Bizancjum/Nikea do wzięcia w mko35. Państwo wprawdzie w odwrocie, ale zostało mu jeszcze trochę armii i posiada silnego seniora.
Wersja do druku
Bizancjum/Nikea do wzięcia w mko35. Państwo wprawdzie w odwrocie, ale zostało mu jeszcze trochę armii i posiada silnego seniora.
to państwo na granicy upadku?
A kto pyta? :) Myślę że mój opis jest dość precyzyjny. Co jeszcze można powiedzieć to fakt, że zostało mu 5 prowincji.
Wolna Litwa w MKO37. KO stosunkowo młoda (18 tura). Sytuacja państwa dobra. Więcej szczegółów na priv.
Wolna Szkocja w MKO38. KO młoda (10 tura), zajęta cała Wielka Brytania + parę prowincji na kontynencie, sojusz z dość silną Hiszpanią graną przeze mnie, stabilna sytuacja ekonomiczna (8k + na turę), generalnie można zrobić wszystko.
Wolne też Węgry w mko36. Mapa podzielona na dwie walczące ze sobą części: Anglia, Polska i Sycylia na Danię, Nowogród, Węgry, Gruzję, Egipt i Maurów. Węgry mają kilka prowincji, ponad dwie armie, są pod protektoratem Nowogrodu, wiszą Sycylii 4 tysiące. Po hasło do mg albo Zachara (seniora Węgier).
Polecam komuś, kto chciałby wypłynąć na głębokie wody- tj sprawdzić swoje umiejętności taktyczne i po prostu walczyć (zapewne pod okiem graczy Nowogrodu i Gruzji). O rozwoju gospodarczym można zapomnieć, teraz toczy się walka o zwycięstwo.
Przez najbliższe 10 dni brak dostępu do komputera z Medievalem, proszę o cierpliwość przy robieniu tur.
Wolne:
MKO35 - Francja
Wyczerpana po dwóch wojnach z Aragonią i HRR, zostały jej tereny na północy, regeneruje siły. Sojusze z Anglia,Sycylia,Polska,Dania
MKO38 - Dania
Wojna z Polską, początek gry.