mko15 wolna Wenecja hasło ma Knecht
Wersja do druku
mko15 wolna Wenecja hasło ma Knecht
To jest na podstawkę? To mogę wziąć :)
Przyślij mi hasło na PW/GG Knecht
Muszę powiedzieć że pierwszy raz mi się zdarzyło żeby tylko 1 ko była do wzięcia, łał.
Jak ktos chce sobie dokonczyc upadajace panstwo to wolne biz w BC 13 ;)
Niestety muszę oddać moje państwa w 2 ko bo mody mi działać przestały i mam errory przy próbie włączenia. Tak więc:
1) Iberia 1(na modzie 1143)- Portugalia, wojna z Maurami i sojusz z Kastylią, bardzo fajnie się gra
2) wko XXIX(na modzie wwmwe)- Szkocja, sojusz z Agilą, wojna w Iberii, sytuacja raczej dobra, sam zagrałem jedną turę bo to moje zastępstwo też było.
Przykro mi, że rezygnuję ale dziwna sprawa. Po hasło na gg, w wko na razie anglik robi tury to nie ma problemu a w Iberii jak się nie znajdzie w jakiś tydzień zastępstwo to będę musiał dać hasło Kastylii.
Nie - "Sojusz z Anglią" - tylko "Unia z Anglią" - nierozerwalna.
Nie ma takiego czegoś jak nierozerwalna unia czy sojusz. To tylko umowa między graczami, a MG obowiązuje regulamin.
Jest. Ja się z Bohunem umówiłem, to że go skasowaliście to nie moja wina. To że w swojej wielkiej wspaniałomyślności nie wpisaliście czegoś takiego jak ewentualna nierozerwalna umowa czy unia do regulaminu, nie znaczy, że jest zakazane. Ja z Bohunem zawarliśmy między krajami taką oto umowę, i wara komu do tego.
Aha, i następna sprawa:
A więc teraz chyba oczywistym jest że przejmę Szkocję we władanie, czyż nie?Cytat:
Po dyskusji w gronie opiekunów tego działu doszliśmy do wniosku, że należy wprowadzić nową zasadę do regulaminu. Sama zasada nie jest tak na prawdę aż tak nowa, bo przyjął się zwyczaj przestrzegania jej bez żadnych zapisów. Żeby jednak uniknąć nieporozumień, należy na stałe dodać ją do regulaminu. A więc ad rem:
W przypadku wolnej nacji w KO, może ją przejąć obecny jej sojusznik, bądz inny gracz danej kampanii. Zakazuje się w takim wypadku wypowiadania wojen i podejmowania akcji godzących w inne państwa. Można prowadzić jedynie wojny już trwające oraz nowe, w przypadku gdy zostaniemy zaatakowani.
Jest między tobą, a Bohunem oraz jeżeli nowy gracz się zgodzi ;) Jeżeli nie chce, to może zerwać takie porozumienie. W grze obowiązuje regulamin, a on przewiduje tylko dwie opcje, obie zrywalne. Także nowy gracz może sobie zdecydować, chyba że MG inaczej zarządzi ;)
Nawet nie wracaj do tego tematu. Prędzej sam zagram Szkocją niż Ci ją oddam.