Tak jest!! :D
Wersja do druku
Pierwsza połowa nasze Orły zagrały koncertowo,drugą połowę przespali i się tylko bronili,dogrywka to już tragedia a karne wykonywali niczym profesorowie.Gramy dalej i oby trafić na Krysię aniżeli na Chorwatów.
Wracam na ogród do moich Irishów bo zaraz kolejny mecz :rolleyes::drunk:...a ich lepiej nie zostawiać samych zwłaszcza że dziś są w gościach.
Mecz bardzo ekscytujący, ale Milik działa mi na nerwy niesamowicie. Jesteś światowej klasy napastnikiem, traf chociaż na pustą bramkę do cholery. Mimo, iż swoje na meczu wybiegał, w polu karnym przeciwnika gubi się, i gra bardzo nerwowo. Udało nam się z Niemcami, udało nam się ze Szwajcarią, ale przyjdzie mecz, gdzie możemy przegrać, przez niewykorzystaną sytuację Arka i wtedy będzie ból. Cóż, gramy z Portugalią, przeciwnik trudny, z meczu na mecz lepszy. Mam nadzieję, że się uda i spotkamy się w półfinale z Węgrami. Wierzę ! :D
No cóż, po bramce jakbyśmy kompletnie się pogubili. Narzekałem wcześniej w temacie na bezsensowne wykopywanie przez Fabiana. Rzucił ręką i co? I
http://ocdn.eu/images/pulscms/Zjk7MD...b2d116125.jpeg
Jednocześnie
http://ocdn.eu/images/pulscms/NTM7MD...f1d01b322.jpeg
bo nie oszukujmy się, ten rajd Grosika to cud, a i siata założona przez Kubę raczej niezamierzona :cool: Później obrona Częstochowy, strata bramki, faktem że pięknie, ba! Przepięknie strzelonej. Ale który to już mecz gdy widzimy jak przeciwnik do 35-40m swobodnie się przemieszcza, rozgrywa i dopiero później widzi mur? Dziś limit szczęścia wykorzystaliśmy chyba do cna, czas coś zmienić. Sprawa karnych. Chyba jak wszyscy pociłem się gdy do piłki podchodził Milik albo gdy Kuba ustawił piłkę na swoją prawą nogę :svir: No ale gdy usłyszał Lewy szelest futbolówki w siatce po swoim kopnięciu może się odblokuje? Pewnikiem zaś że poczuł mecz w swoich kościach, bo sędziowanie było żenadą, szczególnie tego pana który stał za bramką Fabiana. A to ręki nie widział z odległości 2 m, a to wyjazdu z piłką za linię końcową. Po prostu miodzio. No ale byliśmy killerami przy karnych i
http://ocdn.eu/images/pulscms/ZDM7MD...5ba88cf80.jpeg
A w nim spotykamy Portugalię. Osobiście cieszę się że nie Chorwację, bo obiektywnie patrząc ta wydaje mi się groźniejsza. Z taką grą w pomocy i naszej słabości na tym polu Chorwaci urządzili by nam 90 minutową obronę Częstochowy. No cóż, mamy Krysię i spółkę. Boisko pokaże czy to poprzeczka nie do przejścia. Najwięksi optymiści widzą przyszłe wydarzenia w takich barwach
http://ocdn.eu/images/pulscms/MmQ7MD...834d8c3c1.jpeg
i tego nam wszystkim życzę!! :P
Mój borze! Straaaszny ten mecz. Irytuje mnie ta drużyna straszliwie ;) O ile pomoc to klasa - Krychowiak, Błaszczykowski itd. To ten nasz nieszczęsny atak. Milik gra w dobrym klubie, niby klasowy napastnik a na 10 100% szans trafia raz. Tyle kiksów NIE POWINNO MIEĆ MIEJSCA NA TAKIM POZIOMIE (i zarobkach)! Lewandowski... tutaj mam problem, bo chłopak haruje jak wół ale gola nie strzelił. I to pykanie piłki! Bronimy w dogrywce "korzystnego" wyniku 1:1 a tu trzej obrońcy pykają sobie z bramkarzem piłkę... serio?
Eh, ale dobrze że wyszli, Portugalia słaba jak nigdy, oni mają Ronaldo my mamy Pazdana - ciekawe kto się popłacze;) Także żal nie wygrać! Jeśli nie teraz to nigdy.
Btw ciekawe jak wysoko podskoczymy w rankingu fifa. Wiem, że on jest taki śmieszniutki, ale jednak irytuje mnie, że takie papcie są wyżej od Polski.
Milik jak dla mnie jest do zmiany. Dałby Nawałka szansę komuś innemu, skoro jemu nic nie wychodzi. Możnaby nawet Zielińskiego spróbować, bo to jednak pozycja dla niego bliższa niż PP w jego ostatnim meczu. Reszta spisuje się dobrze, aczkolwiek drugą połowę praktycznie cały dczas kląłem pod nosem jak widziałem że wyszli po przerwie tylko po to żeby bronić wyniku. I faktycznie na awans bardziej zasłużyli Szwajcarzy.
Cóż Pampa ma rację iż przed starciem z Portugalią przydałaby się reorganizacja i dobry plan. W końcu zetrzemy się z przeciwnikiem zdeterminowanym.
Etam, nie lubię stwierdzenia, że ktoś bardziej zasłużył na awans ;) Liczą się gole i my byliśmy pod tym względem lepsi. Sam mecz był wyrównany. Piękna pierwsza połowa i słaba druga. Dziwi mnie tez Nawałka z tymi zmianami tak czekał gdy już Szwajcarzy cisnęli przez zmiany.
No ale zupełnie inna bajka to dla mnie Krychowiak! Trochę się podśmiechiwałem że on taki modniś, że dziołcha modeleczka, ze zawsze nienaganna fryzura, ze ząbki itd. Ale to jest klasa i wojownik jakich mało. Jak on się ustawia, ciężko mu zabrać piłkę bo trzeba go sfaulować. Młody jest dosyć ale gra jak jakiś profesor.
Volo, bo ja po prostu nie lubię stylu gry ,,na Atletico", lubię widowiskowy futbol i wymianę ciosów. :P Druga połowa i dogrywka to była padaka. Nie byłem w stanie doliczyć się serii 3 podań w środku pola. Przyjęcie - podanie - próba podania/strata. Żal było patrzeć. :/
Chorwacja vs Portugalia czyli 117 minut bez strzału w światło bramki:
http://i65.tinypic.com/qpryma.jpg
Krychowiak jak na razie zbiera same pozytywne oceny zarówno na BBC Sport jak i SKYSport z ust takich tuzów futbolu jak Gary Lineker,Lothar Matthaeus czy Thierry Henry.W podobnym tonie się wypowiadają o Lewandowskim podkreślając że wykonuje niewdzięczną pracę w drużynie skupiania na sobie uwagi przeciwnika.Natomiast Pazdan to bezapelacyjnie odkrycie Euro 2016.Wszyscy się śmiali z kwoty odstępnego (700 tys. euro) i że taką kasę nawet Arsene Wenger znany ze swojego skąpstwa mógłby wyłożyć na jego pozyskanie :devil:.
Co do czwartkowego spotkania przeciwko Portugalii to z pewnością nasi stoperzy (Piszczek oraz Pazdan) będą mieć nogi pełne roboty z Ronaldo oraz Nani a w drugą stronę trochę strach o Lewego zważywszy że pilnować go raczej będzie taki rzeznik jak Pepe.
Natomiast dzisiaj liczę że zarówno Francuzi i Niemcy zaaplikują swoim przeciwnikom po kilka brameczek a Madziarzy pokonają Belgów.