Fakt, jak tak się przeczyta, że tak jest to się przypomina, że taki plik był ale tyle lat w tym nic nie robiłem, że zapomniałem. Ja zresztą miałem lekką obsesję na punkcie AI i na reszcie za bardzo się nie znam :P
Wersja do druku
Ehmm,
Rozumiem.
Ja mam teraz zagadkę bo nie potrafię ograniczyć armii punktów ruchu (zasięgu) na mapie kampanii. Jak zmieniam to dla siege albo cavalry units, to się zmienia elegancko, a jak chce dla piechoty to nic się nie robi.
Nie wiem jak to działa, ja to zmieniałem w pliku "descr_campaign_db". Nie wie ktoś przypadkiem jak to ogarnąć???
Dobra, poddaje się trochę, wie ktoś czemu do jasnej cholerki żołnierze artylerii opuszczają działa i ruszają do ataku?
Ale w którym momencie to się dzieje? Tuż po starcie bitwy? Może brak im w atrybutach słowa artillery/gunpowder_unit albo w stat_pri słowa artillery_mechanical/artillery_gunpowder? Porównaj może statystyki do innych podobnych jednostek.
Jeśli ktoś chciałby testować nową wersję gry to niech do mnie napisze na priv w celu minimalizacji wystąpienia błędów, uprzedzam że niedociągnięcia będą na pewno
Wszelkie błędy prosiłbym zgłaszać również na priv, żeby nie zaśmiecać forum
AI bitewne, na którym wszystko powinno działać o niebo lepiej:
https://drive.google.com/file/d/1l5N...ew?usp=sharing
Artyleria wali aż miło. Nikt nic nie porzuca.
Pograłem trochę na tej wersji do testów i naprawdę perełka, idzie się wciągnąć, dużo lepsza od poprzedniej. Wiadomo, że są niedociągnięcia ale cóż, nie ma rąk do pracy :P Mod to kolosalna praca :P A ta najnowsza wersja jeszcze niewydana oficjalnie to naprawdę parełka, a będzie jeszcze dopracowana :)
Inny system tworzenia floty i urealnione utrzymanie, mniejszy ruch jednostek na mapie wymagający większej analizy sytuacji i myślenia kilka ruchów do przodu, bo ciężko szybko odpowiedzieć na niespodziewane zagrożenie.
Zmniejszyłbym tylko odnawianie się możliwości rekrutacji nowych jednostek tak z 10 razy :D Bo jest ich tyle, że nigdy się nie wykrawimy nawet przy ciężkich bojach.
Jest ktoś chętny do pomocy tłumaczenia moda na angielski?
Mod jest rewelacyjny i czekałem na coś takiego jeszcze od czasu Pike & Musket od Cegoracha na Medieval I.
Niestety mam jeden problem, drugi raz rozpocząłem grę i drugi raz po zakończeniu tury nr 106 jest totalny crash i żadne kombinacje nie pomagają, ktoś dotarł do tej tury, jest w stanie to sprawdzić? Wysłać komuś save albo coś?
Pozdr.
PK