Re: Stainless Steel - Real Recruitment / Real Combat
Jak masz generała z war council to masz BGR IV. Lepsze jednostki mogą rekrutować tylko generałowie z ancillary War council member>WCM i Professional training staff>PTS jednocześnie. Powinieneś mieć 3 generałów z WCM i PTS. Król zawsze ma ancillary WCM automatycznie. WCM i PTS można przenosić między generałami, lub są przyznawane automatycznie najlepszym generałom, gdy generał je posiadający zginie. Jak już będziesz miał generała z tymi ancillary umieszczasz go w zamku. Aby mógł rekrutować dobre jednostki musi mieć zapasy na 100% i cechę Full Recruitment authorisation.
Tu masz temat o BGR
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=106060
W dalszej części rozgrywki limit 3 generałów mających mozliwość rekrutacji dobrych jednostek sprawia spore kłopoty, ale te problemy można obejść zmieniając pewne pliki lub usuwając BGR IV.
Tak mogę atakować sojuszników
KURDE! ludzie pomóżcie! czy wy mozecie na 6.1 atakowac swoich sojuszników? a czy mozecie na 6.2? coz robic zeby sie nie dalo?!!! blagam pomocy!
up
lol a czytalem gdzies ze na SS jest archayon loyal allies i sie nie da kurde! co zrobic zeby sie nie dalo?
A czy to czy można atakować sojuszników ma, aż takie znaczenie? Nie wiem jak w czystym SS 6.1, ale w RC/RR można.
Cytat:
Zamieszczone przez wojtek 85
A czy to czy można atakować sojuszników ma, aż takie znaczenie?
ma, bo głownym elementem podstawki jest to ze sojusznicy moga mi w kazdej chwili wjechac w plecy, a ja w yle mam taki sojusz ;/
sprawdzałem to ale wydawało mi się, że mam tylko króla z WCM ale bez PTS(żaden inny mój generał nie ma ani WCM ani PTS). SPrawdze jeszcze raz może nie zauważyłem. Swoją drogą strasznie głupi ten mod BGR IV mogłem nie instalować :D
Dzięki za pomoc wojtek 85
.
Cytat:
Zamieszczone przez ottoman
ma, bo głownym elementem podstawki jest to ze sojusznicy moga mi w kazdej chwili wjechac w plecy, a ja w yle mam taki sojusz ;/
Trochę poszperałem na TWC i wydaje mi się, że żadne z AI dostępnych dla kompilacji RR/RC nie dotrzymuje sojuszy. Nie jestem pewien i nie sprawdzałem tego empirycznie, ale chyba tak to wygląda.
Cytat:
Zamieszczone przez kodeX
sprawdzałem to ale wydawało mi się, że mam tylko króla z WCM ale bez PTS(żaden inny mój generał nie ma ani WCM ani PTS). SPrawdze jeszcze raz może nie zauważyłem. Swoją drogą strasznie głupi ten mod BGR IV mogłem nie instalować :D
Dzięki za pomoc wojtek 85
.
Czy po zainstalowaniu moda kopiowałeś pliki z katalogu SS6/Data_BGRIV do katalogu SS6/Data folder? Jeżeli tak to masz najnowszą wersję BGR IV, która jest masakryczna. I tak z ciekawości jak daleko w kampanii zaszedłeś podibiłeś juz jakieś miasta?
Nic nie ruszałem zainstalowałem ss 6.0 potem patch 6.1 i na tym koniec. Tak podbiłem ok. 8 miast(zamków) w sumie mam chyba 16. Ale teraz ogłoszono dzihad na Konstantynopol i lipa bo samymi chłopami i spear militia nie obronie się i tak chyba zakończe gre bizancjum :D
A czy przy instalacji SS 6.1 zaznaczyłeś opcję BGR III? Bgr III można zainstalować przy instalacji SS 6, a jest to o tyle istotne, że zmienia sposób rekrutacji w porównaniu z czystym SS. Jeżeli nie pamiętasz to sprawdź czy twoi generałowie mają ancillary o których wyżej wspominałem. Jeżeli nie wiadomo jakiego masz moda to nie można dojść czemu masz problem z rekrutacją.
Tak zainstalowałem tego BGR III ( mi się wydaje, że on się nazywał Byg's III army nie wiem czy o tego samego chodzi). Przy instalacji zaznaczyłem 3 pierwsze okienka ( Byg's II army, real combat i coś tam chyba ze strzałami nie jestem pewien) natomiast 4-ego okineka nie zaznaczałem bo było napisane, ze jeżeli wybrałem Byg's III army to nie powinienem zaznaczać tego okienka.