Re: Polish Kingdom Mod - nowe i poprawione jednostki Polski
Witam jestem calkiem nowy na forum ale w samego Medievala gram juz od jakichs 4 dobrych lat i w dalszym ciagu jestem nim zachwycony. Jezeli jest taka mozliwosc to przylaczam sie do prosby o udostepnienie aktualizacji moda Polish Kingdom na podstawke poki co rozegralem na nim pare tur ale jednostki sa zachwycajace az przyjemniej sie wraca do tej gry. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow.
Cytat:
Zamieszczone przez Tomash_GDA
Witam jestem calkiem nowy na forum ale w samego Medievala gram juz od jakichs 4 dobrych lat i w dalszym ciagu jestem nim zachwycony. Jezeli jest taka mozliwosc to przylaczam sie do prosby o udostepnienie aktualizacji moda Polish Kingdom na podstawke poki co rozegralem na nim pare tur ale jednostki sa zachwycajace az przyjemniej sie wraca do tej gry. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow.
Witam. Linki są w pierwszym poście na stronie nr 1 Aramegil - twórca tego moda wstawił je niedawno i to w wersji 1.04, znaczy nie trzeba potem wgrywać żadnych patchy. Pozdrawiam.
Dzięki Araven. Czytanie ze zrozumieniem u mnie kuleje - jak wół jest napisane 1.04 w linkach:)
Czy ten mod będzie miał swoje dalsze wersje?
Niestety na razie takowych nie przewiduję :/ . Być może spróbuję udoskonalić go na wakacjach, ale będą to raczej tylko pewne zmiany w rooster'ach Polski i innych frakcji, bez ingerencji w mapę kampanii, czy różnorakie animacje/skrypty/komputerowe AI. Obecnie problemem jest dla mnie brak czasu i szwankujący komputer, ale może coś się w tym temacie zmieni za 3 miesiące ;) .
Pozdrawiam
Szkoda, że nic nie pozmieniasz w mapie kampanii, bo skoro to Polish Kingdom Mod, to przydałoby się edytować całą Polskę :) Moja propozycja jest taka:
Spróbuj pododawać nowe prowincje dla Polski, mianowicie żeby np. Małopolska dzieliła się na Ziemię Sandomierską, Ziemię Krakowską, Ziemię Stężycką, Ziemie Łukowską itp. Pozdrawiam, Xavart :)
Cytat:
Zamieszczone przez Xavart
Szkoda, że nic nie pozmieniasz w mapie kampanii, bo skoro to Polish Kingdom Mod, to przydałoby się edytować całą Polskę :) Moja propozycja jest taka:
Spróbuj pododawać nowe prowincje dla Polski, mianowicie żeby np. Małopolska dzieliła się na Ziemię Sandomierską, Ziemię Krakowską, Ziemię Stężycką, Ziemie Łukowską itp. Pozdrawiam, Xavart :)
Całkiem niezły pomysł, ale ten przedrostek "ziemie" można by usunąć i dać same regiony lub miasta ;)
A dało by się jeszcze bardziej "podrasować" konnicę ? :)
Moją drugą propozycją jest dodanie jednostki "Kawaleria Braci dobrzyńskich" lub "Rycerstwo braci dobrzyńskich)
Kawalerzysta Braci dobrzyńskich:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...brzy%C5%84.jpg
Jak wspominałeś, Polska ma już wystarczająco kawalerii, ale brakuje jej lekkiej jazdy. Wiec prosiłbym o dodanie tych Konnych Braci dobrzyńskich jako lekka jazda
Wrzuci ktoś atktywny link, który nie wymaga konta premium.