Re: Jaka jest wasza ulubiona kampania ;)
Zdecydowanie Ameryk i Kryżowców. Tą pierwszą za zupełnie nowe realia walki (masowe wykorzystanie broni palnej, oraz jedna z moich ulubionych jednostek - dragoni), zaś drugą za świetny klimat i ciekawy okres (krucjaty, kwintesencja średniowiecza).
Brytyjska mi sie nieco "przejadła", choć przyznam,że kiedyś dużo w nią pykałem. Zaś Krzyżacka wydaje mi się nieco... dziwna (brak w historycznych Bitwy pod Grunwaldem :/ )
Moja ulubiona to Krzyżacka i Brytyjska. Danią dość łatwo się zarabia kasę, fajnie się gra Litwą od początku wojna z Zakonem i słabsze jednostki (na automacie zawsze z nimi przegrywam). W Brytyjskiej lubię tłuc Anglików, Walią :twisted:
Rzeczywiście Walia ma ciekawą sytuacje. Małe państewko ale można ta wparować do Anglii że się nie pozbierają. A tak w ogóle to Anglia ma najtrudniej.
Moja ulubiona to Krzyżowców (Egipt) oraz Brytyjska. Grałem Irlandią i fajnie wyzwolić się spod angielskiej okupacji.
Cytat:
Zamieszczone przez Lwie Serce
Rzeczywiście Walia ma ciekawą sytuacje. Małe państewko ale można ta wparować do Anglii że się nie pozbierają. A tak w ogóle to Anglia ma najtrudniej.
Anglia ma najłatwiej ;). Najszybciej można nią wygrać kampanie i przyjemnie się gra.
Cytat:
Zamieszczone przez seba225
Cytat:
Zamieszczone przez Lwie Serce
Anglia ma najłatwiej ;). Najszybciej można nią wygrać kampanie i przyjemnie się gra.
Dla takich graczy co mają choćby niewielkie doświadczenie Anglią gra się łatwo. Ale jest zewsząd otoczona, bunt baronów i duże terytorium sprawiają że trzeba lać wrogów których jest w jednej bitwie często po 2 czy 3 razy więcej. Ale to uatrakcyjnia rozgrywkę ;)
[quote=Lwie Serce]
Cytat:
Zamieszczone przez seba225
Cytat:
Zamieszczone przez "Lwie Serce":33160uf6
Dla takich graczy co mają choćby niewielkie doświadczenie Anglią gra się łatwo. Ale jest zewsząd otoczona, bunt baronów i duże terytorium sprawiają że trzeba lać wrogów których jest w jednej bitwie często po 2 czy 3 razy więcej. Ale to uatrakcyjnia rozgrywkę ;)[/quote:33160uf6]
Anglia ma najtrudniej :P AI w królestwach jest dalej głupiutkie ale ma wielkie bonusy, na najtrudniejszym chyba po jakieś 9000 florenów na ture, a jak kompowi zostanie mniej niż 3 czy 4 prowincje to dodatkowo też coś koło 10000. Grając Anglią mamy najwięcej wrogów, a każdy z osobna ma własny duży bonus więc jest najtrudniej :P Szczególnie na vh :P Bo już np. na normal gdzie bonusy są mniejsze Anglią jest pewno najłatwiej :P
Wybrałem Amerykańską, pomimo tego, że jest najgorzej dopracowana. Daje za to możliwość odpierania najazdów Europejczyków i karmienia nimi Słońca :twisted:. Przeszedłem ją najwięcej razy ze wszystkich (chyba każdym, poza Hiszpanami, a Majami i Aztekami to po 3-4 razy) i strasznie podoba mi się jej klimat.
Nam drugim miejscu dałbym Krzyżacką za klimat i ogólną przyjemność z gry (oraz możliwość wybicia, aż dwóch frakcji niemieckich :D).
Kampania Ameryk, a potem Brytyjska.
Zdecydowanie Krzyżacka, za klimat i ilość prowincji do podboju.
Kampania Krucjat jest u mnie na drugim miejscu, gdyż jest trochę za łatwo dla mnie.