orientujecie się może czy da się kupić ten dodatek inaczej niż przez steam ?
Wersja do druku
orientujecie się może czy da się kupić ten dodatek inaczej niż przez steam ?
Z tego co wiadomo po wakacjach będzie dopiero w wersji pudełkowej.
A skąd wiadomo? ;) Czy jednostki z tego dodatku będą do wykorzystania w multiplayerze? I jeszcze jedna sprawa - mam najzwyklejsza kartę Visa, dzięki której można wypłacać pieniądze z bankomatów i płacić w zwykłych sklepach, czy taka wystarczy żeby zapłacić za dodatek kupiony przez steam?
Grałem już na multi nową Hiszpanią, bezproblemowo. Co do Visy, analogicznie - posiadam taką samą i spokojnie ściągam DLC. :)
Czyzby dodatek Peninsular Campaign byl juz dostepny? Nie widze rooster'a nowych jednostek tylko...
Co do nowych jednostek jest tylko parę nowych dla Hiszpanii. Na potrzeby kampanii przemodelowano skiny wszystkich frakcji, Francuzi mają brązowe spodnie. Nie ma żadnych ułanów nadwiślańskich. W MP zmieniona kosmetycznie Hiszpania i do Francji doszła piechota szwajcarska (czyli to co już było). Nie wiem, czy nie ma polskiej wersji, czy c, ale muszę reinstalować grę, bo nie mam opisów jednostek, niektórych nazw, nazw nowych map i w ogóle mi się część gry zangielszczyła. Kampania mnie mało interesuje, ale wygląda na to, że Francją można wygrać ją w parę tur.
Edit: Już mi wszystko działa. Ułani Nadwiślańscy rzeczywiście są, ale to nie tyle nowa jednostka, co po prostu lansjerzy w innym mundurze (tych zwykłych w kampanii w ogóle nie ma). Francja ma jeszcze kontrpartyzantów (ale nie w MP - tutaj bez zmian prócz szwajcarskiej). Polecam tylko dla fanów Hiszpanii.
Faktycznie jak na płatny dodatek to strasznie ubogo...Popieram przedmówce-warto kupić jedynie dla Hiszpani.
Nawet po kampanii spodziewałem się czegoś więcej niż mocno okrojonej armii francuskiej, kosmetycznych zmian dla Anglii i jako takiej wyżerki dla hiszpańskich graczy (nie lubię ich, większość to nooby, zachowują się jak gówniarze i zwykle nie znają nawet podstaw angielskiego, za to myślą, że każdy zna hiszpański). Samych nowości kampanijnych nie sprawdzałem jeszcze, tak jak znaczenia taktycznego partyzantki. To chyba jednak za mało, jak na nie taki tani dodatek. Już bardziej mnie cieszy ten patch, który reperuje niektóre irytujące bugi i zmniejsza skuteczność haubic i unikornów.
Zagrałem sobie wczoraj chwilę w kampanię Anglikami, mają jednostki typu portugalska piechota (zwykła liniówka, tylko bez formacji czworoboku), ale... w trakcie bitwy gadali u mnie po polsku (pozostałe jednostki po angielsku)... Czy ktoś mógłby sprawdzić czy ma tak samo? Nie wiem czy to jakiś bug dodatku czy może coś mi się w plikach rozjechało.
Z góry dziękuję;)
A Scots Greys?! Łeee, to ja pieprzę ten 'dodatek'...