Informacja z oficjalnej strony Roma 2 na Facebooku
Cytat:
So what faction are you all looking forward to playing the most? I hope to play The Kingdom of Macedon.
Czyżby? :)
Wersja do druku
Informacja z oficjalnej strony Roma 2 na Facebooku
Cytat:
So what faction are you all looking forward to playing the most? I hope to play The Kingdom of Macedon.
Czyżby? :)
Tamta to nie oficjalna strona. To strona fanów. :) Ma jeszcze tytuł w starej wersji - Rome 2 Total War
To jest oficjalna strona Rome 2:
http://www.facebook.com/TotalWar?ref=ts&fref=ts
Inna strona fanów (z poprawnym tytułem):
http://www.facebook.com/TWRome2?ref=ts&fref=ts
Czasami wchodzę na oficjalne forum i załamuję ręce. Pomysły niektórych wołają o pomstę do nieba. Jeden użytkownik chciał wprowadzenia Chin... Tylko nie wiem czy wtedy nie potrzebna by była zmiana na China Total War :| . Od czasu do czasu można znaleźć nawet gorsze pomysły.
Chłodne przyjęcie by było, przecież ostatnia gra to Shogun 2 więc azjatyckie klimaty nie są raczej konieczne :)
To nie miałoby żadnego związku z okresem - Chińczycy podbijają Rzym. Kartagińczycy podbici przez Ptolemeuszy wynoszą się na terytorium Mongolii. :D
Nie byłoby tego klimatu okresu wojen punickich i hellenistycznych.
Ja myślę, że rzucą jakimś prezentem na święta, w postaci bo ja wiem.. mapy stretegicznej! :D
Albo mi się wydawało albo oni życzyli Wesołych Świąt. Może to wskazywać, że przed Świętami już się nie odezwą. Byłaby to niemiła niespodzianka.
Mapa kampanii raczej zostanie pokazana po prezentacji 8 frakcji.
Albo wprowadzenie Indii, trochę mniejsza przesada, ale nadal przesada.Cytat:
Czasami wchodzę na oficjalne forum i załamuję ręce. Pomysły niektórych wołają o pomstę do nieba. Jeden użytkownik chciał wprowadzenia Chin...
Aleksander miał styczność z Indiami i występują one w świetnych modach np. EB.
Indie mają swoje uzasadnienie ze względu na kontakt z nimi frakcji hellenistycznych.
Tego już nie można powiedzieć o Chinach, których dodanie zepsułoby klimat gry.
Indie miały kontakt z Indochinami które z kolei miały kontakt z Chinami... Świat ma się kręcić wokół Rzymu (tak jak wskazuje tytuł) więc Indie także nie mają większego uzasadnienia. Swoją drogą to w chwili rozpoczęcia gry frakcje hellenistyczne już chyba większych kontaktów z Indiami nie miały, miała za to zapewne je Partia. Ale ze względu na Partię to już logiczniej byłoby pewnie dodać stepy środkowoazjatyckie a nie Indie.Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
PS. Ze względu na Aleksandra dodanie Chin byłoby także trochę uzasadnione. W końcu parł on na wschód i są teorie że marzyło mu się podbicie Chin.