hmm, a który poziom targowiska trza mieć? bo nie mogę rekrutować w żadnym mieście. Jak usunę ten plik save będzie mi działał?
Wersja do druku
hmm, a który poziom targowiska trza mieć? bo nie mogę rekrutować w żadnym mieście. Jak usunę ten plik save będzie mi działał?
Jakoś trzeci lub czwarty. Najlepiej zrób sobie kopię zapasową tamtego pliku, to wtedy po jego przywróceniu save będzie działać :)
To zmienia postać rzeczy. Posprawdzam czy w ogóle w którymś mieście jest taki poziom targowiska. W każdym razie dzięki, bu już myślałem, że coś nie takCytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Znowu post pod postem, ale skoro nikt nie pisze :p
- sporo jeszcze wymaga spolszczenia, ale to pewnie wecie (nazwy jednostek i typy woja (light infranty, missle, heavy infratry itp) -to mnie najbardziej "boli")
- parę razy mnie wywaliło: przy zmianie tury, przy wczytywaniu oblężenia z Kipczakami, po wczytaniu gry ruszało dalej
- grafiki dla okrętów wschodnich frakcji (co przyuważyłem: Serbii, Bułgarii, Kipczaków, Rusi) - zamiast okrętów jest ludzik z nożem
- zgłaszane wcześniej różowe pole zamiast "fajcaty" we wschodnich frakcjach i gębuchny Azteków u Litwinów :)
- w trakcie bitwy, w tym kółeczku po prawej stronie gdzie zawsze jest herb grając Bułgarią jest puste pole.
Jakby się wszystko udało wyprowadzić na polski było by cacy, ale zdaję sobie sprawę, że to ogrom pracy.
Fajnie by było też pozmieniać niektóre herby, ale to penie wiąże się z duża zmianą grafik dla woja (Dania - trzy lwy niebieskie na zółtym polu), Serbia (tzw. krzyż serbski), Bizancjum (flaga cesarstwa: http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Fl...us_Emperor.svg lub godło http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Pa...asty-Eagle.svg) i nazwę Bizancjum na np. Cesarstwo Wschodniorzymskie, Albo nawet Cesarstwo Rzymskie (jak sami się określali). Bizancjum to współczesna nazwa (nadana przez historyków), a nie historyczna.
Niestety sprawa wygląda tak, że skoro Kruk już nie moduje to niestety nie widzę póki co szans na wydanie jeszcze jakiejkolwiek wersji MXL w przyszłości. Ja sam znam się tylko na niewielu rzeczach, a czasu też brak. Do tego wiele błędów wyszło z powodu użycia geomoda, czyli sporo z bugów można by było usunąć dopiero robiąc całego moda od podstaw, przykładowo takie menu próbowałem przerobić dziesiątki razy, ale geomod zawsze wszystko rozwalał, to samo różowe portrety generałów itd. Brak herbu w bitwie też mnie irytuje, bo nie da się u wszystkich podświetlić wojska, ale też nie wiem jak to naprawić.
Frakcjom, które wspomniałeś sam pozmieniałem już herby u siebie, ale wyszlo to tragicznie, więc nigdy tej zmiany nie wydałem ;P Same herby dobrałem dobrze, ale strasznie oddstawały od reszty stylem.
Kruku już nie moduje??? Szkoda, mod jest bardzo dobry, a mógł być jeszcze lepszy.
Ostatnio mnie dość często wywala przy wczytywaniu bitew. (często to pojęcie względne - tak co 7-8 bitew)
Gram Bułgarią mam wojnę z Nowogrodem. Zaawansowana kampania - ok 1292 roku w tym momencie. Wiem, że na 100% mnie wywali jak będzie przemowa gienka przed bitwą, więc muszę od razu naciskać start deployed, ale i tak potrafi wywalić.
Czasem denerwuje, bo zdarza się, że mam ze 3 ataki Nowogrodu na turę i bitwy trwające po 0,5 godziny więc jak wywali przy wczytywaniu 3, to trochę boli.
Pojawiło się to w wojnach na Wschodzie: z Kipczakami i teraz z Nowogrodem, wcześniej walcząc z Węgrami, Serbią bądź Cesarstwem Wschodniorzymskim nigdy mnie nie wywaliło.
Po wczytaniu sejwa rusza dalej.
W czasie przewijania się tury można zapisywać grę, więc możesz zapisać po każdej bitwie.
Oo, nie wiedziałem. DziękiCytat:
Zamieszczone przez Piter
Powiedz mi pokazali sie mongołowie ?Cytat:
Zamieszczone przez Grost
Jak z balansem nacji ? Atakują ? Czy jednostki w ramach jednej nacji pasują do siebie nie odstają za bardzo ?
Dzięki za zgłoszone uwagi. Postaram się z nimi coś zrobić. Niestety nie wszystko leży w moich kompetencjach. :) Co do CTD to nie mam pojęcia czym jest to powodowane, zwłaszcza, że po wczytaniu save na ogół idzie dalej. Ot chyba taki urok medka.
Grafiki 2D raczej nie będą zmieniane z dość błahej przyczyny, po prostu nie mam talentu do tego i te wykonane przeze mnie znacznie odbiegają od pozostałych więc co najwyżej mógłbym skądś zapożyczyć chyba, że znalazła by się osoba, które by się tego podjęła. Bardzo by mi zależało na osobie chcącej pomóc z unit cardami i ikonkami.
Menu raczej też tak zostanie, co prawda coś tam mógłbym poprawić, ale z tym jest dużo roboty, a specjalnie w grze nie przeszkadza. Korzystam z tego szablonu ponieważ oprócz widocznych wad ma dość sporo zalet. Np w custom battle są do wyboru wszystkie nacje i nie wywala gry na ekranie wyboru nacji (w tym medkowym po kliknięciu w bodajże 4 nacje mamy CTD). Więc to też zostanie.
Okręty, facjaty Azteków, brak sztandaru w bitwie i "różowy kwadrat" postaram się poprawić.
Nie wiem jak u was, ale u mnie jest bardzo mało buntowników. Nie bardzo wiem dlaczego :) Chyba wpływa na to na ogół wysoki poziom zadowolenia w prowincji, postaram się przy użyciu budynków bardziej na to wpłynąć, od teraz zanim ktoś postawi kopalnie to poważnie się zastanowi. Postaram sie również nieco oskryptować moda, ale tak by nie wpłynęło to na długość tury. Tutaj, też przydała by sie pomoc :)
Dzięki za wszystkie uwagi i proszę o kolejne.