Sorki że spytam. A grę masz oryginalną czy scrakowaną? :?:
Bo jeśli to oryginał to po co "spolszczona"Cytat:
Zamieszczone przez dydzio0614
Wersja do druku
Sorki że spytam. A grę masz oryginalną czy scrakowaną? :?:
Bo jeśli to oryginał to po co "spolszczona"Cytat:
Zamieszczone przez dydzio0614
oryginal angielski, wczesniej dzialalo dobrze, problem juz rozwiazany, gra sie wali z wlaczonym komunikatorem xfire
Moim pierwszym problemem była poprzednio nieszczęsna Galia, ale po formacie jakimś cudem wszystko teraz działa elegancko. Następny zgrzyt to bitwa gracza, efekt ten sam, wywala do pulpitu, gdy chcę wejść w ten tryb, by sprawdzić osiągi i możliwości poszczególnych elitarnych jednostek w starciu z powiedzmy dużą masą wieśniaków, właściwie tylko do tego mi ten tryb jest potrzebny. Powiadają, że nie można mieć wszystkiego, ale w tym wypadku to już jest śmieszne... Czy może to być wina spolszczenia? :roll:
W kampanii bitwy rozumiem, że działają?
Jak najbardziej, to samo z historycznymi bitwami itd, ale jeżeli nie custom battle to może mógłbym użyć edytora, jeżeli takowy w ogóle jest i rozgrywać sobie bitwy w charakterze historycznych?
Niestety, sprawdzałem, jak odpalić edytor i również nie działa, kończy się deportacją do pulpitu
Witam!
Niestety ale w moim przypadku to nie pomogło, napisałem te pliki i podczas zmieniania tury bądź kliknięcia w jakąś opcje w mieście wywala do systemu. Dodam że dzieje się to podczas roku 237 p.n.e. na 236 p.n.e. Ok do poprawki, po rozpoczęciu nowej kampanii również wywala, jakoś po 3/4 turach
Macie jeszcze jakieś pomysły ? Proszę o pomoc
mam to samo , nikt nie wiem jak to rozwiązac ?
Mam problem. Otóż mam teraz 129r p.n.e. i kiedy klikam, żeby się skończyła runda wyrzuca mnie do pulpitu i wyskakuje "Program Rome:Total War przestał działać". Wiece co mogę zrobić, żeby grać dalej? Mam ver. 1.5
zacznij od początku, RTW nie było bez błędne lub spróbuj doinstalować BI, one coś tam może poprawić.
Co do kilku ostatnich postów. Znaleźć plik historic_events.txt w katalogu z grą (chyba w folderze data podkatalog text). Otworzyć do edycji w notatniku, tak samo (lepiej) otworzyć w notatniku sejwa gry (tylko absolutnie nic w nim nie zmieniać - tylko oglądnąć!). Porównać sekcję "historic" .sav z tym, co macie w historic_events.txt. Dostosować tytuły w historic_events.txt (2 tytuły w 2 miejscach). Lepiej sprawdźcie dokładnie, ale (tak, z pamięci) trzeba zamienić carthage_clear_glass na through_a_glass_clearly i philosophy_banned na philosophy_is_foppish (rok 237 na pewno, 169 też, 129 może również).