-
Na stronie Heroes VII pokazano trzy pierwsze jednostki Nekropoli oraz krótką biografię zasiadającej w Radzie Cieni Anastazji. Jak dla mnie szkielet jest niepotrzebnie przesadzony. Duchy są dobre, ale banshee w DoCu są inne. Co do pająków uwag nie mam.
Update.
https://soundcloud.com/might_and_mag...-wizards-waltz
Za to chylę czoła. Coś niesamowitego!
-
Cóż, ze swojej strony dodam, że nie grałem ani w Heroes V ani VI. Moja ulubiona część to III z dodatkami. Heroes IV było jako takie, można było to przełknąć, ale mogło być lepsze.
Nie podoba mi się, wygląd jednostek Akademii, zwłaszcza Rakszasa, co to kurde ma być? Oko w pępku? Sorry, ale ten zamek jest słaby jak dla Mnie - wygląd miasta też taki dziwny mix arabsko-bizantyjski :/
Co do Sylwanu, to jest nawet nawet, bardzo mi się kojarzy z Bastionem :) Podoba mi się też idea, że miasta będą na drzewach :) Natomiast moim zdaniem jednorożce nie powinny mieć żadnych dodatków, typu minimalny pancerzyk na głowie, wolałbym już wygląd a'la wersja z HM&M III. Ale ogólnie nie jest źle :)
Moim ulubionym/umiłowanym zamkiem w trójce była Nekropolia :) :) :) Roster P1 jest ok, chociaż budzi mój niesmak fakt, że podstawowy szkielet nasuwa skojarzenie ze światem arabskim (zakrzywiony miecz, okrągła tarcza i te szmaty na łbie, a'la resztki turbanu). Natomiast reszta jest ok, chociaż dziwi Mnie nazwa "ebonowy pająk", wolałbym martwy, etc. w końcu to nekropolia, co u u licha ebon robi? Natomiast z lineupu P2-3 wywaliłbym Lamasu i wsadził np. czarny rycerz/mroczni czempioni/ upiorny rycerz etc. Fajnie, że wreszcie Licze nie mają tak orientalnego wyglądu, chociaż wolałbym jeszcze bardziej klasyczny/europejski wizerunek (;), a'la Heroes III :) Natomiast wampir wyglada mi podobnie na te z V i VI, ten miecz trochę a'la manga - za duży jak na mój gust - najlepsze wampiry to z Heroes III. Natomiast cieszy Mnie powrót Kościanego Smoka :) Wprawdzie w trójce to była chyba najsłabsza jednostka 7 poziomu, ale swój klimat miała :) Po za tym lubiłem zbierać innym graczom smoki z przed nosa i przerabiać je w szkieletornii :D
Co do wylądu przystani (wolałbym nazwę Zamek), to jest ok - jedynie Nadzorca mi tam nie pasi i parę detali w uzbrojeniu reszty jednostek - ogólnie mam wrażenie, że ten co tę frakcję projektował jest fanem Starków z Gry o Tron :D
Jak dla Mnie, dam szansę Ubisoftowi (że też ta nazwa mi przeszła przez język) i zakupię Heroes VII niedługo po premeirze :) Największe nadzieje budzi u Mnie Nekropolia i Sylwan (skąd ta dziwna nazwa tak w ogóle?) :)
-
Cieniaste smoki nie miały klimatu. ;)
Sylwan to bóg natury, lasów, łąk, rzek i innych cudów w mitologii greckiej/rzymskiej.
-
Aha... dzięki za info Samick :)
-
Ja z kolei znacznie bardziej preferowałem wampiry z 5 niż z 3. Za to faktycznie widać dużą inspirację Starkami w jednostkach Przystani. Wiele sobie obiecuję po tej części zwłaszcza że dotychczasowa praktyka pokazuje że co druga część jest dobra ;). (1,2,3 bardzo dobre, 4 nieporozumienie, 5 bardzo dobra, 6 moim zdaniem regres w stosunku do 5). Wie ktoś może jak będzie wyglądała rekrutacja jednostek? Bo po ich ilości mam obawy że wróci system z czwartej części czyli trzeba będzie wybrać którą jednostkę chcemy odblokować.
-
System z czwórki będzie tylko przy wyborze ostatniej jednostki, także co do tego obaw raczej nikt nie powinien mieć.
-
A to mi ulżyło. Kompletnie nie podoba mi się natomiast anioł. Te dwa mieczyki wyglądają komicznie zwłaszcza że mają różne kolory.
-
Wybór ostatniej jednostki jest ok, zawsze jakieś urozmaicenie, bo faktycznie w Heroes IV niezmiernie mnie wkurzał ten system, gdyż nigdy nie wiedziałem czy w Nekropoli brać wampiry, czy te strzelające zielone gluty...
-
https://mmh7.ubi.com/en/blog/post/vi...he-spider-cult
Pokazano wygląd mojego ulubionego miasta czyli Nekropoli. Dla mnie wygląda całkiem nieźle. Lepiej niż Przystań, która nie przypadała mi do gustu.
-
Za bardzo "efekciarsko" wyszło, moim zdaniem Nekropolis powinno mieć swój mroczny klimat a tutaj niezbyt go czuć.