Ja bym raczej się skłaniał ku opcji, że CA oleje sprawę i AA dla DX9 nie będzie.Cytat:
Gdybać to sobie mogą, dopóki nie ma potwierdzonej informacji od CA wszytko jest możliwe.
Wersja do druku
Ja bym raczej się skłaniał ku opcji, że CA oleje sprawę i AA dla DX9 nie będzie.Cytat:
Gdybać to sobie mogą, dopóki nie ma potwierdzonej informacji od CA wszytko jest możliwe.
Trzeba pamiętając ze silnik S2 pochodzi jeszcze od ETW gdzie był AA przy 9. Przekonamy się 15.
Nie wiem czemu oceniasz możliwości gry po sprawdzeniu dema. Demo miało coś koło 1,5GB więc jest odchudzoną wersją i wywalili z niego wszystko co mogli. Pełna gra będzie miała pewnie z 10GB więc AA na pewno się znajdzie.Cytat:
Zamieszczone przez Black_Rider
Pełna wersja ma mieć 20GB więc AA się znajdzie nawet dla DX9.
Pelna wersja ma miec 20 GB
A demo ok. 5GB
Demo ma dokładnie 6112MB ale to nic nie zmienia jest to okrojona wersja.
Zciagnalem demo i gralem w kampanie, rozegralem tez dwie bitwy w kampanii. Wszystko mi chodzi na ultra, jedynie nie mam depth of field i nie mam tez cieni. Uwazam ze cienie nie sa potrzebne; trzeba byc chyba nie normalnym jezeli w ciagu bitwy sie przyglada jakims cieniom. W np. Napoleonie byly tez cienie. Wlaczylem i wylaczylem, jakos nie widzialem roznicy; moze jestem slepy :D . Ale tak to wszystko na ultra i dziala bardzo dobrze, nie ma spowolnien, tez przy przyblizeniu, wszystkie modele (natura, zolnierze, budynki) wygladaja bardzo ladnie.
I to wszystko na i5 760 @ 2.67 Ghz, 6 GB RAM i Geforce GT 220 (1 GB i DirectX 10.1, co tutaj nawet nie ma znaczenia i bede mial jeszcze lepsza grafike w pelnej grze poniewaz tam bedzie DirectX 10.1, a nie tylko 9.0.) Ale ale ale gram na rozdzielnosci 1280x1024. Taki mam ekran, na razie nie potrzebuje nowego lub lepszego. Zreszta ten review na tej niemieckej stronie, ktora podal Ensis, pisali ze rozdzielnosc nie poprawi ci grafiki bo probowali na 1600 cos tam x cos tam i potem na 1900 cos tam x cos tam... Nie znam na pamiec cyfer. No i nie bylo roznicy.
Rozdzielczość grafy nie poprawia ale jak masz duży monitor lub jak ja grasz na telewizorze to rozdzielczość musi być duża bo inaczej piksle zaczną się pojawiać. Poza tym monitor działa najlepiej w rozdzielczości natywnej więc twoja karta mysi ją uciągnąć.Cytat:
Zamieszczone przez KamilW
Jak nie widzisz różnicy w grafice z cieniami i bez, to faktycznie musisz być ślepy. Na GT 220 na ultra?! Komu te bajki.Cytat:
Zamieszczone przez KamilW
Ja mam Gt 240 z 512 mb pamieci i tez jade na ultra