To jednak coś nie tak w genetyce ?
Wersja do druku
Instytucja małżeństwa i rodziny są piękne i wyjątkowe- nie powinno się ich sprowadzać do rynsztoka.Cytat:
Niech sobie mają te same prawa ale nie nazywają tego małżeństwem, z tego prostego powodu, że tradycja definiuje małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny. Oczywiście poza możliwością adopcji dzieci, ponieważ dzieci powinny posiadać dobry wzór, w rodzicach homoseksualnych wyrośnie homoseksualista, albo człowiek nienawidzący homoseksualistów. I w iednym i drugim przypadku nie za dobrze
Tak samo moge powiedziec, ze kolor moich włosów to wada genetyczna...Cytat:
Wychowania? Jak to sobie wyobrażasz? Heteroseksualni rodzice uczą swoje dziecko zachowań homoseksualnych? Gdyby to była kwestia powielania zachowań rodziców, to homoseksualizm by nie istniał.Cytat:
Zamieszczone przez Mateusz91
Tu ciekawostka, np. wśród flamingów zdarza sie, że dwie samice łączą się w parę i wychowują potomstwo. Ciekawe czy wiedzą, że to jest sprzeczne z naturą ;)Cytat:
Zamieszczone przez Mateusz91
W tym problem, że nie łatwo jest ustalić co jest "normalne" a co nie. No przecież jeszcze całkiem nie dawno "nienormalna" była myśl o prawach wyborczych dla kobiet.Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
A słyszałeś o chorobach genetycznych, oczywiście zastrzegam, że nie wiem czy homoseksualizm jest chorobą genetyczną, ale skoro twierdzisz, że to genetyka to pewnie coś w tym jest ;)Cytat:
Nie :D . Ale gdyby tak to mój przekaz stał by się bardziej czy mniej wiarygodny ?Cytat:
skoro już odnosimy się do takich przykładów- ciekawe czy uprawiają seks i jedna zapładnia drugą dla przetrwania gatunku. Nie? To podałeś głupi przykład.Cytat:
wśród flamingów zdarza sie, że dwie samice łączą się w parę i wychowują potomstwo. Ciekawe czy wiedzą, że to jest sprzeczne z naturą
Ps: a mojej koleżance pomaga wychowywać dziecko jej ciotka więc coś jest na rzeczy :lol:
Choroby, genetyczne itd, dąża do tego by sie rozprzestrzeniac na jak najwieksza liczbę osobnikow. Przynamniej wedlug pewnych teorii;) Homoseksualizm z zasady staje sie samobojem bo się nie przenosi z braku krzyżowania miedzy dwoma osbobnikami. Co to z choroba, ktora sama dązy do unicestwienia siebie?Cytat:
A słyszałeś o chorobach genetycznych, oczywiście zastrzegam, że nie wiem czy homoseksualizm jest chorobą genetyczną, ale skoro twierdzisz, że to genetyka to pewnie coś w tym jest
No tak. Niewątpliwie matka natura wyposażyła je w samoświadomość i silne dążenie do celu.Cytat:
Choroby, genetyczne itd, dąża do tego by sie rozprzestrzeniac na jak najwieksza liczbę osobnikow.
A tak na serio- tylko choroby wirusowe i bakteryjne mogą mieć wymienione przez Ciebie właściwości (przez dążenie do przetrwania własnego gatunku). Te genetyczne albo się objawią u potomstwa albo nie.
Bez obaw- będzie się rozprzestrzeniać- ma dużego sojusznika w postaci "nowoczesnych" trendów z Zachodu.Cytat:
Co to z choroba, ktora sama dązy do unicestwienia siebie?
No wiesz może nie tylko, pisałem, że mogę tylko przypuszczać, ale oczywiste dla mnie jest to, że dzieci uczą się przede wszystkim od swoich rodziców czy też "rodziców", również przez obserwacjeCytat:
Zamieszczone przez Baal-Melkart
To w innych gatunkach nie mogą zdarzać się odchylenia, ludzie nie są aż tak bardzo wyjątkowi ;)Cytat:
Może i tak. Ja napisałem, dlaczego jest to dla mnie nienormalne, oczywiście każdy ma swoją opinie. Ale to już dowodzi, że w najlepszym wypadku nie wiemy i wielu z nas np. ja ma uzasadnione wątpliwości czy jest to normalne, dlatego nie powinniśmy pozwalać na adopcje dzieci parą homoseksualnym, przy jednoczesnym poszanowaniu ich praw. Możliwe, że nigdy się nie dowiemy kto ma racje, ale możliwe, że w przyszłości badania rzucą nowe światło na ten temat. Jeśli okaże się, że jest to zachowanie normalne i co więcej stanie się to zachowanie akceptowalne społeczne, państwo powinno pozwolić na adopcję. Jeśli badania wykażą inaczej np. że jest to choroba genetyczna, w ramach możliwości powinnyśmy umożliwić homoseksualistą leczenie. Jak jest naprawdę czas pokarze.Cytat:
Czy takie choroby jak: zespół downa, Turnera, Klinefeltera itp. się rozprzestrzeniają ?Cytat: