Re: Pytania o mody. Czyli szukasz,tutaj zapytaj....
Witam szukam plików które wpłyną tylko i wyłącznie na SI (przede wszystkim dyplomacja) nie chce ingerencji w pliki graficzne ani też żadnych nowych prowincji. Istnieje coś takiego?
znalazłem coś takiego: ultimate ai pack lecz z tego co mi wiadomo nie da się tego zainstalować na czyste TW lub po prostu ja nie potrafię.
pozdrawiam.
Witam,
Szukam jakiegoś mini moda, który zwiększa rozmiary starych prowincji, dodaje nowe itd. Coś podobnego do Mundus Magnus lub europa270bc . Ważne jest by nie zmieniał samej mechaniki gry.
Mam pytanie.
Otóż gram od jakiegoś czasu i nawiązałem dużo kontaktów handlowym, powstał u mnie taki problem że z miast zaczynają jak mrówki wyłazić wozy kupieckie rozłażąc się na wszystkie strony. To strasznie zamula grę i doprowadza do zawieszek. Czy jest jakiś sposób na usunięcie tych wozów?
zerwij kontakty handlowe próbowałeś?
A ja szukam moda która wprowadzał w I lub II Wojnę Światową
Próbowałem, nie pomogło...
Witajcie. Mam pytanie odnośnie problemów wynikających z instalowania kilku modów jednocześnie. Na tym forum wyczytałem, że mody pod podstawkę i pod Kingdoms nie gryzą się ze sobą, to rozumiem. Odpowiadano też, że lepiej nie instalować jednocześnie dwóch i więcej modów np pod Kingdoms, bo może to prowadzić do CTD i innych różności. Z kolei na TW Center wielu twórców modów (np dHRR) wypowiada się w inny deseń: mody tworzą własny folder, nie ingerują w pliki Vanilla i dzięki temu możemy spokojnie mieć po kilka modów jednocześnie. Co wy o tym sądzicie? Ja jestem wielkim fanem modów, ale ponieważ wiele z nich (np Broken Cerscent) stawiają na regionalizm, więc chciałbym "poprzycinać" w kilka w tym samym czasie, bo np w ramach odpoczynku od kampanii czasu krucjat w Broken Crescent, chciałbym zająć się Rzeszą Niemiecką w dHRR.
Cytat:
Zamieszczone przez Sasori
Próbowałem, nie pomogło...
Spróbuj zburzyć budynki odpowiedzialne za handel.
Cytat:
A ja szukam moda która wprowadzał w I lub II Wojnę Światową
Chyba se jaja robisz....
Cytat:
Zamieszczone przez Sasori
Mam pytanie.
Otóż gram od jakiegoś czasu i nawiązałem dużo kontaktów handlowym, powstał u mnie taki problem że z miast zaczynają jak mrówki wyłazić wozy kupieckie rozłażąc się na wszystkie strony. To strasznie zamula grę i doprowadza do zawieszek. Czy jest jakiś sposób na usunięcie tych wozów?
Nie niszcz niczego, co związane jest z handlem, przecież z tego masz największy dochód. Jak anulujesz prawa handlowe i zniszczysz budynki odpowiedzialne za handel, stracisz kupę kasy. Dla porównania wejdź w zakładkę jakiegoś miasta i zobacz dane szczegółowe i przekonasz się ile kasy masz z handlu. Jak chcesz normalnie rozwijać państwo i prowadzić wojny, handel być musi. Zresztą wozy jeżdżą po drogach nawet bez praw handlowych, więc nie wiem, czy niszczenie własnego handlu coś da.
no właśnie ;| wiec chyba nie ma sposobu na ich zlikwidowanie, jedyne co zauważyłem to to że z każdą kolejką jest ich coraz wiecej...
ps. znalazłem w folderze data/terrain/aerial_map/wagons pliki które prawdopodobnie dotyczą tych wozów, nie wiem jednak co teraz zrobić, co kolejke jakby przybywał 1 nowy wóz, możliwe że da się zredukować ich liczbę lecz nie wiem gdzie.
Szukam modu. Świat po kataklizmie.
Był gdzieś na forum ale nie umiem go znaleść.