Ja też chętnie zobaczyłbym Czechów, są bardzo zaniedbywani przez modderów medka ;)
Wersja do druku
Ja też chętnie zobaczyłbym Czechów, są bardzo zaniedbywani przez modderów medka ;)
1. Czesi
2. Zakon Krzyżacki
Był to frakcje które znaczyły dużo na arenie europejskiej, szczególnie zakon .
Co do czechów można by wziaść im niektóre jednostki Polski i Niemiec z Bellum Crucis oraz dodać Czeskich mieczników (bodajże WWMWE).
Zakon liczył się w Europie środkowo-wschodniej, dla Cesarstwa byłtylko punktem zaczepienia wpływów i potencjalnym sojusznikiem przeciwko państwowości polskiej a potem polsko-litewskiej. Sprawę czeską popieram, tworzenie czegokolwiek o średniowieczu bez ukazania Czechów, jest spłycaniem gry.
Ok, no więc Czechy, Kipczacy i Zakon to jak dobrze liczę daje 31 nacji czyli maksimum.
PS
dalej poszukuję kogoś od ikonek do pomocy, całą resztę robię sam, ale ikonki dla mnie to masakra.
Wybaczcie, że podbijam, ale uaktualniłem pierwszy post o obiecany patch.
http://www.gamefront.com/files/22003005/data.zip
Rozpakować i zawartość katalogu data skopiować do mxl\data\
Mógłbyś napisać, co ten patch poprawia?
Patch poprawia błąd powodujący wyświetlanie się czarnych kwadratów zamiast sprite'ów przy większym oddaleniu kamery od pola bitwy oraz uzupełnia ikonki i unit cardy dla kilku nacji m in Serbii oraz rebelii.
Z nowych frakcji zdecydowanie Czechy, zdecydowanie ich brakuje a są w tym okresie ciekawą frakcją.
Zakon to średni pomysł. Jeżeli mod się dzieje 1100-1350 to nie widzę na mapie świata miejsca, gzie mieli by startować. Zresztą powstali w 1190, a w Prusach od 1226, więc ich wciskanie byłoby nieco sztuczne.
Bardziej widziałbym Irlandię.
Ale zrobisz jak będziesz chciał
Zakon będzie emergency faction podobnie jak obecnie mongołowie. Czyli nie grywalny pokazujący się przy określonej dacie. Problem jest tutaj nieco inny, ponieważ w modzie nie ma prowincji Prusy :) Dlatego musiałbym dodać jakieś miasto np Królewiec lub Malbork jednak ma się to średnie z historycznością (vide Malbork) co w sumie średnio mi przeszkadza, za to nie bardzo odpowiada mi dodawanie kolejnej prowincji Polsce, która i tak jest dość spora.
Skoro tak bardzo CI to przeszkadza, to proponuję wprowadzić coś na zasadzie ograniczenia przyrostu ludności lub zysków z prowincji.