-
Re: Broken Crescent
W kazdym razie warto zebyś uwzglednił wudang_clown ze mój post nie był z gatunku tych które mogłyby budzic lawine ataków pod adresem mojej wypowiedzi u ludzi zupełónie bezstronnych co juz mogłoby byc dla Ciebie jakąś wskazówką. Dałem celowo tego moda niezwiązanego pod zadnnym innym wzgledem z Broken Crescent jako przykład własnie dlatego ze tez obiło mi sie o uszy ze istnieją zwiazki autorskie. Mówie o własnych odczuciach estetycznych NIE CZEPIAJĄC SIE jakości tekstur z Broken Crescent. Mówie tylko coś w stylu "mi podobają sie lepiej te rycerzyki z podstawki" - czy to jest templariusz, joannita czy krzyzak, niemal zawsze moj gust kiedy bede rozpatrywał osobno i obiektywnie przed sobą, estetycznie jako ładniejszy model (z pominieciem historycznosci) wskaze ten z podstawki. To dobry mod i ogólnie chyba dobrze wykonany. "Nie mój typ" powiedzmy. A że swoją wypowiedź upstrzyłem prymitywną metaforą jak dziki nos kolczykiem to juz taka uroda mojego gadania ;)
-
Hejka, przejąłem w KO 15 Kipczaków i chce dowiedzieć się coś o "evencie" dla nich o którym różni w różnych miejscach mówią...
Ktoś wie coś o tym??
W której turze ono się odbywa??
Skąd przychodzi owo wsparcie??
-
Chodzi o event nazwany w skrypcie "Call of the Horde". Po zdobyciu następujących miejscowości: Belgorod, Kiev, Saqsin, Samander, Caffa, Aqmesqit, Ryazan, Kursk - gracz otrzymuje znaczne posiłki. Tura nie ma znaczenia, musi być każda, byle nie pierwsza. ;)
-
ok, ok już odkryłem zależność, dzięki:)
-
Witam a ja mam taki problem.. po II lu III turze wywala mnie do windowsa :( obojętnie jaką nacją gram. Spatchowana wersja moda do 2.02 nie pomogła, reinstalka nie pomogła co robić?
-
U mnie takowy kłopot przy wersji 2.02 ze spolszczeniem http://img638.imageshack.us/i/beztytuunhm.jpg/
Co mogę zrobić???Wcześniej miałem na medku (podstawce) mod o renesansie ale go kasowałem.
Od razu instalowałem ze spolszczeniem bez sprawdzania.
-
Panowie, sorryusze za późną odpowiedź.
@franekh
Polecam najnowszy instalator BC 2.02 - wszystko jest w jednej paczce, która bezproblemowo ląduje w folderze głównym M2TW. Nie wiem czy już go używałeś, czy też nie, nie wiem, którą wersję patchowałeś, w każdym razie - możliwy jest błąd w instalacji. W takim razie proponuję ściągnięcie najnowszego instalatora BC i reinstal moda. Niestety, TWC padło w piątek i do tej pory nie powstało, administratorzy pracują nad naprawieniem serwera, nie wiadomo, ile czasu im to zajmie...
@Mafarus
Czy używałeś wcześniej z powodzeniem wersji bez spolszczenia, czy po prostu zainstalowałeś wszystko od razu?
Panowie, zapis loga bardzo by mi pomógł w ustaleniu przyczyn tych crashów.
-
Pograłem sobie frakcją która zastępuje Azteków i już wiem czemu nie są grywalni. Czemu ta druga różowa dynastia Radżputów nie ma takich silnych jednostek jak ta chodzi zwłaszcza o najsilniejszą piechotę jest to jakoś związane z historią? Czy w następnej wersji będzie poprawiona reputacja bo teraz automatycznie schodzi do poziomu nikczemny i nic się nie da z tym zrobić.
-
-
Mając w pamięci jak niegdyś zagrywałem się w świetnego starego BC, ściągnąłem wersje 2.02. Wszystko pięknie tylko te mordy generałów porażające tandetą odstraszają... Jak przywrócić "oryginalne" twarze generałów? (pomijając Saladyna czy Baldwina IV, bo akurat te są fajnie zrobione)