Pewnie nikt nie ma jakiegoś kontaktu do blackhanda poza forum? :/
Wersja do druku
Pewnie nikt nie ma jakiegoś kontaktu do blackhanda poza forum? :/
Mam do niego GG ale kiedyś pisał, że zlikwidował GG i żeby do niego pisać przez PW na forum.
Niestety, z dostępnością dla mnie zwłaszcza w środku tygodnia może być różnie. :(
Ale za to mam dobre wieści! Po mniej więcej 50 próbach wpisania kodu na różne sposoby udało mi się przemieścić armię francuską! Nie wiem, gdzie powinna być wcześniej, więc przestawiłem ją po prostu parę pól dalej, na most. Turę wstawiłem do kolejki.
<3
Super, ja niestety dzisiaj większość dnia w podróży, ale zrobię co mogę, aby wykonać turę jeszcze dzisiejszego dnia :) Ewentualnie pierwsza rzecz jutro rano.
Olaboga! Toż to sukces niebywały. :D Blackhand postaraj się przypomnieć sobie i przybliżyć nam ten ze sposobów, którym tą armię przemieścić się udało. Trzeba to gdzieś zapisać. Ciekawią mnie też podstawy: Współrzędne dokładnie skąd brałeś? Wiem, że gdzieś w plikach jest ta mapa, ale już nie pamiętam.
^^^ Jest osobny kod do sprawdzania współrzędnych na mapie kampanii, w grze.
Też się go wpisuje w konsoli i pokazuje współrzędne miejsca, nad którym znajduje się kursor.
Tak jak napisał Domen.
Czerpałem głównie stąd:
http://www.twcenter.net/wiki/Medieval_II_cheats
Miałem głównie problem czy trzeba wpisać król Philip, czy może "król Philip" albo "Philip", a także jak przecinki. Zadziałało, jak wpisałem:
move_character Philip x,y
Niestety, podobno nie zawsze to działa, niektórych Turków i Egipcjan może nie dać się przesunąć, bo mają znaki w imionach, których nie ma na polskich klawiaturach, a kopiować do konsoli się chyba nie da. Problem też może pojawić się w turze, w której zmieniło się imię (np. stał się pobożny).
Co do imion Turków/Egipcjan nie trzeba wpisywać imienia w konsolę. Starczy takowego generała zaznaczyć poprzez kliknięcie lewym klawiszem na nim i zamiast imienia wpisać "give_trait this ...." z cechami to działa, sprawdźcie czy z przenoszeniem też się uda. Taka mała porada.
Proszę o sprawdzenie tury Sycylii pod względem zasięgów jej generałów. Dość tego, że sprawa Cagilari nie została rozwiązana do tej pory. A doszły cuda przy Tunisie. Najprawdopodobniej zbugowany zasięg, który czasem się zdarza, a którego używanie jest zakazane. Raczej król Sycylii nie ma Mistrza Drylu + Sumiennego Trenera + Mistrza Logistyki etc. itd. A poddaję w wątpliwość, bo Gobbler jakoś sprawy Cagilari nie wyjaśnił, a chyba powinien wiedzieć jak to zrobił...
O co chodzi z Cagilari?