No nic.... czekając na EB II wypada mi dzisiaj wieczorem to ściągnąć i zobaczyć jak Włochom wyszedł ten mod:)
Wersja do druku
No nic.... czekając na EB II wypada mi dzisiaj wieczorem to ściągnąć i zobaczyć jak Włochom wyszedł ten mod:)
Jednostki są super, tylko niepodoba mi sie falanga, ma ona wygląd muru włóczni z podstawowego medka, mogli by dogadac sie z teamem EB, oni z tego co pamietam maja zrobiona nowa animacje falangi.
Ktoś próbował tych opcji?Cytat:
Zamieszczone przez misiek1205
http://img51.imageshack.us/img51/2739/q88l.jpg
Dotyczy to Rzymian, czy też może i falangi? Nowe animacje falangi? Na tym silniku gry, jak wyjdzie to uwierzę :D
edit:
Nim ktoś zacznie grać, warto zerknąć do poradnika- instrukcji, Włosi tak już mają ;) podobnie jak w rozreklamowanym Bellum Crucis 6.3 jest wybór kampanii, obarczonych duża ilością ciekawych skryptów, oczywiście, komp musi być mocny :mrgreen:
Tutaj warto zajrzeć
http://img577.imageshack.us/img577/4464/7r0w.jpg
Pograłem trochę w DBM i kilka pierwszych spostrzeżeń. Mod pod względem grafiki nie należy do czołówki. Jednostki na mój gust są mocno przeciętne. To w EB1 i RS2 były już o niebo bardziej dopracowane modele. W tym aspekcie DBM zdecydowanie zostaje w tyle za tym, co możemy obejrzeć filmikach promocyjnych Europy Barbarorum 2.
Mapa kampanii wydaje się być ok. Oczywiście można się spierać o rozłożenie prowincji, ale to już kwestie mocno subiektywne. Dobór frakcji, którymi możemy grać w modzie jest ciekawy. Norikum, państwo Aksum czy plemię Garamantów, to powiew świeżości dla tych, którzy znudzili się grą wielkimi mocarstwami ówczesnego świata. Choć z drugiej strony, czy nie było ważniejszych państw w tamtym czasie niż wcześniej wymienione?
Początek kampanii jest raczej łatwy (nie wiem jak później), gram Macedonią i bardzo łatwo podbijam okoliczne rebelie albowiem garnizony w buntowniczych miastach są bardzo słabe.
Ekonomię trudno mi na razie ocenić, ale jeżeli za splądrowanie Aten dostajemy 20 tys. to raczej nie trzeba się zbytnio martwić o brak kasy.
Ogólnie póki co jestem zawiedziony. Widziałem dużo filmików promujących DBM i wiedziałem, że pod względem graficznym mod mnie nie zadowoli, ale spodziewałem się, że może kampania będzie wciągająca. Niestety jak na razie wieje nudą. Przeciwnicy są słabi i pasywni. Łatwo się rozbudować i już na samym początku można "ustawić" całą kampanię. Brakuje mi wyzwań, tego niepokoju, że nie ma kasy a wrogowie nacierają.
Podobno komputer jest zaskryptowany, by atakować po 30 turze, więc daj mu jeszcze szansę. ;)
Włosi często tak robią w swoich modach. W Bellum Crucis 6.3 też jest nieagresja do 30 tury, a potem totalwar zwłaszcza na VH.
Potwierdzam.Grałem sobie na medium bo nie chciałem wyzwań i byłem Imperium... do 30 tury bo potem Z 13 prowincji zostały mi 4 na rzecz rzymian i Macedończyków ,których wcześniej ostro "sklepałem",a przynajmniej tak myślałem :).Jakby co grałem na light bo mój komp nie zdzierżyłby medium,co tu mówić o full.
Poczekaj trochę, też myślałem ze to idiotyczne ze nikt mnie nie atakuje i w sumie spokojnie się rozwijam, aż w pewnym momencie zaatakowali mnie Ptolemeusze, Trakowie i Ormianie, do tego Baktrianie też się do tego szykują, prowincje zaczeły się buntować a finanse siadać, nie jest łatwo odpierać wszystkie ataki falangą, mocno zresztą średniej jakości zwłaszcza w porównaniu do tej z EB. Jest co robić. Swoją drogą przyjrzał się ktoś wspominanym Trakom? Ich lekka piechota jest chyba lepsza niż wszystko czym dysponujeCytat:
Poliorketes
Znając Włochów to ten mod wcale nie musi być przekąską przed Europa Barbarorum II, wręcz może być bardziej wciągający i gorszy co najwyżej pod względem jakości jednostek itd ;)
I tutaj masz co poniekąd rację, ja nie narzekam. Jednak znowu wróciłem do ulubionej nacji i próbuję przynajmniej wskrzesić zdobycze mojego "idola" ;) Jednak po początkowym spokoju, chwała za to twórcom moda, nie ma póki co powtórek z historii, czyli Granika, Issos itp... :(Cytat:
Zamieszczone przez Piter
---
Hmmmm...jednostki, fakt są średnie, ale zrobione od podstaw!..ale znam gorzej porobione modele gdzie indziej i ludzie zagrywają się, i jest dobrze :mrgreen: