Jako że akcja modyfikacji dzieje się nie tylko w Polsce, ale i daleko poza jej granicami, stwierdziłem, że należałoby zmienić jej nazwę. Macie może jakieś sugestie? ;) Proszę o poważne propozycje, bez żadnych "heheszków" :P
Wersja do druku
Jako że akcja modyfikacji dzieje się nie tylko w Polsce, ale i daleko poza jej granicami, stwierdziłem, że należałoby zmienić jej nazwę. Macie może jakieś sugestie? ;) Proszę o poważne propozycje, bez żadnych "heheszków" :P
Baltic Wars np.
Jeśli się nie mylę, jest już mod o takiej nazwie. Zresztą Bałtyckie Wojny średnio się mają do Italii czy Bułgarii ;) Raczej trudno jako tako sprecyzować obszar ujęty w moim modzie, bo niby większość to Europa Środkowa, no ale są też północne Włochy i część Skandynawii. Chyba lepszy byłby tytuł nieodnoszący się do żadnego konkretnego terenu? Co do ram czasowych, mod zaczyna się w 1232 roku, kończyć będzie się prawdopodobnie pod koniec XIV wieku.
Age of knighthood? Czas akcji moda to rozkwit średniowiecza, a cóż jest lepszym symbolem tego okresu od rycerstwa? ;)
Wzorowałem się na tym, że jednak większa część rozgrywki będzie się odbywała w basenie Bałtyku :P
Może Land Under War? Restless Times? Age of Realms?
Coraz lepiej Wam idzie panowie, dawajcie dalej ;)
A mari ad mare (od morza do morza), czyli od Bałtyku po Śródziemne
Jestem za!
Nieźle sadam, całkiem nieźle :) Ale jeszcze się wstrzymam z ostateczną decyzją, jak jeszcze na coś wpadniecie, to walcie śmiało.
Całkiem całkiem (#LambertFace). Może "Time of Faith"?