Re: 1648 - Der dreissigjährige Krieg
Mam problem z tym modem, nie działa mi kampania. Klikam na start, muzyka gra dalej, myszką tez mogę ruszać, ale gra nie chce przejść do ładowania, ani nie pozwala cofnąć się do menu.
Jestem zawiedziony ilością i różnorodnością jednostek w własnych bitwach.
Husaria jest jednostką regionalną.
Cytat:
autor: Gigantus
Hussaria can only be recruited in the region "Herzogtum Masowien" - settlement "Plock"
Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
Mam problem z tym modem, nie działa mi kampania. Klikam na start, muzyka gra dalej, myszką tez mogę ruszać, ale gra nie chce przejść do ładowania, ani nie pozwala cofnąć się do menu.
Spokojnie, spokojnie! Wszystko jest na dobrej drodze! Kampania nim się zaczęła, ładowała się dobre parę chwil (czyli jakieś 5 minut), zaraz na starcie wyskoczył filmik, bardzo długi filmik i dopiero potem kampania.
Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
Jestem zawiedziony ilością i różnorodnością jednostek w własnych bitwach.
Widzę, że nie jestem sam... :/
Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
Husaria jest jednostką regionalną.
Cytat:
Hussaria can only be recruited in the region "Herzogtum Masowien" - settlement "Plock"
Uwielbiam ich! Moi historyczni guru... Szukać husarii na Mazowszu. Co prawda województwo płockie było najbogatsze ze wszystkich trzech mazowieckich, ale w tyle za Wielkopolską czy Małopolską, a przecież rynsztunek husarski i dobry koń grosze nie kosztowały.
W którym miejscu u Was jest folder moda i plik 1648?Jak instaluje bez kombinowania ze ścieżką to i tak instaluje mi folder moda w folderze mods a plik 1648 w folderze medka.A Gra uruchamia się na 2 sek i ucieka do pulpitu.
Edit ciekawe ile będzie trwała tura .....oby nie tyle co w CB albo SS ....
Cytat:
Zamieszczone przez Samick
Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
Spokojnie, spokojnie! Wszystko jest na dobrej drodze! Kampania nim się zaczęła, ładowała się dobre parę chwil (czyli jakieś 5 minut), zaraz na starcie wyskoczył filmik, bardzo długi filmik i dopiero potem kampania.
Mi nie wyskakuje nawet filmik. Podobno tylko pierwsze uruchomienie jest długie, zaraz sprawdzę. Sprawdziłem i działa. :D
Cytat:
The first time you start the game it will take a while until the map is generated. How long it takes depends on the processing speed of your computer.
Zachęcam do wysyłania swoich opinii w temacie moda na TWC gdzie zaglądają twórczy: http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 22&page=63
Cytat:
Zamieszczone przez Asder
W którym miejscu u Was jest folder moda i plik 1648?Jak instaluje bez kombinowania ze ścieżką to i tak instaluje mi folder moda w folderze mods a plik 1648 w folderze medka.A Gra uruchamia się na 2 sek i ucieka do pulpitu.
:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\1648
U mnie jak wypakuje tego moda w inne miejsce niż folder mods z folderu gry to wyskakuje, ze nie może znaleźć pliku kingsdom.exe....Nie mam już pomysłów jak to uruchomić jakiś babol...Pościągałem te dwa patche i tez nie nie dają.
A Wam działa?
Cytat:
Zamieszczone przez Asder
U mnie jak wypakuje tego moda w inne miejsce niż folder mods z folderu gry to wyskakuje, ze nie może znaleźć pliku kingsdom.exe....Nie mam już pomysłów jak to uruchomić jakiś babol...Pościągałem te dwa patche i tez nie nie dają.
A Wam działa?
Tak działa, instalator sam znalazł folder mods do którego trzeba wgrywać wszystkie mody żeby działały. Uwaga na wersji steam inaczej się instaluje mody.
PS: tury są tak długie jak w BC.
To nie wiem czemu mi nie działa skoro właśnie tak mam...
Przyczyną był avast ;*
Jakie wasze wrażenia?U mnie kiepskie.Liczyłem na Ruskich ,Turków a tu mamy rozdrobniona rzesze,kawałek Polski,Francji.....Bez Angolów ,Hiszpanów.A jednostki praktycznie różnią się kolorem ...
Niemożliwe.
U mnie mod zajmuje 3.96GB , a u ciebie?
Jaka wersja gry?
Jaki system?
Jak pisałem wcześniej miałem problem z odpaleniem moda-wywalał do windy po obrazku powitalnym. Ensis słusznie napisał że mod powinien ważyć 3.96 gb, mój ważył połowę. Wniosek: nie zainstalowałem 2 parta instalacyjnego. Zazwyczaj przy instalacji instalator pyta o podanie ścieżki do drugiego parta, w tym przypadku tak nie jest. Teraz mod śmiga :idea:
Instalatory modów nie pytają się o 2 part. Na przyszłość polecam również czytanie instrukcji. :D