dacie grać w hot-seat na tym modzie?
Wersja do druku
dacie grać w hot-seat na tym modzie?
Jak by to na /b/ powiedzieli: Can I has a question?
Obecnie mam zainstalowanego Medievala II + Kingdoms z modem Third Age TW w najnowszej wersji. A pytanie brzmi: czy mogę równocześnie mieć zainstalowane 2 mody? W tym wypadku tym drugim byłby S.S. A jeśli nie, to czy wystarczy poprzedniego moda usunąć, czy musiałbym reinstalować całego 'Medka'?
@Przemysł II
Dzięki wielkie.
ja mam na dysku oba i jeszcze kilka i nie gryzą się u mnie, więc możesz spokojnie go zainstalować (te mody mają osobne pliki przez co nie wariują)Cytat:
Zamieszczone przez Huzi
Dokładnie również miałem te dwa mody na twardzielu i oba działały bez zarzutów. Choć nie należy przesadzać z modami bo przy którymś z kolei może się zacząć ciąć wszystko Jak to w życiu z umiarem... ;)
Przepraszam bardzo, ale nie można mówić, że Ruś Nowogrodzka to Księstwo Moskiewskie. Pod Nowogród bardziej podpinałbym Białorusinów, Litwinów i Waregów, jeśli chodzi o nacje. A jeśli chodzi o samo państwo, to najpierw była Ruś Nowogrodzka, potem Oleg do ziemi kijowskiej przyłączył ziemię nowogrodzką (niektórzy twierdzą, że odwrotnie) i powstała Ruś Kijowska, potem podczas rozbicia dzielnicowego znów zaistniała Ruś Nowogrodzka, a potem Księstwo Moskiewskie dokonało aneksji zmęczonej wojną z Rusią Kijowską Rusi Nowogrodzkiej. Nie można jednak mówić, że Ruś Nowogrodzka przekształciła się w Księstwo Moskiewskie, bo to tak, jakby powiedzieć, że ludy pruskie przekształciły się w Państwo Zakonu Krzyżackiego, a już na pewno nie można powiedzieć, że Ruś Nowogrodzka to Księstwo Moskiewskie.Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
Tak poza tym, chciałbym dodać, że Księstwo Moskiewskie nigdy nie osiągnęło świetności Rusi Kijowskiej i Nowogrodzkiej, ponadto okres jego panowania (w średniowieczu) był o wiele krótszy od okresu panowania Rusi Kijowskiej, więc uważam za wielki błąd przyjmowanie Księstwa Moskiewskiego, jako to "główne" państwo na tamtych terenach w średniowieczu. Prawdę mówią Księstwo Moskiewskie przetrwało najazd tatarski właśnie dlatego, że było słabe, nie liczyło się.
Co do samej gry, chciałbym zauważyć, że wojska nowogrodzkie mają zbroje typowe dla ziem nowogrodzkich, a nie moskiewskich (w moskiewskich bardzo popularna była lekka piechota poubierana w same przeszywanice) ponadto zauważyłem też hełmy z ziem kijowskich, więc absolutnie nie możemy powiedzieć, że są to wojska moskiewskie.
Jeśli ktoś ma inne zdanie, proszę dyskutować.
Nie jestem pewny czy było podawane, ale od przybytku głowa nie będzie boleć.
Hotseat - Late Era.
http://www.mediafire.com/?w1jozgamdkz
Jeśli ktoś chce sobie pograć na multi od 1220 roku to zdecydowanie polecam. Nie jestem pewny czy zmieniałem, ale dla mnie na 0.5 w turach jest idealnie.
PS/ Dobrze znów do Was wrócić. ;)
Wgrałem moda najpierw part I potem II, gra się włącza wszytko pięknie chodzę po menu,oglądam i mnie wywala:( tak samo jest na 6.1.
Mam Królestwa 1.5, inne mody działają (np: TA). Reinstalowałem już dwa razy i nic nie pomogło:(
Jedyna rada to jak najszybciej wejść to gry. Mapa kampanii, bitwa tam na razie mnie nie wywaliło, dziwna sprawa, ale jak rozwiązać problem wywalania z menu?
Ok teraz czas na moje pytanie... Wiem ze juz ono padalo, ale niestety brak czasu nie pozwala mi przekopac calego forum za odpowiedzia, tak wiec licze na wasze dobre intencje:P Wiem ze w SS AI dostaje co ture 500 Florenow za kazde miasto jakie posiada... Gdzie(W jakim pliku) znajduje sie wzmianka o tym? Chcialbym to odpowiednio zedytowac by taki przywilej uzyskali rowniez "Zywi" gracze gdyz tworze calkiem fajny projekt no i wszystko wskazuje na to ze bede gral na Hotseacie Wszystkimi Frakcjami :P Bedzie to moja wizja Europy z ktorej stworze AAR. Kosztuje to mnostwo czasu gdyz jedna ture 22 frakcjami wykonuje sie 40 minut tak wiec chcialbym by wszystko toczylo sie odrobine szybciej a kodow nigdy nie uzywalem i nie mam zamiaru ;)
No SS wywala czasami z menu do pulpitu zwłaszcza na patchu 6.1 zależy jaką frakcję wybierzesz jako pierwszą mniej tego typu problemów jest na patchu 6.2 spróbuj ją dograć i sprawdź wtedy czy cie wywala. ;)Cytat:
Jedyna rada to jak najszybciej wejść to gry. Mapa kampanii, bitwa tam na razie mnie nie wywaliło, dziwna sprawa, ale jak rozwiązać problem wywalania z menu?
Witam.
Potwornie skacze mi mapa. Zgaduję, że powodem tego są nowe, bardzo szczegółowe modele wozów i stateczków handlowych, drzew itp. Czy jest jakiś sposób, żeby przywrócić stare, proste modele z oryginalnej mapy ? Albo w jakiś sposób upłynnić przesuw mapy ?
Z góry dzięki za wszelką pomoc.