Vas, bo akurat w walce na wytrzymalosc to lekkozborjny ma olbrzymia przewage...Cytat:
Za to współczuję wam wyjść z nami na bohurt
Sie nie chwal tylko zobacz co u mnie w bractwie bez ochrony wyrabiają 8-) jak będzie filmik to pokarzę :) Jako benedyktyn nie będę robił nic i w tym tkwi urok :D A walczyć będę jako osobna postać. Wchodzę do namiotu jako benedyktyn wychodzę rycerzem herbu gryf :DCytat:
Zamieszczone przez Vasyshq
Ach Ci chrześcijanie :D Dobrze, że my nie mamy takich problemów :D
Wy to sie zawsze oburzacie :) Chodziło mi o to, że wielu z was naprawdę ma kiepską ochronę. O ile w 1 na 1 to nie jest takie straszne to w bohurcie przeciwko późniakom, naprawdę was nie boli ? Różnie bywa, często leje się w plecy, po nogach. Nie zasłonisz się przed wieloma przeciwnikami, nawet kiedy jesteś tak mobilny jak wczesny. Cios w aortę na odsłoniętej szyi może być tragiczny w skutkach, a odsłonięte szyje ma wielu z was ;)
Nadal uważam, że trzeba być trochę zwichniętym żeby bić się na ostro w takim opancerzeniu jak wasze ;D AUA !
Przyznam, że całkiem ciekawy pomysł ;) Możesz dzięki temu odtwarzać dwie postacie. Niestety rycerza w stopniu niezadowalającym, dlatego ja się chwytam jednej postaci :)Cytat:
Sie nie chwal tylko zobacz co u mnie w bractwie bez ochrony wyrabiają jak będzie filmik to pokarzę Jako benedyktyn nie będę robił nic i w tym tkwi urok A walczyć będę jako osobna postać. Wchodzę do namiotu jako benedyktyn wychodzę rycerzem herbu gryf
Ps. Nie chodzi tutaj o wytrzymałość. Macie lżejszy sprzęt a jak ktoś ma krzepę to potrafi długo walczyć. Ale znajdzcie mi człowieka, który wytrzyma cios na odsłoniętą szyję, rękę, kolano, łokieć cios mieczem, buzdyganem. Konkretny cios na bohurcie.
Uderzenia, które dla nas są niegroźnie was mogą na stałe wyeliminować... pół biedy jak tylko z turnieju. O to wszystkim chodzi, a wy wcześniacy uważacie, że ktoś ma was za gorszych albo ktos się was boi :)
Bo późniacy uważają nas za gorszych. Ja to widzę na każdej niedatowanej imprezie. Późni zawsze się alienują : przykład tegoroczna Łodzka wioska Historyczna. Wcześni i barbarzyńcy jakoś przewijali sie przez swoje obozowiska a późni ? Zaszyli sie w lesie i ani widu ani słuchu..
pewnie pucowali sobie conieco :lol: a osobiście nie spotkałem się jescze z późnymi więc nie robię sobie uprzedzeń ;D
A jak dla mnie jest to troche bez sensu. W sensie takim, że można odgrywać 2 postacie ale nie na jednej imprezie. To takie głupie. Tu latasz jako zakonnik a nagle zmieniasz sie w rycerza. Uważam, że lepiej skupić się na jednej postaci i trzymać się jej.Cytat:
Zamieszczone przez Matatjahu
Też tak uważam. Pomysł ciekawy. Ale z doświadczenia wiem, że jak nie masz dużo kasy to nic dobrego z tego nie wyjdzie. Musisz mieć jedną postać a odwzorowaną dobrze. Bojówka, cywil, sprzęt obozowy itd.