Ja tylko przypominam, że obecnie Chaos to nie tylko WoC, ale także zwasalizowane hordy Beastmen ;)
Które zwykle są bardziej żywotne od Archaona & Co.
Wersja do druku
Ja tylko przypominam, że obecnie Chaos to nie tylko WoC, ale także zwasalizowane hordy Beastmen ;)
Które zwykle są bardziej żywotne od Archaona & Co.
U mnie zbrojne stado ziwerzoludzi chaosu to wycieraczka. Mają mniej armii, które są łatwiejsze do rozbicie (nie mam dlc z nimi), właściwie nie trzeba się pod nich przygotowywać. Co ważna raczej skrypt ich nie dotyczy. Więc rozbita armia już nie wróci.
Mam pytanie. Czym są armybooki do Warhammera? Natknąłem się na tą nazwę w jakimś podcascie i opisano jej jakby takie encyklopedie:)
Opisują armię i jej zasady.
Powiedzmy że termin "encyklopedia" jest jako tako zbieżny.
Dodatkowo dodają rys historyczny frakcji, ważniejsze wydarzenia, czasem mapy oraz opisy jednostek wraz z grafikami i wszelkie info potrzebne do figurkowego bitewniaka.
A wiecie, gdzie można takie zakupić, pobrac?
Sklepy z produktami GW. Podobna kwestia była już wyżej omawiana.
znikła mi karta inforamcjamis zczegolowymi o oddiale, atak sila broni etc jak to przywrocic ?
Witam. Trochę czytałem na temat modów i znalazłem kilka ciekawych dodających pewnego smaczku do gry.Czy jest jakiś mod który zwiększa liczbę jednoste oraz bitwy stają się wydłużone ? Myśle o zainstalowaniu moda Radious Total War Mod. Czy ten mod posiada zwiększoną ilość jednostek ? Niestety nie mam pojęcia w jaki sposób się ściąga mody przez stema. Mógłby mi ktoś pomóć ? Z góry dziękuje i przepraszam za takie "noobskie pytania" :)
P.S czy jak zainstaluje danego moda to aktualizacje będą pobierały się same ?
Z modów wydłużających bitwę polecam "Proper Combat Mod" od naszego rodaka KAMa, wpływa on wyłącznie na bitwy + zwiększa ilość jednostek w oddziale. Radious z tego co pamiętam nie zwiększa jednostek, więc jeśli zależy ci tylko na dłuższych bitwach to polecam Proper Combat Mod, Radious zaś zmienia całą masę innych rzeczy w grze. Od razu mówię, że te dwa mody nie są kompatybilne, bo Radious sam w sobie też wydłuża bitwy.
Jeśli chodzi o instalowanie modów, to wchodzisz w steam workshop, znajdujesz interesujący cię mod i klikasz "subskrybuj". Gdy to zrobisz steam powinien pobrać moda. Następnie wybierasz go z listy przy uruchamianiu gry. Aktualizacje modów powinny pobierać się automatycznie ;)