Czy Sycylia zechce wypowiedzieć się na ten temat?
Wersja do druku
Czy Sycylia zechce wypowiedzieć się na ten temat?
O ile pamiętam podbiłem ten fort przed podpisaniem rozejmu, a zapłacić nie mam z czego.
W sumie to jeśli ten fort jest na mojej ziemi to chyba logiczne, że powinieneś mi go oddać po wojnie ?
Owszem, Katana ma rację. Pretensje o ten fort już z daleka pachną jajami. :d Opuszczone forty są niczyje, nawet jeśli w mechanice rozgrywki wciąż należą do któregoś z graczy. To ma bardzo duże znaczenie np: dla ilości dopuszczonych fortów na prowincję.
Nie próbuj się odgryzać za wszelką cenę, bo Ci to nie wychodzi. Nie mam zamiaru pisać drugi raz mojego postu, więc zajrzyj do niego, a zobaczysz, że w powyższych zdaniach, jak i w poprzedniej wypowiedzi piszesz takie bzdury, że aż głowa boli. Przeczytaj coś, spróbuj zrozumieć, a potem komentuj, bo wygląda to tak, jakbyś bezmyślnie uczepił się zdania, które nie popiera Twojej roszczeniowej postawy w tej sprawie i za wszelką siłę chciał wszystkim pokazać, że jest ono błędne.
Nie, nie mogłoby, ale skoro już jesteś takim strażnikiem regulaminu, to pewnie wiesz dlaczego. :cool:Cytat:
Jeśli nie to 2 sojuszników mogło by sobie na zmianę plądrować określone prowincje zyskują kasę, a nie wiele przy tym tracąc :D
Matisek i Lama,prośba byście już skończyli tą dyskusję,zapadł wyrok,sprawa zamknięta,jeśli jednak dalej chcecie się o to spierać kieruję jak zawsze w tej sytuacji na pw.
Rafi, myślałem że ten pusty fort był na twoim terenie, ale jeżeli jest na terenie Sycylii to nie mamy o czym rozmawiać ;)
1. Podpisanie pokoju
2. Opuszczenie fortu przez moje wojska
3. Zajęcie de facto weneckiego fortu prze wojska Sycylii, czyli akt agresji na mapie kampanii
Jeśli się trzymamy sztywno regulaminu to takie zagranie nie powinno być dopuszczalne ;)
Już powiedziane zostało, że pusty fort jest niczyj. Jakby miał być czyjś to za każdym razem, kiedy normalnie zmieniasz pozycje fortów, nie mógłbyś na tej samej prowincji stawiać innych, poprzednie zostawiając opuszczonymi, bo dalej liczyłyby się jako twoje. Pusty fort to tylko kratka na mapie. Sycylia ma zresztą pełne prawo się po swoim terytorium poruszać nieograniczenie.
Żadne prawo nie jest stosowane w 100% sztywno.
Zresztą... to w zupełności naturalne historycznie przejęcie fortyfikacji wycofujących się wojsk. ;)
Proszę o przyklepanie przekazania przez Danię miasta Kalmar Litwie.
Przyklepuję