Niemcy potrzebowali stolicy gdyby Polacy zagrozili zabiciem całego rządu jeśli wojsko Niemeickie zaatakuje to Niemcy by sie poddali. A jak nie to i tak gdybysmy zajeli stolice Francja by sie moze do Niemcow przyczepila i UK tez :P
Wersja do druku
Niemcy potrzebowali stolicy gdyby Polacy zagrozili zabiciem całego rządu jeśli wojsko Niemeickie zaatakuje to Niemcy by sie poddali. A jak nie to i tak gdybysmy zajeli stolice Francja by sie moze do Niemcow przyczepila i UK tez :P
Hitler by spokojnie uciekł. A z armii polskiej by nic nie zostało.
Jak coś to nie chodziło mi o zdobycie Berlina :D bez przesady ;) , ale wydaje mi sie że trochę sił by musiał wycofać, dzięki czemu mogli byśmy się dłużej bronić :roll:
Znowu będzie, że dołuję - ale Armia Poznań miała naprzeciw siebie równe jej liczebnie siły siedzące na umocnieniach. Także dupa z tego...
:D w pełni się pod tym podpisuję :D kontratak w głąb terytorium Rzeszy z żaden sposób nie był ani nie byłby możliwy.Cytat:
Zamieszczone przez KWidziu
Jedyną opcją była Francja, tylko Oni by byli w stanie zaatakować i móc wygrać.
A jak waszym zdaniem wyglądałaby walka, gdyby nie doszło do porozumienia Hitlera ze Stalinem i Sowieci nie wkroczyliby do Polski?
Nie byłoby raczej żadnej walki.
W takim razie musiałoby dojść do demobilizacji armii (obniżenie kosztów jej utrzymania) albo innego kierunku ekspansji (Dania? Jugosławia?)Cytat:
Zamieszczone przez KWidziu
Nie mam pojęcia, wątpię by Hitler zmienił wszystkie plany w ciągu tygodni. Zmiana trochę by trwała. Możliwe, acz mało prawdopodobne, że zaatakowałby. Jednak uważam, że możliwe do realizacji wówczas zakupy broni u sowietów zmieniłyby trochę obraz kampanii letnio-jesiennej 1939 roku.Cytat:
W takim razie musiałoby dojść do demobilizacji armii (obniżenie kosztów jej utrzymania) albo innego kierunku ekspansji (Dania? Jugosławia?)