-
Tura XI:
,,Panie, nasi kwatermistrze ocenili iż koszt uzbrojenia łuczników w lepsze pancerze kosztować nas będzie 75 monet za jeden regiment.''
// Możliwość zamiany oddziału ,,Łuczników'' na ,,Łuczników w lekkich zbrojach'' za 75 złotych monet z zachowaniem dotychczasowego doświadczenia jednostki.
-
Tego dnia Tamer wydał kilka zarządzeń
"1.W najbliższych kilku dniach rozpoczynamy budowę Wielkiego Targu gdzie każdy będzie mógł prowadzić handle. Lecz z dziennego utargu będzie;obierania kwota 5% od całego zysku. Ta kwota będzie obejmować opłatę za stanowisko 1% oplate za utrzymanie porządku i utrzymanie straży 3%, cło za towary 1%. Wstęp na targ ma każdy po za naszymi wrogami. Sojuszniczy wolni kupcy znajdą tu swoję miejsce
2.Oddzialy łuczników zostają od razu wyposażone w nowe pancerze
3. Przez kilka tygodni (3tury) kupcy z Neulandu będą traktowani na innych warunkach[ przez ten czas -50% zysku z handlu, a u Turka +25%] by nabrali do nas ponownie zaufania"
4. Wprowadzamy nowe heraldyki i pancerze by ponownie nie było problemu z podszywaniem się innych pod nas."
[Ów sen pojawi się w kolejnej turze]
-
Tamer'Dargo dostał rozkazy i zaczął działać
Wezwał prawie wszystkich zdolnych rzemieślników inżynierów i naukowców.
"Witam Was dostałem rozkazy od naszego Pana.
Musimy tworzyć statek na WZÓR mrocznych elfów, potrzebna mi wyceną kosztów za statek. Także musicie teraz zacząć budowę jego lub lepiej 2-3 jednostek, za ukończenie projektu szybsze będzie dodatkową nagroda[jeśli w następnej turze będzie gotów to cena ustalona przez MG za 2 lub 3 statki wzrośnie o 15%], także alchemicy i reszta zajmująca się substancjami wybuchowymi i zapalającymi, trującymi i resztą niebezpiecznych związków. Musicie przygotować ładunki które będzie można odpalić i zdarzyć uciec z statku, tak samo wy podajcie cenę i jeśli będzie szybko gotowego to zapalce więcej [tak samo jak przy statkach], o proch poproszę Neuland. Ostania sprawa trzeba mundury przygotować, by się nie poznali.[taka sama zasada]
Ci którzy popłyną będą mieć za zadanie naprowadzić statek lub statki na na port Arki. Następnie uciec... I tu jest problem jeszcze nie wiem jak to ogarnąć..."
Rozmowy jeszcze trochę trwały. Zebrani rozeszli się a Tamer'Dargo czekał na raporty z działań i kosztów, a najbardziej martwił się o plan ucieczki dla swoich braci
-
Tura XII:
,,Panie, czas budowy i rekrutacji potrzebnych oddziałów oszacowaliśmy na 2000 złotych monet. Trzy statki i trzy regimenty piechoty z mieczami i tarczami będą gotowe do działania za około 2 miesiące. Pozostaje jedynie pytanie, jak nasi ludzie mają się z wydostać i bezpiecznie uciec?''
// Koszt przedsięwzięcia: 2 tury. Koszty: 2000 złotych monet.
-
"Plan zakłada pomoc Jaszczuroludzi a dokładniej ich bestii latających są bardziej wytrzymałe niż nasze orły. Po naprowadzeniu kursu statków, ewakuacja nastąpi a z wody wyciągną ich Nasi sojusznicy."
-
Zwiady wysłane w celu poznania specyfikacji prowincji i armii przebywających[Ziemie Śmierci(50g), Biały Las(50g),Płn. Szyty Bestii(50g)]
Zanim Torendil wyruszył z wioski krasnoludów kazał zebrać ich wszystkich w jednym miejscu by coś im przekazać
"Dymny Ludzie, ja Elf chcę wam pomóc w zemście na Mrocznych Elfach i Sługach Chaosu. Ja wyruszam w raz sojusznikiem jeśli macie potrzebę uczestniczyć w tej walce lub w jakiś inny sposób nam pomóc chętnie przyjmę tą pomoc."[800g na działania lub wsparcie w walce przez Dawi]
Mówił jeszcze chwile i wrócił do swoich oddziałów i Krog`gara zaprosił go do namiotu na rozmowę o ostatnich wydarzeniach w jego prowincjach[wątek będzie prowadzony w TF Konfederacji
-
Tura XIII:
,,Panie, zwiad został wysłany. Niebawem otrzymamy raporty.''
// Raporty ze zwiadu w następnej turze. Koniecznie się o nie wtedy upomnij byśmy nie zapomnieli. Żądania o smoka chwilowo odsuwam. Jeszcze za wcześnie.
-
// nawet na słonecznego? Koszary mam na odpowiednim lvl więc ?
-
Tura XIII:
Nieliczne niedobitki krasnoludów z Północnej Pieśni długo rozmyślały czy powinny pomagać Elfom. Po głośnej i niekrótkiej kłótni długobrodzi postanowili:
,,Aye, Elgi. Za 800 złotych monet będziemy w stanie wysłać z wami 2 oddziały opancerzonych wojowników. Niech Valaya ma ich w swojej opiece.''
// Możliwość uzyskania 2 oddziałów Krasnoludzkich Wojowników kosztujących 0 utrzymania za 800 złotych monet. Jeżeli Karak Debgrung zostanie odbite, oddziały te natychmiast opuszczają armię.
-
Tamer'Dargo i Elitirn pod odprowadzeniu Służki Królowej wyruszyli na spotkaniem z Ebbonem w okolicy wejścia do lasu Fey