Jakbyś czytał forum Lordz to byś dawno je znał:)
Wersja do druku
Jakbyś czytał forum Lordz to byś dawno je znał:)
Przecież piszę, że to tylko aktualizacja... Przypatrz się uważnie i zobaczysz, że niedawno im się port zmienił :P
Panowie dlaczego w 1.0 mam tylko zakładki z jednostkami w takich nacjach jak: Francja WB i Prusy? Kolejny problem po kilku godzinach gry chciałem wrócić do podstawki za każdym razem odpala mi mod ? pozdrawiam.
Z pierwszym problemem nie pomogę, za mało danych. Żaden błąd ci nie wyskakuje? Może reinstal pomoże?
A co do powrotu do podstawki, włącz launcher moda, znajdź przycisk restore vanill files i wciśnij go, nastepnie zamknij launcher i odpal Napoleona ze steama.
Reinstalka pomogła już mam wszystkie jednostki. Po drugim problemie też już nie ma śladu. Dziękuje bardzo za pomoc. Swoją drogą świetny ten mod. Pozdrawiam GL & HF
Witajcie!
1. Trudno znaleźć ostatnia wersje NTW III bo uploudy nie działają na forum, może ma ktoś podesłać? JA ściągnąłem jakąś wersję ze steama
2. Wszystko sie zainstalowało, odpalam menu NTW 3 wybieram bitwę albo kampania odpala sie NTW ale poza zmiana tapet nic sie nie dzieje:(
3. Czy to tylko wersja wieloosobowa?
Cod o pracy na NTW III to jako historyk zajmujący się to epoką chętnie podpowiem parę merytorycznych kwestii co do umundurowania XW. Co do piechoty najlepiej jest przyjąć mundury po reformie 1810 roku która ujednolicała barwę. Oczywiście z racji funduszów wiele oddziałów zostało przy swych dawnych mundurach, jednak ustalenie barwy wszystkich pułków przed reformą jest dziś nie możliwe z racji na małą bazę źródłową i brak zachowanych eksponatów. Jeśli jednak twórcom zależy na zróżnicowaniu pułków polecam ilustracje niejakiego Kosińskiego datowaną 1810 rok która przedstawia grenadierów i woltyżerów wszystkich pułków XW i odstępstwa barwy względem reformy. Ponadto co do reszty wojska polecam album Sylwestra Zielińskiego który powstał na zlecenie Ks. Józefa Poniatowskiego. Z chęcią odpowiem na wszystkie pytania uwagi. W załączniku Kosiński
http://imageshack.us/f/188/kosinskijxwpiechotapp11.jpg/
http://imageshack.us/f/402/kosinskijxwpiechotapp11.jpg/
Istnieje opcja ""EDYTUJ". Posty połączone, Ensis.
Źródeł odnośnie umundurowania mamy sporo problem jest przekonaniem ekipy odpowiedzialnej za tworzenie modyfikacji do wnikliwszej pracy nad wojskiem Księstwa. Po wydaniu nowej wersji będziemy się zastanawiać się co można poprawić w umundurowaniu. Planujemy wykonać własny mały dodatek do ntw3 z jeszcze bardziej uhistorycznionym umundurowaniem w stosunku do tego, które znajdzie się w wersji 2 modyfikacji. Obecnie priorytetem jest dla mnie Raszyn: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=493791
Przydałyby się:
- szczegółowe informacje o umundurowaniu polskiej, saskiej i austriackiej kawalerii w tej bitwie
- o kolejności pojawiania się wojsk austriackich na polu bitwy - potrzebne do opracowania systemu posiłków, odwodów
- informacje o terenie i rozmieszczeniu jednostek. Sporo już informacji zebrałem ale zawsze jakieś nowe się przydadzą.
Przejrzyj temat do którego prowadzi przytoczony powyżej link.
----------
Generalnie ntw3 jest ukierunkowane na tryb wieloosobowy.
FBI zlikwidowało megaupload tam były pliki. Autorzy moda nie chcą wrzucać ponownie wersji pierwszej ponieważ w krótkim okresie czasu (być może za kilka dni) wydana zostanie wersja druga. Na forum thelordz lub twcenter może są jakieś linki pozwalające pobrać wersje pierwszą poprzez programy p2p.
Mod jest genialny, ale męczy mnie już ta trąbka odzywająca się za każdym razem gdy przemieszczam sztab no i werble przy marszu piechoty, trochę to jednak uciążliwe na dłóższą metę. Wie ktoś może jak pozbyć się tych dźwięków, najlepiej byłoby chyba powrócić do tych z vanili. Wie ktoś jak to zrobić?
Można ale nie wiem czy warto bo niedługo ma ukazać się nowa wersja modyfikacji.
Edytuj pliki:
NTW3_Fx1
NTW3_Fx2
za pomocą PFM. Szczegółowe informacje znajdziesz na forum twcenter.