Pomagają (ale z przypadku, po prostu stoją obok bitwy i się przyłączają).
W Grecji i Azji Mniejszej (tam jest zagęszczenie nacji).
Zaś same sojusze są raczej trwałe.
Wersja do druku
Pomagają (ale z przypadku, po prostu stoją obok bitwy i się przyłączają).
W Grecji i Azji Mniejszej (tam jest zagęszczenie nacji).
Zaś same sojusze są raczej trwałe.
Czy ten mod ma większe wymagania od podstawki ?
Wszystkie mody mi chodziły normalnie(oprócz EB), bitwy rozgrywane na średniej liczcbie żołnierzy, i na najmnijeszych dedalach, i mody smigały.
A tutaj jak wezmę nawet 25 żołnierzy w oddziale to mi sie tnie jak nie wiem co.
prosze o odpowiedz
Kiedy można się spodziewać jakiejś reformy wojskowej grając Rzymianami?
Reforma zawodowców Mariusza nie występuje .Natomiast po wybudowaniu (jak w podstawce) imperialnego pałacu,pojawia nam się reforma" Polybian"Pozdrawiam
Gram sobie dalej tym Rzymem i mam coraz więcej wrogów.
Bez powodu wojnę wypowiedziały mi niepodległe greckie miasta, Dakowie i Kartagina. Z wojny z Kartaginą wyszedlem zwycięsko, bo zdobyłem Sycylię, a później musieli mi jeszcze płacić reparację wojenną :D Dakowie zajęli moje 2 miasta w Illyricum, wysłałem jedną armię z połową flagi do odzyskania ich, ale z mgly wojny wyszły 3 pełne, dackie armie ze srebrnymi belkami. Grecy zajęli mi Mediolanium i szykują się pewnie na Genuę. Słabo z kasą, już dawno mam na minusie i zastanawiam się tylko, kiedy osady mi się zbuntują. Kartagina się rozjebała na większość wybrzeży Afryki, Iberię i część Galii, więc niedługo dotrą do mnie i wtedy chyba już ostatecznie rozsypie mi się państwo i zakonczę grę :P
Zauważyłem, że komputer bardzo rzadko dotrzymuje sojuszy. Przykład? Dakowie zażądali, żebym został ich protektoratem. Zgodziłem się, bo planowalem inwazję na Kartaginę. Po 2 turach Dakowie zaczęli zdobywać moje miasta, z których zabrałem wojska do inwazji Kartaginy.
Wiernie dotrzymuje sojuszy tylko Królestwo Pergamonu. Pozostałe nacje wciąż mnie zdradzają, wiec chyba nie warto zawiązywać nowych sojuszy.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=333690 .Poprawka odnośnie cech itd.Niestety trzeba zacząć grę od nowa.Mod b. fajny.Trudny szczególnie na dodatku Alexander!!!!Pozdrawiam
Siema,mam problem : zainstalowałem RTW i RTW BI ale jak pobieram patcha 1.6 i instaluje go to mi wyskakuje takie coś : http://img690.imageshack.us/img690/3597/rtw.jpg
Instaluje DTW ale wogóle nie ma ikonki : tak jakby mod się nie zainstalował,Proszę pomóżcie mi.
Jakieś porady dla osoby grającej Egiptem?
Już ledwo zipię, od kiedy oprócz Seleucydów walczę również z Pontem.
Jak zakończyć wojnę z Seleucydami nie podbijając ich rozległego państwa?
Mam takie małe pytanko. W modzie do Alka(w Diadochi Total War), w kampanii w miastach(oprócz stolicy) nie ma w ogóle możliwości szkolenia najważniejszych(choć nie tylko, są też zwykłe jednostki) jednostek. Nie chciałbym mieć tak. I tu rodzi się moje pytanko: jaki plik odpowiedzialny jest za przypisanie jednostke do regionu? Od razu zaznaczę, że nie chodzi mi o przypisanie jednostek do frakcji, ale do regionów(żeby można było rekrutować wszystkie jednostki w każdym regionie. I jeszczę dodam(ale chyba jest to zbędne), że w w tym modzi są takie same pliki co w normalnym Alexie czy Romie, więc jak ktoś nawet się orientuje jak to zrobić w Romie, to tak samo będzie tutaj.
Dziękuję :D
Jaka jest wg was najlepsza jednostka w grze? Wg mnie Mjolnir Spartans. Co prawda jest ich w oddziale tylko 12 (mam ustawione jednostki na 100) ale mają śmieszne różowe kombinezony, hełmy kosmonautów, rzucają granatami i mają (chyba) 3 hitpointsy :mrgreen:
Dla tych, którzy nie wiedzą o co chodzi - wybierasz custom battle, wybierasz frakcję buntowników, w jednostkach na samym dole są Mjolnir Spartans. Nie wiem czy występują w kampanii, raczej nie, byłoby to przegięcie.